ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΑ

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ!

Όλα είναι για τα νέα ανατολικά αφεντικά. Τα σιχαμερά 6 κόμματα και η μία δολοφονική συμμορία καθώς και τα παχύδερμα της τρόικας ασχολούνται με θέματα που έχουν άμεση σχέση αλλά δεν είναι το μεγάλο, το κεντρικό ζήτημα που σκοτώνει σήμερα τη χώρα. Μιλάμε για, το πελώριο, το ιστορικής κλίμακας, το όλο και πιο μαζικό καταστροφικό σαμποταριστικό όργιο ενάντια στη βιομηχανία της χώρας που τα 6 κόμματα και η συμμορία διεξάγουν με ψυχρή και ανελέητη αποφασιστικότητα μέσα στη σχεδόν γενική αδιαφορία και άγνοια.

 Ήδη εμφανίζονται στοιχεία που λένε ότι η ανεργία το Γενάρη του 2013 αυξήθηκε με το μεγαλύτερο ως τώρα ρυθμό μέσα στην κρίση και έφτασε σε ύψος 60% για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά που ζούμε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται. Ζούμε βιομηχανική, ζούμε παραγωγική γενοκτονία. Πάμε 100 χρόνια πίσω, αλλάζουμε ήπειρο, αλλάζουμε πολιτισμό χωρίς να το καταλαβαίνει ο λαός μας γιατί οι ηγεσίες των 6 κομμάτων και η συμμορία του το κρύβουν. Η Ελλάδα πεθαίνει από τσάκισμα της παραγωγής. Την ίδια ώρα τα κτήνη διαπραγματεύονται με την τρόικα κάτι άλλο, το πόση λεία θα παραδώσουν στους ανατολικούς νεοναζήδες κατακτητές και στη ντόπια διεφθαρμένη ακρίδα που αντικειμενικά τους υπηρετεί και σε λίγο θα τους υπηρετεί και υποκειμενικά και όλο και περισσότερο.

 Πουθενά η σύγκρουση με την τρόικα δεν είναι για το καλό της χώρας.

Στην ουσία τα καθάρματα δίνουν δυο πάλες με την τρόικα: η μία είναι για να μην απολυθούν τα πιο διεφθαρμένα παράσιτα στο δημόσιο που είναι απαραίτητα για να πουλάνε τη διοίκηση στους νέους καταχτητές και να βασανίζουν και να γδέρνουν το λαό γι αυτούς, αν και με το αζημίωτο, η άλλη είναι για να υψωθούν οι φόροι για τα ακίνητα μεσαίας και ψηλής αξίας που προορίζονται να δημευτούν και να παραδοθούν στους χειρότερους υπηκόους-παράσιτα του καταχτητή. Η τρίτη, που αναγγελλόταν να γίνει υπέρ της άμεσης συγχώνευσης της Εθνικής και της Γιούρομπανκ, δεν δόθηκε καν γιατί το καθεστώς αποφάσισε τελικά ότι δεν θέλει τη συγχώνευση τώρα αλλά κυρίως το ξεμονάχιασμα της Γιούρομπανκ για να πουληθεί και αυτή με κάποιο τρόπο την κατάλληλη στιγμή στους ρώσους ολιγάρχες, είτε αυτούς της υπερ-παχυμένης από τη ληστεία των τραπεζών της Κύπρου, Πειραιώς, είτε σε κάποιους άλλους από αυτούς ή τους κινεζο-καταριανούς συμμάχους τους.

Τις δύο βρωμοδουλειές, τη διατήρηση των πιο διεφθαρμένων στο δημόσιο και την αύξηση των φόρων στα μεσαία και ακριβά ακίνητα τις ανέλαβε το πρακτικά πιο πολιτικό απόσπασμα του ΣΥΡΙΖΑ, το απόσπασμά του στην κυβέρνηση που λέγεται ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ στη βάση της έχει και δημοκρατικά στοιχεία αλλά στο κυβερνητικό επίπεδο είναι απολύτως στα χέρια του σοσιαλφασίστα Κουβέλη. Η ΔΗΜΑΡ έχει αναλάβει να διεκπεραιώνει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη σύγκρουση-διαπραγμάτευση με την τρόικα για να επιτρέπει στους Σαμαρά και Βενιζέλο να παριστάνουν τους δυτικόφιλους και κυρίως να ταλαντεύουν ειδικά τη Γερμανία. Το σχήμα είναι παλιό. Η ΔΗΜΑΡ σηκώνει κάθε τόσο ένα βέτο στην Τρόικα. Ο Βενιζέλος λέει ότι δεν μπορεί να αφήνει τη ΔΗΜΑΡ να παριστάνει την αριστερή και αυτός να ψηφίζει δεξιά υπέρ του Σαμαρά, οπότε απειλεί και αυτός την Τρόικα με βέτο. Με τα δύο βέτο όμως πέφτει η κυβέρνηση, οπότε ο Σαμαράς  κάθε τόσο γυρνάει στην Τρόικα και λέει υποχωρήστε λίγο για να μην πέσω γιατί αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το τελευταίο μάλιστα το είπε ανοιχτά προχθές στην τρόικα για λογαριασμό του Σαμαρά ο Στουρνάρας (Δίνω τα κλειδιά στον Τσίπρα). Αυτό είναι το συνεχές των εκβιασμών προς την ΕΕ. Η ΔΗΜΑΡ εκβιάζει την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας πιέζει τη ΔΗΜΑΡ, το αριστερό ρεύμα και ο Καμμένος πιέζει τον Τσίπρα, και όλους τους πιέζει η «άκρα αντιμνημονιακή αριστερά» του καθεστώτος, δηλαδή οι ναζί. Το ψευτοΚΚΕ δεν πιέζει κανέναν η δουλειά του είναι να κλείνει τις επιχειρήσεις που επέζησαν των σαμποταριστικών κυβερνητικών μέτρων.

Για να μην εκτεθεί λοιπόν στην ΕΖ η κυβέρνηση ότι δεν θέλει να διώξει τους διεφθαρμένους ακόμα και με βούλα υπαλλήλους του δημόσιου, ο Μανιτάκης, δηλαδή η ΔΗΜΑΡ ανέλαβε να βάλει το βέτο. Και επειδή όλη η Ελλάδα βοά για την κάλυψη που δίνει σε όλο αυτό το κατακάθι της δημοσιο-υπαλληλίας η ΔΗΜΑΡ, αυτή ανέλαβε να σκεπάσει την παρανομία της με το δήθεν σεβασμό στη νομιμότητα. Δηλαδή αυτοί οι τύποι που ανακαλύπτουν νόμους με τους οποίους καταργούν το μισό Σύνταγμα στην καθισιά τους για να καταργήσουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, νόμους προστασίας αμοιβών και συντάξεων, αυτοτέλειες ταμείων, σεβασμό περιουσίας των ασφαλιστικών φορέων και χίλια άλλα, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι το πιο ιερό πράγμα στη χώρα είναι τα διεφθαρμένα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι ίδιοι επίσης που αρνήθηκαν με λύσσα κάθε είδους αξιολόγηση επί 40 χρόνια και σάπισαν τη δημόσια διοίκηση επικαλούνται τώρα μια εντελώς τέλεια αξιολόγηση προκειμένου να διώξουν τους αποδειγμένα πιο μεγάλους τεμπέληδες της χώρας. Το έχουμε ξαναπεί. Είμαστε κατά του μαζικού διωξίματος των δημόσιων υπαλλήλων όπως θέλει η Τρόικα και οι φιλελεύθεροι γενικά, γιατί είμαστε αντίθετοι να ρίχνονται άνθρωποι, ιδιαίτερα οι πιο άμαθοι στο κολύμπι, στον παγωμένο ωκεανό της σημερινής υπερ-ανεργίας. Είμαστε και εμείς υπέρ της αξιοποίησης με σωστό τρόπο και με δημοκρατικό έλεγχο της δουλειάς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλά η ΔΗΜΑΡ με την άρνησή της εδώ και μήνες να σκιστεί να ενεργοποιήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια, ή να νομοθετήσει κατάλληλα ώστε να καταργηθούν με τη σημερινή τους μορφή και να διωχτούν οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις διεφθαρμένων και κοπανατζήδων, απέδειξε ότι αυτή και πίσω από αυτή η κυβέρνηση, δεν υπερασπίζει τους δημόσιους υπαλλήλους, υπερασπίζει τους χειρότερους εκμεταλλευτές του λαού. Και αυτό το κάνει όλο το καθεστώς γιατί και τα άλλα τρία κόμματα και η ναζι-συμμορία υπερασπίζουν αυτού του είδους το «όχι» στην τρόικα, για ένα λόγο. Γιατί οι διεφθαρμένοι και οι κοπανατζήδες είναι η κοινωνική βάση της εξουσίας αυτού του καθεστώτος μέσα στο κράτος. Χωρίς το διεφθαρμένο κράτος, χωρίς τη διεφθαρμένη υπαλληλία, οι πολιτικοί πράκτορες του σοσιαλιμπεριαλισμού δεν θα μπορούσαν ούτε το σαμποτάζ τους να κάνουν μέσω των δημοσίων υπηρεσιών, ούτε να αλώνουν τα συνδικάτα, να ρίχνουν τις κυβερνήσεις και να συντρίβουν τους επιμέρους αστούς που αντιστέκονταν στην προέλασή τους. Δεν ίδρωσε 40 χρόνια ο παπανδρεϊσμός σαν μέθοδος εθνικής εξαχρείωσης να δυναμώνει αυτήν ακριβώς την υπαλληλία για να την καταστρέψει μέσα σε κάνα δυο χρόνια η οποιαδήποτε τρόικα, που και αυτή είναι σε ένα επίπεδο διαβρωμένη και σαπισμένη από άλλα κλιμάκια του ίδιου εχθρού.

Ανάλογα ισχύουν για την πάλη τάχα ενάντια στο χαράτσι. Η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται εδώ να διαπραγματεύεται υπέρ των μικρών ιδιοκτητών. Στην πραγματικότητα δεν διαπραγματεύεται υπέρ αυτών αλλά με πρόσχημα αυτούς διαπραγματεύεται εναντίον των μεσαίων και για τη δήμευση της περιουσίας τους όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο εκτεταμένο άρθρο μας. Στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται εναντίον και των μικρών.

Η ΔΗΜΑΡ και η κυβέρνηση λένε ότι οι φτωχοί πρέπει να πληρώνουν λιγότερο από όσο πληρώνουν, ενώ οι μεσαίοι και οι πλούσιοι περισσότερα. Αυτό φαίνεται εντελώς δίκαιο και αριστερό και το στηρίζουν οι της ΔΗΜΑΡ στο ότι χρειάζεται μια ταξική αναδιανομή των ποσών φορολογίας επειδή πρέπει να βγει ένα συγκεκριμένο ποσό φόρων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα πχ 3,2 δις Ευρώ. Όμως υπάρχουν δύο τρόποι να μαζευτούν περισσότεροι φόροι από την ακίνητη περιουσία: ο ένας είναι να αυξηθούν οι συντελεστές για την κατοχή μιας περιουσίας και ο άλλος είναι να μειωθούν οι συντελεστές φόρου για τη γονική παροχή και για τις κληρονομιές. Με αυτό το δεύτερο τρόπο μπορούν να παρθούν πολλαπλάσια ποσά σε φόρους. Η κυβέρνηση όμως αυξάνει διαρκώς σε δημευτικό επίπεδο τους φόρους σήμερα που δεν υπάρχει ρευστότητα και για τις γονικές παροχές και για τις κληρονομιές, ιδιαίτερα για τις μεσαίες και μεγάλες περιουσίες παράλληλα με τους φόρους κατοχής για αυτές, που τους κάνει εντελώς και άμεσα δημευτικούς φορολογώντας τους από 1000% (10 φορές) έως 10.000% (100 φορές) περισσότερο από όσο φορολογεί τις μικρές. Παράλληλα θέλει να μειώσει τους φόρους μεταβίβασης. Αυτά όλα μαζί σημαίνουν: Να υποχρεωθούν οι κάτοχοι μεσαίας κυρίως περιουσίας να πουλήσουν όσο όσο για να πληρώσουν τον τεράστιο φόρο κατοχής περιουσίας, αφού δεν θα μπορούν να τη μοιράσουν στα παιδιά τους ή αυτά να την πάρουν μετά θάνατο. Και επειδή αυτοί που θα αγοράσουν είναι οι μόνοι που θα έχουν πολύ ρευστό διαθέσιμο, που θα μπορούν να αισθάνονται οικονομικά και πολιτικά ασφαλείς στην Ελλάδα και που θα μπορούν να έχουν για πάντα μια ευνοϊκή πολεοδομική και φορολογική νομοθεσία, δηλαδή οι πλούσιοι και μεσαίοι Ρώσοι, αυτοί μειώνουν τους συντελεστές μεταβίβασης, δηλαδή αγοράς, ώστε οι νέοι αγοραστές να ευνοηθούν πολλαπλά. Στην πραγματικότητα και τους μικρούς τους τσεκουρώνουν γιατί τους κρατάνε πολύ ψηλά τους φόρους μεταβίβασης, όχι τόσο αυτούς τους φόρους που δίνουν στο κράτος, αλλά αυτούς που δίνουν για τα λεγόμενα συμβολαιογραφικά των δωρεών και γονικών παροχών (εισφορές σε ταμεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, σε υποθηκοφυλακεία), που για τις μικρές περιουσίες είναι πολλαπλάσια από τα φορολογικά και που μεγαλώνουν δυσθεώρητα επειδή είναι αναλογικά με τις τιμές των αντικειμενικών αξιών. Αυτές όμως δεν τις ρίχνουν εκεί που βρίσκονται πραγματικά, δηλαδή τα κτήνη που τώρα κάνουν πως νοιάζονται και διαπραγματεύονται με την τρόικα πτώση 50-10 Ευρώ για το χαράτσι των μικρών ιδιοκτητών, τους σφαγιάζουνε στην πραγματικότητα με αντικειμενικές αξίες που τους μετατρέπουν σε μεσαίους ιδιοκτήτες και για την κατοχή αλλά και για τις δωρεές και γονικές παροχές με ποσά που υπερβαίνουν τα 200 Ευρώ και φτάνουν τις χιλιάδες Ευρώ. Και όλα αυτά γίνονται πάνω στην καταστροφή, την πείνα και την ανεργία!

Αντίθετα αν μείωναν τις αντικειμενικές τιμές, ακόμα και αν μείωναν καθόλου ή ελάχιστα τους συντελεστές γονικών παροχών και δωρεών θα αυξάνονταν τόσο πολύ τα συνολικά φορολογικά οφέλη από την ακίνητη περιουσία ώστε η φορολογία και των μικρών θα μειωνόταν μέχρι μηδενισμού και τα 3,2δις Ευρώ θα έβγαιναν για τις δύσκολες χρονιές που ζούμε. Αυτά όλα χώρια από το ότι δεν θα χρειάζονταν καν τέτοιοι συνολικοί φόροι των, σώνει και καλά, 3,2 δις Ευρώ αν επιτρεπόταν και δεν σαμποταριζόταν η βιομηχανική παραγωγή από τα 6 κόμματα και τη συμμορία, αν διευκολύνονταν και δεν σαμποτάρονταν οι εξαγωγές και ο τουρισμός, και βέβαια αν έστω και για λίγο κυνηγιόνταν οι πραγματικοί φοροφυγάδες και δεν διαλύονταν κυριολεκτικά οι εφορίες εκεί που η κοινωνία τις είχε ανάγκη.

Γράφαμε όταν γινόταν η συζήτηση για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τις μεσαίες και μεγάλες ιδιοκτησίες στα τέλη του 2012, ότι αυτή θα γινόταν από τη ΔΗΜΑΡ με το πρόσχημα ότι θα έπεφτε η φορολόγηση για τις μικρές ιδιοκτησίες. Αυτό προσπάθησαν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ να το περάσουν εκείνες τις μέρες αλλά υπήρξε μια εξέγερση από τους πολιτικούς εκπροσώπους των μεσαίων και των πλούσιων ιδιοκτητών, μέσα στη ΝΔ, ότι έτσι οι περιουσίες τους θα δημεύονταν. Έτσι το ανέβαλαν για αργότερα. Το αργότερα ήταν τώρα που έπρεπε οπωσδήποτε η χώρα να πάρει τη δόση της. Ενώ λοιπόν έπρεπε να έχουν ετοιμάσει το νόμο με τους μεγαλύτερους συντελεστές και να τον παλέψουν στα ίσα πολιτικά το Μάρτη, άφησαν τον χρόνο να περάσει οπότε δεν θα υπήρχε ενιαίος φόρος για το 2013. Έτσι υποχρέωσαν την τρόικα να ξαναβάλει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ώστε να βγει το προσυμφωνημένο ποσό φόρου για το 2013. Τώρα λοιπόν η ΔΗΜΑΡ έβαλε μείωση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ για τους μικρομεσαίους με αντάλλαγμα να αυξήσει στη συνέχεια τους φόρους για τους πιο πλούσιους. Αν η τρόικα δεν δεχόταν αυτή τη λύση τότε η ΔΗΜΑΡ απείλησε ότι θα έριχνε την κυβέρνηση. Αν την δεχόταν, που από ότι λέγεται τη δέχεται, τότε είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν αργότερα οι υπόλοιποι συντελεστές. Που σημαίνει ότι τότε όσο και να φωνάζουν οι διαφωνούντες της ΝΔ οι άλλοι θα τους απαντάνε ότι είναι δεσμευμένοι από την Τρόικα. Άλλωστε ήδη πήραν κάποιους σοβαρούς πόντους και με το ΕΕΤΗΔΕ οι ΔΗΜΑΡο-κυβερνήτες καθώς θα αυξηθούν οι φόροι για τα ηλεκτροδοτούμενα εκτός αντικειμενικής αξίας που αφορούν γενικά ακριβή γη που λιμπίζονται οι ρώσοι. Η μόνη αντίσταση που προέβαλε η τρόικα στους ρωσόδουλους στην υπόθεση των ακινήτων ήταν όταν τους ζήτησε πριν σηκώσουν τους συντελεστές στο ενιαίο φόρο για τα ακίνητα να μειώσουν τις αντικειμενικές. Θα δούμε αν και πόσο θα τις μειώσουν αυτοί και ποιος θα τους επιβάλει να το κάνουν σωστά. Γενικά όταν θέλουν να πάρουν κάτι από το λαό ή από την υπόλοιπη αστική τάξη οι ρωσόδουλοι, βάζουν μπροστά την τρόικα, και συνήθως η τρόικα κάνει αυτό που θέλουν. Σήμερα η Δύση, ιδιαίτερα η Γερμανία έχει καταντήσει ένα εργαλείο των ρωσόδουλων σαμποτέρ και αυτό δεν φάνηκε πουθενά τόσο καθαρά όσο στην Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτοί οι παρακμασμένοι δυτικοί μονοπωλιστές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ασχοληθούν με το ότι μπροστά στα μάτια τους ολάκερη η ελληνική βιομηχανία καταρρέει που σημαίνει ότι όχι στα 300 Ευρώ αν πάει ο κατώτατος μισθός αλλά και στα 50 Ευρώ να πάει, ο κρατικός ισολογισμός δεν θα κλείνει και το χρέος θα αυξάνεται ενώ η ανεργία θα βαδίζει με ποσοστά πάνω από το 50%, οπότε αυτοί θα πληρώνουν για να ζουν μια εξαθλιωμένη χώρα και ο λαός της και όλοι οι λαοί του κόσμου θα τη βρίζουν ενώ οι πραγματικοί σαμποταριστές αποικιοκράτες καταχτητές θα γελάνε.

Φίλοι δημοκράτες, πατριώτες, ελληνικέ λαέ σταματήστε τώρα τους σαμποταριστές. Κάθε μέρα που περνάει καταστρέφονται οι υλικοί και γνωστικοί ζωντανοί όροι ύπαρξης του λαού μας. Καταστρέφονται τα μηχανήματα και ταυτόχρονα καταστρέφονται αχρηστεύονται οι γνώσεις, οι δεξιότητες των ειδικών, των τεχνιτών. Κάθε μέρα χύνεται αίμα από τις ανοιχτές φλέβες μας, χώρια από την καχεξία μας στην οποία ήδη μας έχουν ρίξει οι σαμποταριστές και οι ηλίθιοι χοντρόπετσοι δανειστές μας. Η χώρα είναι στα χέρια του λαού μας ή καλύτερα όποιου βλέπει έστω και λίγο την αληθινή πηγή του κακού, τον πραγματικό δολοφόνο. Φίλοι της ΟΑΚΚΕ, σταθείτε δίπλα μας. Κάθε μέρα που χάνεται σήμερα από την οργάνωση της πρωτοπορίας, ισοδυναμεί με μήνες και με χρόνια από τα μεθαυριανά της σκλαβιάς που έρχεται αν τώρα δεν αντιδράσουμε.