ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ!

Οι βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής όταν τους χαρακτηρίζουν δημόσια σαν ναζιστές επιμένουν πάντα να αυτοχαρακτηρίζονται σαν εθνικιστές. Ο χαρακτηρισμός τους σαν ναζί στηρίζεται φυσικά στα αδιάψευστα στοιχεία των εντύπων των ναζιστών στα οποία εξυμνούν το Χίτλερ, εξυμνούν τη ναζιστική ιδεολογία, υποστηρίζουν τα τάγματα ασφαλείας στη ναζιστική κατοχή της χώρας μας το 1941-45, των τοποθετήσεων του αρχηγού τους που μεταξύ άλλων αρνείται το Ολοκαύτωμα, και ότι σήμερα τα μέλη τους στις συγκεντρώσεις τους χαιρετούν με το χαιρετισμό των ναζί.

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι, τάχα, βάζουν πάνω από όλα την πατρίδα τους και το συμφέρον της. Με αυτή τη θέση δικαιολογούν και την ανθρωποφαγική πολιτική τους σε αυτή τη φάση απέναντι στους μετανάστες.

Είναι όμως έλληνες εθνικοσοσιαλιστές όπως το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ ή του Μουσολίνι; Ή μήπως η ναζιστική συμμορία χρησιμοποιεί απλά αυτό το χαρακτηρισμό μόνο και μόνο για καλύψει ένα άλλο, το βασικότερο χαρακτηριστικό της που είναι η ρωσοδουλία της;

Στις 3 του Μάρτη ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση του κόμματός του είπε επί λέξει:

«Ζούμε σε εποχές δουλείας και σκλαβιάς και αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μόνο αν υπάρξει μια εθνική λύση μια εθνική επανάσταση να το πω διαφορετικά γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο τότε μόνο είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί η χώρα μας τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, να επανέλθει η παραγωγή στην Ελλάδα, και να γίνουμε ένα έθνος αξιοπρεπές. Και προς αυτήν την κατεύθυνση είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ένα σύμμαχο θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα αν ήταν ελεύθερη. Και ο σύμμαχος αυτός είναι η Ρωσία. Η Ρωσία έχει αντίθετα συμφέροντα και με την Τουρκία για τα πετρέλαια του Καυκάσου, για το φυσικό αέριο που υπάρχει μέσα στην Κασπία. Και γιαυτό το θέμα τι κάναμε εμείς σαν ελεύθερη Ελλάδα; Πουλήσαμε τα πάντα…»(http://www.eglimatikotita.gr/2012/03/blog-post_9185.html, οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Στις 7 Ιουλίου ο βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας Χ. Παππάς με την ευκαιρία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε κάνει την παρακάτω τοποθέτηση: «Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συμμάχους μας, θυμίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο ορθόδοξο έθνος στο οποίο μπορούμε να στηριχθούμε, τόσο οικονομικά όσο και στις γεωστρατηγικές και ενεργειακές μας πολιτικές κι όχι μόνο στον τουρισμό και στο εμπόριο, όπως προανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος. Υπάρχει και η ορθόδοξη Ρωσία. Δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες οι αφέντες αυτού του κόσμου. Δεν είναι παντοδύναμοι οι Αμερικανοί».(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20120707.pdf) (Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Ο ίδιος βουλευτής στις 26 Ιουλίου καταθέτει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών της Κύπρου στη Ρωσία και ρωτά γιατί και η χώρα μας δεν κάνει κάτι ανάλογο. «Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ» Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της 25ης Ιουλίου 2012, η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ. Κορυφαίο ζήτημα της συνάντησης αυτής θα αποτελέσει η παροχή νέου δανείου από τη Μόσχα προς τη Λευκωσία με ευνοϊκούς όρους και χωρίς δεσμεύσεις για μνημόνια, αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, περικοπή μισθών κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών κύκλων, η Μόσχα αναμένεται να λάβει την τελική της απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα εντός των προσεχών δύο εβδομάδων, με όλα τα μηνύματα που βγαίνουν από το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης να είναι ιδιαιτέρως θετικά για την Κύπρο. Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου η χώρα μας να συνάψει νέες στρατηγικές συμμαχίες που μπορούν να τη στηρίξουν οικονομικά και γεωπολιτικά με σκοπό να εξέλθει από το αδιέξοδο της παρούσας οικονομικής κρίσης;

2) Τι προτίθεται να κάνει από εδώ και στο εξής, ώστε να εξευρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους πέραν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ακριβώς έπραξε με επιτυχία η Κύπρος;»

(http://www.xryshaygh.com/index.php/koinovoulio/view-elegchos/erwthsh-gia-thn-episkepsh-ths-upourgou-ejwterikwn-ths-kuprou-sth-rwsia#.UJbOZW9WySp)

(Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Και το πιο χαρακτηριστικό για το πόσο «πατριώτες» είναι οι χρυσαυγίτες: Στη Βουλή στις 26 του Σεπτέμβρη ο ρωσοναζί Κασιδιάρης, όχι μόνο κατηγόρησε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων ότι δεν πάνε τη χώρα σε συμμαχία με τη Ρωσία αλλά και ότι δεν τολμούν ούτε και να αναφέρουν τη λέξη Ρωσία στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα κάλεσε να σταθμεύσει στην Αλεξανδρούπολη ρωσικός στρατός για να φυλάξει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Απίστευτο, αλλά αληθινό! Να έρθει δηλαδή ένας ξένος στρατός και μάλιστα σε καιρό ειρήνης χωρίς να έχει προκληθεί από κανέναν άλλο στρατό για να φυλάει τη χώρα μας! Προφανώς ο ρωσοναζί Κασιδιάρης ονειρεύεται στη θέση των γερμανο-ιταλο-βουλγαρικών στρατών κατοχής της χώρας μας στο β΄ παγκόσμιο πόλεμο να βάλει το ρώσικο στρατό ώστε αυτός και οι άλλοι χρυσαυγίτες να μπορεί να παίζει το ρόλο του ταγματασφαλίτη.

Αντιγράφουμε την αποκαλυπτική τοποθέτησή του: «Η ευκαιρία αυτή –πρέπει να τεθεί το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο, είναι μείζον θέμα- ήταν η περίπτωση του αγωγού Πύργου-Αλεξανδρουπόλεως που από μόνος του ο αγωγός αυτός θα έδινε μία τεράστια προοπτική και στην Ελλάδα, ως ενεργειακό κόμβο, αλλά και θα έληγε οριστικά τα ύπουλα τουρκικά σχέδια για κοσοβοποίηση της Θράκης. Φανταστείτε μόνο μία απλή μονάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με τον ελληνικό Στρατό να στάθμευε στην Αλεξανδρούπολη για την ασφάλεια του αγωγού. Γιατί, όμως, αυτό το τεράστιο σχέδιο μείζονος σημασίας έπεσε στο κενό; Έπεσε στο κενό, διότι έπεσαν πάνω σας οι αμερικανοί. Μέχρι και σενάρια φόνου του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού ακούσαμε, ότι θα του την «έστηναν» δηλαδή στη Λεωφόρο Μαραθώνος πράκτορες ξένων δυνάμεων για να τον δολοφονήσουν… (σημείωση δικιά μας: αυτά τα ισχτυρίστηκαν πριν λίγα χρόνια οι ρώσικες μυστικές υπηρεσίες) Από εκεί και πέρα, η υπόθεση του αγωγού Πύργου-Αλεξανδρουπόλεως είναι μία απτή απόδειξη ότι η χώρα μας αποτελεί δυστυχώς ένα θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων και πρέπει να γίνουν τεράστιοι αγώνες, τεράστια προσπάθεια και τεράστια βήματα προς την κατεύθυνση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και πάνω απ’ όλα απαιτείται άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού, άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς προς τη Ρωσία.... Είναι άμεση εθνική ανάγκη να αναστρέψει η Ελλάς το γεωπολιτικό της προσανατολισμό και να επανεξετάσει τις όποιες συμμαχίες της, οι οποίες, εξ όσων προκύπτουν, δεν μας έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα για τα εθνικά μας συμφέροντα».

(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20120926.pdf).(Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Σε μια άλλη συνεδρίαση της Βουλής στις 5 του Οκτώβρη και με αφορμή μια επερώτηση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκου για την ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ο ρωσοναζί Κασιδιάρης λέει πάλι τα εξής:

«Άμεσα πρέπει να συναφθεί αμυντική συμφωνία και να ξεκινήσει πραγματική στρατιωτική συνεργασία με τα κράτη εκείνα, με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρχει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει αντιπαλότητα, των οποίων κρατών οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του τεραστίου έργου της έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου που περικλείεται στην ελληνική αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Πρέπει, επιτέλους, να εφαρμοστεί στην πράξη το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των δύο κρατών θα ισοδυναμεί με de facto ένωση της νήσου με την Ελλάδα». (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20121005.pdf) (Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Αν και δεν έγινε ονομαστική αναφορά στη Ρωσία εν τούτοις στην ίδια συνεδρίαση και για το ίδιο θέμα ο βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας Ν. Μίχος έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, θα ξεκινήσω την ομιλία μου με μια πρόσφατη δήλωση ενός αξιωματούχου του κ. Γκιόκη Μοράτωφ στο ελληνικό περιοδικό «CRASH» τον Ιούλιο του 2012. Ο συγκεκριμένος είναι αντιπρόεδρος του κρατικού οργανισμού διεθνούς συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει τόσο πετρέλαιο όσο έχει ο Κόλπος του Μεξικού. Έχουμε εδώ και χρόνια στα χέρια μας φωτογραφίες από δορυφόρο που το αποδεικνύουν». Και συμπληρώνει: «Έχουμε τους επιστήμονες και τις εταιρίες να σας στηρίξουν στις εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Η απόφαση είναι δική σας». Βεβαίως εμείς δεν θα βασιστούμε απόλυτα στα λεγόμενα του συγκεκριμένου ανθρώπου, διότι είναι σίγουρο ότι από την πλευρά του κοιτάει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της δικής του χώρας. Παίρνουμε, όμως, αφορμή από τα παραπάνω για να σας ρωτήσουμε το εξής: Ποιες ενέργειες έχετε κάνει προκειμένου να συνεργαστούμε και να πάρουμε βοήθεια από τους Ρώσους στο θέμα των ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων; Διότι από όσο έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, κάποια μέλη της Κυβέρνησης φοβούνται να πουν και τη λέξη «Ρωσία». Ο μόνος τρόπος για να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι να εκμεταλλευτούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για να αποσπάσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας. Διότι είναι αλήθεια ότι τόσα χρόνια τι καλό είδαμε από τους συμμάχους μας; Το μόνο που κάνανε ήταν να μας ρουφήξουν το αίμα και μάλιστα όχι μόνο δεν κερδίσαμε, αλλά χάσαμε και κεκτημένα δικαιώματα». (στο ίδιο, οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Στις 20 του Οκτώβρη ο Ν. Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική εμφάνιση στο Kontra Channel «εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία αποτελεί φυσικό μας σύμμαχο και θα πρέπει να γίνει ξανά προσέγγιση».

Οι ναζιστές ανησυχούν πολύ που η χώρα μας δεν πάει γρήγορα στην οριστική της υποδούλωση στη ρώσικη υπερδύναμη. Έτσι ο Κασιδιάρης στις 25 Οκτωβρίου καταθέτει ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών με θέμα τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και ζητά να μάθει γιατί αυτές δεν προχωρούν. Ρωτά σχετικά: «Σε μία περίοδο που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την σύσφιξη και αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία, το Υπουργείο Εξωτερικών, με μία σειρά από πράξεις και παραλείψεις, εμφανίζεται να έχει «παγώσει» τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Ενδεικτική αυτού είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται από την ελληνική πλευρά για την έγκριση της ίδρυσης Ρωσικής Προξενικής Αρχής στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα: Με αφορμή την αδελφοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το αντίστοιχο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς επίσης και τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων Έβρου και Αγίας Πετρούπολης, έχουν διατυπωθεί προτάσεις και αιτήματα για δημιουργία Ρωσικού Υποπροξενείου στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Εξωτερικών φέρεται να προβάλει εμπόδια και να αρνείται την ίδρυσή της ανωτέρω Προξενικής Αρχής. Με τον τρόπο αυτό όμως παρεμποδίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας με τη Ρωσία.Ερωτάται ο κ. υπουργός:- Για ποιο λόγο έχουν παγώσει οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρ' ότι οι βασικοί κανόνες της γεωπολιτικής, η ιστορική μας διαδρομή και το εθνικό συμφέρον επιτάσσουν τη σύσφιξη και ανάδειξή τους;

- Γιατί δεν προωθεί η ελληνική πλευρά την οικονομική συνεργασία με την Ρωσία, παρά το δεδομένο ρωσικό ενδιαφέρον για την προώθηση εξαιρετικά σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων στον ελληνικό χώρο σε όλους τους τομείς (από τον τουρισμό μέχρι την ενέργεια;)

-Ποια είναι η θέση του σχετικά την ίδρυση Ρωσικού Υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη;»

(http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7789753.pdf) (Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα είναι του συντάκτη).

Αφού ο ρώσικος στρατός παρέλασε στην Αλεξανδρούπολη-ενώ αντίθετα ο ελληνικός δεν παρέλασε στη Θεσσαλονίκη- χωρίς κανένα κόμμα να διαμαρτυρηθεί τώρα οι σχέσεις πρέπει να πάνε ένα βήμα πιο πέρα.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές σε τούτη την εφημερίδα η Ρωσία είναι σήμερα μια φασιστική ιμπεριαλιστική χώρα και γίνεται όλο και πιο ανοιχτά κάτεργο για τον ίδιο το λαό της, αλλά και για τους λαούς που περιλαμβάνει στους κόλπους της. Η πολιτική της στις βαθιές της γραμμμές είναι μοντέρνα συνέχεια της τσαρικής πολιτικής. «Οι μέθοδες, η ταχτική της, οι ελιγμοί της μπορεί να αλλάξουν, ο απώτερος στόχος όμως αυτής της πολιτικής –η παγκόσμια κυριαρχία-παραμένει αμετάβλητος» (Μάρξ «Ομιλία στην πολωνική συνάντηση στο Λονδίνο στις 22 Γενάρη του 1867»). Παρά τη φαινομενική διάλυσή της με την περεστρόικα του Γκορμπατσώφ η κεντρική πολεμική μηχανή όλης της ΕΣΣΔ συγκεντρώθηκε στη Ρωσία και η ισχύς της μεγάλωσε.

Μετά την αρπαγή της εξουσίας στο Κομμουνιστικό Κόμμα στα 1956 από τους αποστάτες του Μαρξισμού-Λενινισμού, την κλίκα Χρουτσιώφ-Μπρέζνιεφ-Σουσλώφ η κλίκα αυτή συγκέντρωσε στα χέρια της όλη την πολιτική και οικονομική εξουσία, στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στο στρατό και κατέλαβε όλα τα βασικά πόστα στην οικονομία και στην κουλτούρα. Έτσι μεταβλήθηκε σε μια γραφειοκρατική μονοπωλιακή αστική τάξη νέου τύπου που ελέγχει όλη την κρατική μηχανή και όλο τον κοινωνικό πλούτο της Ρωσίας. Όπως με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία ο κάθε φασίστας και ναζιστής στον κόσμο έβλεπε στην χιτλερική Γερμανία το ιδανικό του έτσι και σήμερα οι ναζιστές όλου του κόσμου βλέπουν στη Ρωσία το ιδανικό τους. Ήδη από το 1964 ο Μάο Τσετούνγκ διαπίστωνε: «η άνοδος του ρεβιζιονισμού στην εξουσία είναι άνοδος της αστικής τάξης στην εξουσία. Η σημερινή σοβιετική Ένωση βρίσκεται κάτω από τη δικτατορία της αστικής τάξης, τη δικτατορία της μεγαλοαστικής τάξης, μια δικτατορία γερμανικού φασιστικού τύπου, μια δικτατορία χιτλερικού τύπου».