Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ

Όταν ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του πλανήτη, υπόλογος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου κι εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας καλεί στη δίκη του έναν αρχηγό κράτους σαν μάρτυρα υπεράσπισης κι αυτή η κίνηση δεν καυτηριάζεται από τον αρχηγό αυτού του κράτους, ούτε από κανένα κόμμα αυτού του κράτους, τότε η χώρα αυτή είναι πολιτικά εντελώς σάπια. Η παραπάνω υπόθεση μας αφορά άμεσα: ο εγκληματίας είναι ο Ρ. Κάρατζιτς, ο σφαγέας του βοσνιακού λαού που δικάζεται αυτή τη στιγμή από το διεθνές ποινικό δικαστήριο, και ο καλούμενος μάρτυρας υπεράσπισής του είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας!

Η είδηση λοιπόν, σύμφωνα με την Καθημερινή της 16/10, είναι η εξής: ο Ράντοβαν Κάρατζιτς υπέβαλε στο ΔΠΔ μία λίστα με μάρτυρες υπεράσπισης στην οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο Παπούλιας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρώτος μάρτυρας φιγουράρει ο ρώσος επικεφαλής της δύναμης προστασίας του ΟΗΕ, Α. Ντεμουρένκο που στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι η σφαγή στην αγορά του Σεράγεβο στα 1994 και 1995 ήταν .προβοκάτσια της βοσνιακής κυβέρνησης! Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το ΔΠΔ, ο Παπούλιας καλείται να καταθέσει στις 26-3-2013 σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον Κάρατζιτς κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός των εξωτερικών. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο υπεράσπισης, Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Σέρβους, ο πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη και με τους οποίους μπορούσαν να μιλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη (Skai.gr, 18/8). Η είδηση αυτή έχει μέχρι στιγμής μείνει αναπάντητη από την ελληνική προεδρία που σημαίνει ότι έχει γίνει και αποδεκτή. Και δεν είναι μόνο η προεδρία που τυλίγει με τη σιωπή της ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Είναι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η κυβέρνηση που δείχνουν να θεωρούν φυσική μία τέτοια χειρονομία! Και είναι φυσική, απ' τη στιγμή που η Ελλάδα, εδώ και χρόνια ακολουθεί ουσιαστικά - όπως ακριβώς και ο Κάρατζιτς - μία πολιτική εξάρτησης από τη νεοναζιστική ρωσική υπερδύναμη, τον βασικό προστάτη της σερβικής γενοκτονικής επίθεσης στη Βοσνία στα 1993. Ήταν στα 1993 που ο νεοναζί Κάρατζιτς επισκέφτηκε τη χώρα μας και του επιφυλάχτηκε μία υποδοχή ήρωα από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας. Μάλιστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, του πιο ρωσόδουλου σήμερα κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, συμμετείχαν στην αποτρόπαια σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλη του 1995, και μέχρι σήμερα απολαμβάνουν πλήρη ασυλία από το καθεστώς.

Είναι ντροπιαστική η στάση όλων των ελληνικών κομμάτων πλην της ΟΑΚΚΕ στη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου γιατί όλα, ανοιχτά ή καλυμένα, υπεράσπισαν τους σέρβους εγκληματίες.! Μόνο η ΟΑΚΚΕ είχε σταθεί ολόψυχα στο πλευρό του ηρωικά μαχόμενου βοσνιακού λαού, και είχε καταγγείλει τη βαρβαρότητα των σέρβων τσέτνικ Κάρατζιτς-Μλάντιτς στους πολέμους του 1991-96. Εννοείται μόνο αυτή συνεχίζει να καταγγέλει το διαμελισμό και την καλυμένη κατοχή της μισής Βοσνίας από τους σέρβους φασίστες κόντρα και στη χοντρόπετση πολιτική των δυτικών ιμπεριαλιστών ανάμεσα τους και των ευρωπαίων που ανέχονται αυτό το αίσχος στην καρδιά της Ευρώπης.