ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΟΑΚΚΕ έχει πολλές φορές καταγγείλει το ρωσόδουλο καθεστώς, δηλαδή τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ιδιαίτερα των ψευτοαριστερών ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ – ψευτοΚΚΕ ότι προωθούν την πολιτική του παραγωγικού σαμποτάζ σε όσες επενδύσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πολιτικού τους αφεντικού, δηλαδή της Ρωσίας του Πούτιν και των συμμάχων της Κίνας και Κατάρ. Στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το καθεστώς είναι να μη γίνει η επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική από εταιρεία δυτικών συμφερόντων, ιδιαίτερα διπλα στο Άγιο Όρος που το εποφθαλμιά η Ρωσία του Πούτιν. Έτσι το καθεστώς σταμάτησε την TVX και τώρα κάνει πόλεμο στην Ελντοράντο.

Πολιορκητικός κριός του καθεστώτος σε αυτό τον πόλεμο και κάθε άλλο αντιβιομηχανικό είναι ο διπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης, όλο το προηγούμενο διάστημα από το 2003 ως το το 2011 εξασφάλιζε το ήρεμο κλίμα που χρειαζόταν ο ρωσόδουλος ολιγάρχης Μπόμπολας για να μοσχοπουλήσει στην Ελντοράντο τις μετοχές που πήρε τζάμπα από το κράτος. Τίποτα άλλο όσο αυτή η διπλή στάση δεν αποδεικνύει τον πρακτόρικο χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την εκκωφαντική ησυχία των ψευτοοικολόγων του από το 2003 ως το 2011 όπου ο Μπόμπολας τρύπαγε το βουνό, τον αποκαλύπτει το γεγονός ότι το Μάη του 2010 η Αυγή δημοσίευσε ολοσέλιδη διαφήμιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που μίλαγε για «μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα», και με την οποία η εταιρεία περηφανευόταν ότι δουλεύει «με την κοινωνία δίπλα» και ότι προστατεύει «το περιβάλλον με χειροπιαστές λύσεις»!!!

Με λίγα λόγια το αναγνωστικό κοινό της Αυγής και οποιοσδήποτε τρίτος ενδιαφερόμενος έπαιρνε το 2010 το μήνυμα ότι ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλάξει τροπάρι από την εποχή που έδιωχνε μαζί με το ψευτοΚΚΕ την καναδική TVX, και τώρα πια ήταν υπέρ της επένδυσης. Όλα αυτά άλλαξαν ξαφνικά όταν το «μεγάλο ψάρι», δηλαδή η Ελντοράντο, νομίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση, πιάστηκε στο αγκίστρι και αγόρασε τις μετοχές των μεταλλείων, αγοραπωλησία από την οποία ο Μπόμπολας κέρδισε τεράστιες υπεραξίες και ποσοστό 3,5% στη δωδέκατη σε μέγεθος εταιρεία εξόρυξης χρυσού παγκόσμια, αξίας 285 εκ ευρώ (1,5% πήρε το Κατάρ). Αυτή η αποκάλυψη καταθορύβησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που ψέλισε κάποιες δικαιολογίες, δηλαδή ότι αυτό το δημοσίευμα ήταν απλά μια διαφήμιση της «Ελληνικός Χρυσός», και ότι τότε η Αυγή αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης !!! Με λίγα λόγια δέχτηκε ότι πήρε συνειδητά χρηματοδότηση πριν από την πώληση των μετοχών του Άκτορα (και ενός άλλου ενδιάμεσου αγοραστή, της Εuropean Goldfields) στο Κατάρ και μετά στην Ελντοράντο!!! Η δημοσίευση αυτή από την Αυγή σε συνδυασμό με την αναστολή των κινητοποιήσεων στην περιοχή, έστελνε το σήμα αρχικά στο Κατάρ και κυρίως στην Ελντοράντο, ότι ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει από εχθρός μεγάλος φίλος της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός». Δηλαδή ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το ρόλο του αβανταδόρου στον Μπόμπολα που με αυτή τη φαινομενική απατηλή υποστήριξη εξασφάλισε ψηλό τίμημα αρχικά από το Κατάρ και μετά από την Ελντοράντο, αλλά εξασφάλισε και τη διεύθυνση της «Ελληνικός Χρυσός»! Μόλις έκλεισε η βρωμοδουλειά ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε κίνηση τον κοιμισμένο ή μάλλον αδειούχο επί 8 ολόκληρα χρόνια πολιτικό στρατό του στη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα και τον έριξε με ορμή ενάντια στους ανύποπτους Καναδούς, που αλλοιθώρησαν από το πολύ χρυσάφι που είδαν ξαφνικά αφύλακτο και αρκετά φτηνό μπροστά τους, γιατί το κράτος τους ζήτησε ουσιαστικά ασήμαντα ποσοστά (ρόγιαλτις 2% και όχι 10% όπως συνηθίζεται)! Ήταν η πιο αποκαλυτική κομματική και κρατική απάτη της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

http://www.enikos.gr/politics/126639,ND:_Otan_h_AYGH_exymnoyse_thn_ependysh_s.html)

Το ιστορικό των εξαγορών των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και τα κέρδη Μπόμπολα

Για να γίνει κατανοητή όμως η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Μπόμπολα πρέπει να κάνουμε μία σύντομη εξιστόρηση των εξαγορών που έγιναν στις μετοχές της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έως σήμερα:

Τα μεταλλεία μετά την ακύρωση της επένδυσης της καναδικής TVX το 2003 ύστερα από κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησε αρχικά το ψευτοΚΚΕ και στη συνέχεια και ο ΣΥΝ, που έδωσαν την πρόφαση για την απόφαση καταδίκη της επένδυσης από το ΣτΕ, πέρασαν στα χέρια εταιρείας συμφερόντων Μπόμπολα. Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2003 έγινε η μεταβίβαση των μετοχών της TVX στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ενδιάμεσα και για λίγο πέρασαν στην καναδική Κίνρος) όπου το μεγαλύτερο ποσοστό είχε η ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα. Η μεταβίβαση κυρώθηκε με νόμο στις αρχές του 2004 και τα μεταλλεία πέρασαν στα χέρια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με το εξευτελιστικό τίμημα των 11 εκ ευρώ, που πάντως έτσι κι αλλιώς ήταν ήδη ξεφτιλισμένο και από την ίδια την απόφαση του ΣτΕ κατά της επένδυσης του χρυσού.

Ακολούθησε η μεγάλη περίοδο ηρεμίας που οφειλόταν στο ότι τα μεταλλεία βρέθηκαν στα χέρια ενός κρατικο-ολιγάρχη ευνοούμενου του ρωσόδουλου καθεστώτος.

Το «ελάττωμα» του Μπόμπολα ήταν ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ καμία επένδυση χρυσού στα μεταλλεία, ούτε την κεφαλαιακή επάρκεια, ούτε χρηματοδότες για τέτοιας κλίμακας εξόρυξη και κυρίως δεν είχε την στοιχειώδη αναγκαία τεχνογνωσία. Αυτό το ελάττωμα ο Μπόμπολας το μετέτρεψε με τη βοήθεια του ρωσόδουλου πολιτικού καθεστώτος σε πλεονέκτημα. Το «χρυσάφι» των μετοχών που είχε στα χέρια του και που είχε αποκτήσει σχεδόν τζάμπα το μοσχοπούλησε με μία σειρά εξαγορών που του έφεραν πολλαπλάσιες αξίες.

Οι πρώτες εξαγορές έγιναν προς το δεύτερο βασικό μέτοχο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, την καναδική European Goldfields, που επίσης ήταν μία μικρή εταιρεία χωρίς εμπειρία στην εξόρυξη χρυσού, αλλά με μεγαλύτερη δραστηριότητα στη μεταλλουργία από τον Μπόμπολα. Θέλησε να αποκτήσει τα μεταλλεία με στόχο να βρει κάποιον συνέταιρο με την απαιτούμενη τεχνογνωσία καθώς και την αναγκαία χρηματοδότηση για να κάνει την επένδυση. Έτσι αγόρασε μεγάλα πακέτα μετοχών από τον ΑΚΤΩΡΑ και τον Κούτρα (πρόεδρο του ΑΚΤΩΡΑ, στενό συνεργάτη του Μπόμπολα) και έφτασε τον Ιούλη του 2007 να έχει το 95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και των μεταλλείων. Σε αντάλλαγμα οι Μπόμπολας και Κούτρας κέρδισαν από αυτές τις μεταβιβάσεις 244,50 Δολλ ΗΠΑ, περίπου 160 εκ ευρώ και το 19,9% στην European Goldfields. Γιατί ανέβηκε τόσο πολύ η αξία των μετοχών των μεταλλείων και πούλησε ο Μπόπολας τόσο ακριβά; Γιατί όσο επικρατούσε η ηρεμία στην περιοχή, τόσο το πάθημα της καναδικής TVX ξεχνιόταν, και απλωνόταν η φήμη ότι η νέα ιδιοκτησία είχε γενική πολιτική αποδοχή στη χώρα και δεν θα αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη.

Η European Goldfields από το 2007 έως τα μέσα του 2011 δεν κατάφερε να βρει χρηματοδότη ούτε συνεταίρο με την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την εξόρυξη, γιατί περίμενε να τελειώσουν οι διαδικασίες της αδειοδότησης από το ελληνικό κράτος που κάθε τόσο τελμάτωναν. Τελικά, τον Ιούλη του 2011 εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη ενόψει της προσφοράς ενός νέου επενδυτή στα μεταλλεία. Αυτός ο επενδυτής ήταν το αρεστό στο καθεστώς κράτος του Κατάρ που έκανε επενδυτική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση! Τότε οι Μπόμπολας-Κούτρας πούλησαν στο Κατάρ το 9,9% από το 19,9% που είχαν αποκτήσει συνολικά στην European Goldfields από τις εξαγορές και πήραν 130 εκ Δολλάρια Καναδά, περίπου 92 εκ ευρώ. Η συμφωνία κράτους – Κατάρ- Μπόμπολα δεν ικανοποίησε την European Goldfields που ήθελε να αποφύγει τη δανειοδότηση από το Κατάρ με επαχθείς όρους και βραχυπρόθεσμη εξόφληση, τμήμα της επενδυτικής του πρότασης.

Έτσι, λίγο μετά, το Δεκέμβριο του 2011 η European Goldfields έκλεισε συμφωνία με την καναδική Ελντοράντο για την ανταλλαγή του συνόλου των μετοχών της στα μεταλλεία Χαλκιδικής με μετοχές στην Ελντοράντο.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ήταν 2,5 δις δολλάρια Καναδά. Οι μέτοχοι της European Goldfields αντάλλαξαν το σύνολο των μετοχών τους με το 22% των μετοχών του σχήματος Eldorado – EG που πρόκυψε μετά την εξαγορά με τα αντίστοιχα δικαιώματα στα μερίσματα της εταιρείας. Το υπερτίμημα που πήραν μέσα από τη συμφωνία αυτή οι μέτοχοι της European Goldfields (premium) ήταν της τάξης του 56,5% !!! (Ημερησία,20/12/2011).

Ο Μπόμπολας πήρε το 3,5% στο νέο σχήμα που επεκτείνεται και στα μεταλλεία στο Πέραμα του Έβρου και στα μεταλλεία της Eldorado στην Κίνα, στη Βραζιλία και στην Τουρκία, αξίας 285 εκατ ευρώ, και το Κατάρ το 1,5% (Βήμα, 24/12/2011).

Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο Μπόμπολας κράτησε και συνεχίζει να κρατάει ένα ποσοστό καθαρά δικό του 5% στα μεταλλεία. Δηλαδή η Ελντοράντο απόκτησε από την European Goldfields μόνο το 95% των μεταλλείων.

Το ίδιο ερώτημα μπαίνει ξανά; Πως ανέβηκε τόσο πολύ η αξία των μετοχών στα μεταλλεία που είχαν αρχικά αγοραστεί για 11 εκ ευρώ;

Η απάντηση είναι η ίδια: Αφενός το κράτος προχώρησε με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης, αφετέρου υπήρξε ηρεμία στην περιοχή. Δηλαδή, γίνονταν κάποιες κινητοποιήσεις, αλλά είχε σταματήσει ο πόλεμος κατά των μεταλλείων με επιθέσεις και αποκλεισμό των εγκαταστάσεων, με στήσιμο «φυλακίων αγώνα» στις εισόδους των εργοταξίων κ.λπ, δηλαδή όλα όσα ακολούθησαν τη μεταβίβαση στην Ελντοράντο και εκτυλίσσονται με αμείωτη ένταση έως σήμερα με κεντρικό σύνθημα «να φύγει η Ελντοράντο».

Σύνολο κερδών για τον Μπόμπολα από όλες αυτές τις πολιτικο-οικονομικές μανούβρες σε χρήματα και μετοχές (160 + 92 + 285=) 537 εκ ευρώ.

Γι΄ αυτό ήταν κρίσιμη η περίοδος της ηρεμίας στην περιοχή, δηλ για την προσέλκυση των επενδυτών που θα έδιναν πλουσιοπάροχα ποσά για να αγοράσουν τις μετοχές του Μπόμπολα με τη διασφάλιση ότι όλα θα εξελίσσονταν ομαλά. Έτσι εμφανίστηκε το Μάη του 2010 στην Αυγή η ολοσέλιδη διαφήμιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Αυτή η διαφήμιση έλεγε ότι «ακόμα και οι πιο πολέμιοι του έργου είναι υπέρ της εταιρείας». Προφανώς έκανε τη δουλειά της.

Είναι φανερό όμως ότι από τη στιγμή που η Ελντοράντο δεν σκοπεύει να είναι πρωταγωνιστής σε μία νέα μεταπώληση αλλά ξεκίνησε τις εργασίες για να κάνει εξόρυξη χρυσού, το καθεστώς είναι αποφασισμένο να μην την αφήσει να προχωρήσει εκτός αν βρει μπροστά του το μόνο πράγμα που φοβάται μια μαζική εργατική και πατριωτική-δημοκρατική αντίσταση στην από-επένδυση. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα με το κάψιμο εγκαταστάσεων των μεταλλείων και την απειλή κατά της ζωής των φυλάκων. Αυτό το κάψιμο δεν είχε μόνο σα στόχο να τρομοκρατήσει τους εργάτες και την εταιρεία, αλλά να φέρει την αστυνομία στα χωριά και μετά ο σοσιαλφασισμός, ο δήθεν αντικαπιταλιστικός και πραγματικά αντιδυτικός λόγω ρωσοδουλείας, να αρχίσει τη γνωστή προβοκατόρικη σύγκρουση: λαός-αστυνομία (τάχα της Τρόικας) μέσα στα χωράφια και στα χωριά, πράγμα που τόσο καλά ξέρει να κάνει.

Το ρωσόδουλο καθεστώς θάβει το χρυσό για λογαριασμό του Πούτιν

Αυτή η περιοχή είναι πολύ στρατηγική για τα συμφέροντα της Ρωσίας του Πούτιν για να αφήσει το ρωσόδουλο καθεστώς της χώρας μας να την πάρει στα χέρια του με μία τέτοια τεράστια επένδυση ένα καναδικό κεφάλαιο. Η περιοχή των μεταλλείων, ιδιαίτερα η Ιερισσός, είναι η πύλη στο Άγιο Όρος, όπου από παλιά έχει φιλοδοξία η Ρωσία να πατήσει πόδι και μέσω πατριαρχείου της Μόσχας να γίνει ηγεμόνας των ορθόδοξων πληθυσμών, αφαιρώντας την πρωτοκαθεδρία από το πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τον Βαρθολομαίο. Για αυτό το σκοπό στήθηκε το «σκάνδαλο του Βατοπαιδίου» και βρέθηκε κατηγορούμενος ο ηγούμενος του Εφραίμ που ήταν με το Πατριαρχείο και δεν δεχόταν τις αλλεπάλληλες πιέσεις Πούτιν να αποκτήσει τον έλεγχο της μονής και ειδικά της σκήτης του Αγίου Ανδρέα. Σε αυτήν η Ρωσία έχει εγείρει έντονα αξιώσεις γιατί είχε κατασκευαστεί με χρήματα του τσάρου και κάποτε κατοικούσαν σ' αυτή ρώσοι μοναχοί. Η είσοδος της Ρωσίας στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα και από εκεί στο Βατοπέδι που είναι η καρδιά όλου του Αγίου Όρους είναι το μεγαλύτερο βήμα του σοσιαλιμπεριαλισμού για να ελέγξει πολιτικά και θρησκευτικά αυτήν την περιοχή που θεωρείται η κιβωτός της Ορθοδοξίας. Αυτός ο έλεγχος σημαίνει  τελικά κυριαρχία του πατριαρχείου της Μόσχας, δηλαδή της Ρωσίας πάνω στο Φανάρι, δηλαδή πάνω στην παγκόσμια ορθοδοξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πούτιν είχε επισκεφτεί το Άγιο Όρος το 2005 και από τότε προγραμματίζει ένα δεύτερο ταξίδι που διαρκώς αναβάλλεται, ακριβώς επειδή δεν έχει εξασφαλίσει τους κατάλληλους όρους της πολιτικής ηγεμονίας για αυτή την επίσκεψη.

Όταν ο Εφραίμ συναντήθηκε με τον πρόεδρο τότε της Ρωσίας Μεντβέντεφ το Μάη του 2010, το κλίμα άλλαξε δραματικά υπέρ του και ήρθαν στο φως εκθέσεις εκτιμήσεων για την ανταλλαγή ακινήτων με το δημόσιο από τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία ζημιά για το δημόσιο και κανένα σκάνδαλο. Τα Χριστούγεννα του 2011 αυτό το κλίμα άλλαξε προσωρινά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Εφραίμ και την προφυλάκισή του. Αλλά σύντομα φάνηκε η σκοπιμότητα αυτής της μεθόδευσης. Αμέσως η ρώσικη εκκλησία και η ρώσικη πολιτική ηγεσία έκαναν δηλώσεις υπεράσπισης του Εφραίμ και της Ορθοδοξίας και εμφανίστηκαν σαν προστάτες του Αγίου Όρους από το διεφθαρμένο κράτος. Ήταν δηλαδή άλλη μία προβοκάτσια που δούλεψε υπέρ του Πούτιν. Τελικά ο Εφραίμ αφού πήγε με τη Μόσχα αποφυλακίστηκε και έχουν αρχίσει ήδη οι αθωωτικές αποφάσεις υπέρ του για τις υποθέσεις που τον βαρύνουν. Την ίδια στιγμή ο ταυτόσημος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα καίρια πολιτικά ζητήματα αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άρχισε τα ταξίδια στη Μόσχα με όρκους πίστης και αιώνιας αφοσίωσης στην ορθόδοξη «αδελφή» Ρωσία.

Για τους ίδιους λόγους στη Χαλκιδική αγοράζουν μαζικά ακίνητα οι Ρώσοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% των συνολικών αγοραπωλησιών. Επίσης ένας βουλευτής της ρώσικης Δούμας, ο άνθρωπος του Πούτιν Ιβάν Σαββίδης, αγόρασε γρήγορα και χωρίς προβλήματα τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει υπέρ του Πούτιν σα «σωτήρα» της Ελλάδας.

Σε αυτή την περιοχή λοιπόν ο Σαμαράς, ο ηγέτης της ΝΔ που αδελφοποίησε το κόμμα του με την «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν, ο Τσίπρας που πηγαινοέρχεται στη ρώσικη πρεσβεία και υπερασπίζεται την εξάρτηση της χώρας από το ρώσικο φυσικό αέριο, και από πίσω τους ο Καμμένος, η Παπαρρήγα, ο Κουβέλης, ο Βενιζέλος και η ανοιχτά και ξετσίπωτα ρωσόδουλη ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου, δεν θα αφήσουν να βγει χρυσός όσο τα κεφάλαια που θα κάνουν την εξόρυξη θα είναι καναδικά και όχι ρώσικα ή συμμαχικά στη Ρωσία όπως είναι τα κινέζικα. Αν τελικά δεν θάψουν οριστικά το χρυσό μέσα στο βουνό θα βρουν τρόπο να το δώσουν σε ρώσικη ή κινέζικη εταιρεία. Και η Ρωσία και η Κίνα είναι χώρες που ασχολούνται με την εξόρυξη χρυσού και μάλιστα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας παραγωγής. Οπωσδήποτε δεν έχουν ανάγκη τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής, αλλά οπωσδήποτε θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εκμετάλλευσή τους. Το σίγουρο είναι ότι ρωσικά ή κινέζικα μεταλλεία θα σημάνουν πείνα και βούρδουλα για τους εργάτες και μόλυνση του περιβάλλοντος, γιατί είναι διαφορετικά και στα δύο αυτά μέτωπα, τα μέτρα στα οποία υποχρεώνουν τις εταιρείες των χωρών τους οι λαοί που ζουν σε δημοκρατικές συνθήκες σαν τον καναδικό λαό και οι λαοί που ζουν σε φασιστική δικτατορία σαν τον κινέζικο και το ρώσικο.

Το αληθινό έγκλημα θα είναι να ακυρωθεί για άλλη μία φορά μία στρατηγική, εξαγωγικού χαρακτήρα επένδυση σε μία χώρα που πεθαίνει από την κρίση, αλλά και το να μείνει μοναδική προοπτική για τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα να μετατραπούν σε μια ρώσικη αποικία με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον ελληνικό λαό, δηλαδή πολιτική υποδούλωση και εξαθλίωση.

Το βασικό ζήτημα σε αυτή τη φάση είναι να συγκροτηθεί κατ΄ αρχήν σε μόνιμη και μαχητική βάση το εργατικό κίνημα και ο προοδευτικός κόσμος της περιοχής. Η ΟΑΚΚΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει σε αυτό το σκοπό. Ήδη είναι ελπιδοφόρο μηνυμα για μας το πόσο οι παλιοί εργάτες των μεταλλείων, και οι υπογείτες και αυτοί της επιφάνειας, εμπιστεύονται και εκτιμούν τους συντρόφους μας για τους αγώνες κατά των σαμποταριστών της περιόδου 1996-2003. Μας το έδειξαν και μας το είπαν αυτό και στη συγκέντρωση της Μεγάλης Παναγιάς, όπως μας μετέφεραν μετά και την βαθειά εντύπωση που άφησε στον κόσμο εκεί η τοποθέτηση του σ. Ζαφειρόπουλου. (δημοσιεύεται σε βίντεο στην ιστοσελίδα μας).