Γιατροί-ληστές οργανωμένοι από το ψευτοΚΚΕ και το ΣΥΝ ενάντια στο λαό


Για να μπορούσε να επισκεφθεί μέχρι σήμερα το γιατρό του ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ, για εξέταση ή για φάρμακα, ή ακόμα και για μια απλή εργαστηριακή εξέταση, θα έπρεπε να περιμένει ένα και δύο μήνες μετά το κλείσιμο του ραντεβού. Η ζημιά στην υγεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων που δεν είχαν να πληρώσουν εξωτερικό γιατρό ή τον ίδιο το γιατρό τους, αυτόν του ΙΚΑ, ακόμα και στο ιδιωτικό του ιατρείο, ήταν τεράστια.

Το υπουργείο υγείας με απόφασή του που ισχύει από 7/2/2010 και μέχρι την 1/6/2010, οπότε θα δημιουργηθεί ο Ενιαίος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΠ), έκανε ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Τα πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξετάζονται εκτός από τους γιατρούς του ΙΚΑ και από τους γιατρούς που έχουν σύμβαση με το δημόσιο, με τα ταμεία εμπόρων και επαγγελματιών καθώς και από αυτούς των Κέντρων υγείας. Έτσι ο αριθμός των γιατρών που θα προσφέρουν πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα φτάνει στους 30.000 από 7.000 που ήταν μέχρι σήμερα. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη θα βελτιώνεται σημαντικά με αυτό το μέτρο όχι μόνο με την μεγάλη αυτή αύξηση του αριθμού των γιατρών αλλά και γιατί ο ασφαλισμένος θα έχει περισσότερες επιλογές γιατρών και πιο κοντά στην κατοικία του. Αυτό το μέτρο θα πρέπει να κατοχυρωθεί και στον ΕΟΠΠ τον Ιούνιο.

Όμως οι γιατροί του ΙΚΑ, αν και όχι όλοι, όπως άλλωστε δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε, οργανωμένοι κυρίως από το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ απεργούν ενάντια στην απόφαση αυτή του υπουργού υγείας. Κάποιοι μάλιστα απ αυτούς έχουν καταλάβει και το υπουργείο υγείας, γιατί θίγονται όπως λένε, τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αυτοί που κινούν αυτήν την αθλιότητα και που θέλουν να περνάνε όχι μόνο για γιατροί αλλά και για αριστεροί, εξυπηρετούν εκείνους που θεωρούν εργασιακό τους δικαίωμα το να μακραίνουν τις ουρές στα ιατρεία του ΙΚΑ χωρίς όριο ώστε να εξαρτάνε μονοπωλιακά τη ζωή των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από τις ιατρικές τους υπηρεσίες. Αυτές αφού δεν μπορούν να δοθούν στο ΙΚΑ δίνονται στη συνέχεια με αμοιβή στο ιατρείο τους και στα συνεργαζόμενα με αυτούς ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία. Τις ατέλειωτες ουρές οι γιατροί αυτού του είδους τις χρειάζονται για να κρατούν το λαό υποταγμένο, εξευτελισμένο και ανήμπορο να αντιδράσει στη θεσμοθετημένη αυτή ληστεία τους.

Μάλιστα οι επικεφαλής του κινήματος αυτού που είναι υπέρ των εκβιαστών της φτωχολογιάς απειλούν τους γιατρούς που δεν ανήκουν στο ΙΚΑ και που θα εξετάσουν ασφαλισμένους τους και θα τους δώσουν συνταγές ότι θα τους διαγράψουν από τον ιατρικό σύλλογο. Απειλούν επιπλέον και τους φαρμακοποιούς που θα εκτελέσουν αυτές τις συνταγές ότι επίσης θα έχουν προβλήματα. Ο ιατρικός σύλλογος όμως είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και όχι συνδικαλιστικό όργανο, αντίληψη που σκόπιμα καλλιεργούν στο λαό οι σοσιαλφασίστες όλων των κομμάτων ( δηλαδή και του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτήν την απεργία εναντίον του υπουργού του. Αυτό δείχνει ότι ο διπρόσωπος Παπανδρέου που δεν βγήκε να μιλήσει ως τώρα υπέρ του υπουργού του είναι στην πράξη κατά του νόμου και υπέρ των ψευτοΚΚΕ ΣΥΝ).

Η πράξη επομένως της όποιας απειλής και της διαγραφής γιατρών που δεν συμμετέχουν στην απεργία- απάτη είναι πράξη ενός κρατικού οργάνου και όχι ενός συνδικαλιστικού. Δηλαδή οι σοσιαλφασίστες απειλούν τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς ως κράτος και τις απειλές αυτές τις εμφανίζουν στο λαό σαν αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Λέμε απεργία-απάτη γιατί κρύβουν από πάνω και το γεγονός ότι δεν λειτουργούν συνελεύσεις των γιατρών του ΙΚΑ ούτε και των υπόλοιπων γιατρών και ότι τις αποφάσεις τις παίρνουν τα κρατικοσυνδικαλιστικά διοικητικά συμβούλια. Με την άδεια και την υποστήριξη επομένως του Παπανδρέου ο σοσιαλφασισμός διακηρύσσει την εξουσία του πάνω στην ανοργάνωτη συντριπτικά πλειοψηφική δημοκρατική μάζα του λαού και των ίδιων των γιατρών και συμπεριφέρεται σαν συλλογικός και αποκλειστικός ιδιοκτήτης του κλάδου της υγείας.

Οι σοσιαλφασίστες λένε ψέμματα ότι το Υπουργείο υγείας θα επιβάλλει να εξετάζουν οι γιατροί εκτός ΙΚΑ τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ανεξάρτητα μάλιστα από τον αριθμό τους, με μια σύμβαση 450 ευρώ το μήνα. Το νομοσχέδιο που καταθέτει ο υπουργός υγείας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Επίσης καλούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να τους εξετάζουν μόνο οι γιατροί που έχουν καταλάβει το υπουργείο υγείας και συνταγογραφούν εκεί σε ένα απόλυτα ακατάλληλο χώρο όπως αυτόν μιας κατάληψης χωρίς ιατρικό εξοπλισμό και άλλα μέσα, δηλαδή σαν κανονικοί βάρβαροι μάγοι και κομπογιαννίτες. Σε μια δημοκρατική χώρα κάθε τέτοια εξέταση και συνταγογράφηση θα συνεπαγόταν αυτόματα την παραπομπή ενός τέτοιου γιατρού στον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο και στην αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του. Αφού όμως ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών και Πειραιά τους υποστηρίζει είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να παρέμβει άμεσα να καθαιρέσει τα συμβούλια των ιατρικών αυτών συλλόγων να τα παραπέμψει σε απολογία και να προκηρύξει νέες εκλογές στους συλλόγους. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ιατρικοί σύλλογοι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και όχι συνδικαλιστικά όργανα και επομένως αρμόδιο να τα ελέγξει είναι το κράτος που τους δίνει τις όποιες εξουσίες τους. Το τρομερό θράσος αυτών των επίορκων είναι ότι κατηγορούν το υπουργείο γιατί οι λίστες των ιδιωτικών ιατρών που έχουν αναρτηθεί δεν έχουν συνταχθεί σύννομα!!! Δηλαδή οι ίδιοι που δίνουν συνταγές στους αρρώστους στο δρόμο σαν να είναι δαμάλια κατηγορούν και απειλούν με τιμωρία γιατρούς που εξετάζουν τουλάχιστον τους γιατρούς στα ιατρεία τους.

Το φασιστικό αυτό κίνημα είναι τμήμα της λαϊκής επανάστασης με την οποία απειλεί ο Παπανδρέου το λαό και τους δανειστές, είναι συνιστώσα των κινημάτων ανυπακοής του σοσιαλφασισμού, κινημάτων που φαίνονται σαν αντικρατικά και αντιεξουσιαστικά αλλά είναι στην πραγματικότητα πολιτικά δώρα που δίνει ένα νέο υπερ-εξουσιαστικό παρακράτος στους πιο καθυστερημένους πολιτικά πολίτες του, ή στους πιο τζαμπατζήδες του προκειμένου να τους εξαγοράσει και να τους χρησιμοποιήσει σαν μοχλό της δικιάς τους απόλυτα διεφθαρμένης, υπερκαταπιεστικής και καταστροφικής των μέσων παραγωγής εξουσίας τους. Ήδη η ανατέλουσα αυτή παρακρατική εξουσία ενώνει το κίνημα των γιατρών εκβιαστών και ληστών με το κίνημα των τζαμπατζήδων:

Ο Ριζοσπάστης δηλώνει: Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων μετέφεραν και χτες στους γιατρούς αντίστοιχα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερη στιγμή έκφρασης αλληλεγγύης στους γιατρούς ήταν χτες το μεσημέρι, όταν έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μοτοσικλετιστές των αστικών συγκοινωνιών και ενώθηκαν με τους απεργούς γιατρούς φωνάζοντας τα συνθήματα: Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνία και Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη.

Οι δημοκρατικοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας οφείλουν στο λαό πρώτα απ όλα να τσακίσουν τους κομπογιαννίτες γιατρούς που υπηρετούν τις ηγεσίες των 5 κομμάτων και που έχουν επικεφαλής τους τους γιατρούς του ΣΥΝ-ψευτοΚΚΕ καθώς και της εξωκοινοβουλευτική τους ουρά. Δεύτερο έρχεται το γεγονός ότι είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας των γιατρών ο νέος νόμος που θα αυξήσει τη δουλειά τους αλλά και την κοινωνική προσφορά τους στα πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ο λαός πρέπει άμεσα να στηρίξει άμεσα τους νέους 17000 γιατρούς και να τους προφυλάξει από τις απειλές των φασιστών που αυτοανακυρήχτηκαν ιδιοκτήτες της υγείας, να ενωθεί μαζί τους, να κυνηγήσει τους φασίστες κομπογιαννίτες και εκβιαστές σε όλα τα ΙΚΑ και τα νοσοκομεία.