Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο ανωτέρω κύριος, ο Πανίκος (και όχι πανικός, αν και θα του ταίριαζε καλύτερα) Δημητριάδης, είναι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Να σημειωθεί ότι στη θέση αυτή τον τοποθέτησε το Μάιο του 2012 (όταν είχε ήδη διαφανεί το σοβαρό πρόβλημα με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου) ο τότε πρόεδρος Δημ. Χριστόφιας, αυτός που οδήγησε την Κύπρο στον γκρεμό.

Τι έκανε λοιπόν ο κύριος διοικητής την κρίσιμη στιγμή, από τις 15 Μαρτίου και μετά, όταν είχε δώσει πια εντολή να κλείσουν επʼ αόριστον οι τράπεζες στην Κύπρο και τα μηχανήματα ανάληψης να δίνουν στους καταθέτες μόνο ένα πολύ μικρό ποσόν, το οποίο μάλιστα όσο περνούσαν οι μέρες μειωνόταν;

Όπως γράφει η Καθημερινή (30 Μάρτη 2013), «σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, έγιναν αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ από τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο και της Uniastrum Bank στη Μόσχα -η τελευταία ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου κατά 80%».

Βέβαια, ο κύριος διοικητής ισχυρίζεται πως «η παρουσία της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας σε Αγγλία και Ρωσία γίνεται μέσω θυγατρικών τραπεζών. Αυτές είναι λειτουργικά ανεξάρτητες και αντλούν ρευστότητα από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται» (στο ίδιο).

Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, κύριε διοικητά!

Μα δεν μπορούσατε, κοτζάμ διοικητής, αν όχι να τις κλείσετε το συγκεκριμένο διάστημα, να θέσετε, έστω, περιορισμούς στις αναλήψεις, όπως κάνατε και στην Κύπρο; Γιατί αυτή η ειδική μεταχείριση σε Λονδίνο και Μόσχα;

Η απάντηση είναι απλή: πρόκειται για καραμπινάτη εκδούλευση στο «σύντρόφο» Πούτιν και στον καλό του φίλο και πρωθυπουργό της Αγγλίας, Κάμερον!