ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Οι διπρόσωποι σοσιαλφασίστες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ εισάγουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο πολιτικοσυνδικαλιστικό κίνημα. Δημοκράτες απομονώστε τους - Διώξτε τους από τη Βουλή

 

Η παραπάνω φωτογραφία (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1212905#1212905 )είναι από μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας  της Επιτροπής Αγώνα Πιερίας Ενάντια στα Διόδια που έγινε στα διόδια του Δίου Πιερίας στις 2/10. Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στις 6/10 αναρτήθηκε στο Αthens Indymedia μαζί με μια καταγγελία. Η καταγγελία ήταν ότι στην συγκέντρωση αυτή συμμετείχε επικεφαλής μιας ομάδας ναζιστών το ηγετικό στέλεχος των ναζιστών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής) και περιώνυμος στη Θεσσαλία Αστέριος Χάμος (στον αριστερό κύκλο) δίπλα στον επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα και άλλων πλατιών κινημάτων  του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία  Ηλία Τσολακίδη (στον δεξιό κύκλο).

Λίγο μετά η Συντακτική Ομάδα του Athens Ιndymedia έκρυψε την ανάρτηση. Όμως το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, που είναι η συνεργασία για πρώτη φορά του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια ενός κοινού λαϊκού κινήματος, δεν μπορούσε πια να κρυφτεί.  Και δεν μπορούσε γιατί κάποια μέλη και ομάδες των Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων αποχώρησαν από αυτές ακριβώς επειδή διαφωνούσαν με τη συμμετοχή ναζιστών στις κινητοποιήσεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας δεν ήταν -όπως θα περίμενε ίσως κανείς- να αναδιπλωθεί η συγκεκριμένη Επιτροπή Αγώνα της Πιερίας και να παραδεχτεί ότι από λάθος ή από άγνοια βρέθηκε ώμο με ώμο με τους οργανωμένους ναζιστές. Αντίθετα το κεντρικό όργανο του κινήματος κατά των διοδίων, δηλαδή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων που βρίσκεται κάτω από την ουσιαστική καθοδήγηση  του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ* απάντησε ότι όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή των ναζιστών-χρυσαυγιτών στις κινητοποιήσεις του αλλά καταδικάζει όσους δεν την αποδέχονται!!!

Απάντησε δηλαδή λέγοντας  επί λέξει ότι ουδέποτε προσκάλεσε οποιοδήποτε μέλος του "Πατριωτικού Συνδέσμου" να συμμετέχει στις διαδικασίες του, αλλά ότι δεν μπορεί ούτε θέλει να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να βρεθεί σε όποιον δημόσιο χώρο, όπως βρέθηκαν κάποια μέλη του λεγόμενου "Πατριωτικού Συνδέσμου" στην δημόσια ανακοινωμένη συγκέντρωση που έγινε στα διόδια Λεπτοκαρυάς το Σάββατο 2/10 και ότι τέτοιες νοοτροπίες απαγόρευσης έχουν ανελεύθερη βάση και εξέλιξη.

Δηλαδή ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γίνεται επίσημος πλέον συνεργάτης και συναγωνιστής των ναζιστών, δηλαδή των απόλυτων εχθρών της ανθρώπινης ελευθερίας, βγαίνει και από πάνω και κατηγορεί τους αντιναζιστές για...ανελεύθερη νοοτροπία!!! Βέβαια κάθε δημοκρατικός άνθρωπος γνωρίζει ότι ο ναζιστής δεν είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης αφού αυτός δεν αναγνωρίζει την ουσία του πολίτη, δηλαδή τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό που είναι δεμένος με αυτά, αλλά το κανιβαλικό δίκαιο, δηλαδή τη βίαιη επιβολή της δικιάς του ανώτερης ράτσας πάνω στις άλλες κατώτερες. Επιπλέον στην συγκεκριμένη εκδήλωση οι ναζιστές δεν παρευρέθηκαν λαθραία σαν οποιοιδήποτε μεμονωμένοι πολίτες, αλλά ανοιχτά σαν μια ναζιστική ομάδα όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία. 

  (http://4.bp.blogspot.com/__frPei4EXZI/TKuwUM6hZEI/AAAAAAAABIk/bDAPgV3dnPQ/s1600/%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7%CC%81%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%B7%CC%81.jpg) Μάλιστα σύμφωνα με τη εφημερίδα της Λάρισας Ελευθερία οι ναζιστές συμμετείχαν και σε σύσκεψη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα ενάντια στα Διόδια.

Η πράξη της Πανελλαδικής Επιτροπής ενάντια στα Διόδια και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας. Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη απόπειρα εισαγωγής των ναζιστών επίσημα και ανοιχτά σε ένα κίνημα πολιτών, που στο συγκεκριμένο επίπεδο δευτερευόντως ενδιαφέρει αν είναι προοδευτικό ή αντιδραστικό ως προς τον πολιτικό χαρακτήρα του. Αυτή η απόπειρα γίνεται επίτηδες μακριά από το πολιτικό κέντρο της χώρας και επίτηδες σε ένα μη ανοιχτά κομματικό  κίνημα ώστε να γίνει η εισαγωγή των ναζιστών μαλακά και ανώδυνα για τον πολιτικό φορέα που την προωθεί, εν προκειμένω τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αν η απόπειρα αυτή ευοδωθεί, τότε οι ανοιχτοί ναζιστές θα μπουν σιγά-σιγά σε όλα τα συνδικαλιστικά κινήματα και κινήματα πολιτών. Σε μια τέτοια περίπτωση η μοναδική στην ΕΕ νομικοπολιτική νομιμοποίηση που προσφέρει το ελληνικό κράτος και τα 6 κοινοβουλευτικά κόμματα απλόχερα στους ναζιστές , θα μετατραπεί και σε λαϊκή νομιμοποίηση, οπότε σε συνδικαλιστική και λαϊκο-κινηματική γενικά.

Ήδη αυτά τα κόμματα έχουν βοηθήσει, με την νομιμοποιητική στάση τους, τους μαχαιροβγάλτες ναζιστές να συσπειρώσουν γύρω τους μια καθυστερημένη πολιτικά μάζα στον Άγιο Παντελεήμονα. Καταλύτης σε αυτήν την ασύλληπτη για δημοκρατική χώρα εξέλιξη είναι η προβοκατόρικη πολιτική των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα εκείνης του ΠΑΣΟΚ να μετατρέψουν συστηματικά μερικές κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σε αποθήκη εξαθλιωμένων μεταναστών και σε χώρους εγκληματικότητας. Στόχος των εμπνευστών αυτής της πολιτικής είναι να δυναμώσουν την αντίθεση της ντόπιας φτωχολογιάς στους μετανάστες γενικά, να κάνουν πολιτικά ισχυρούς  τους ναζιστές και από εκεί να τους κάνουν πολιτικούς και αστυνομικούς διαχειριστές της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Οι αριστεροί και δημοκρατικοί άνθρωποι πρέπει όχι μόνο να συντρίψουν την απόπειρα του  διπρόσωπου ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να εισάγει επίσημα τους ναζιστές στο όποιο πολιτικοσυνδικαλιστικό μαζικό κίνημα, αλλά και να καταδικάσουν και να απομονώσουν πολιτικά τον ίδιο τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και να τον πετάξουν έξω από τη Βουλή για την κάλυψη που έδωσε και δίνει στην επαίσχυντη φιλοναζιστική στάση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων. Πρέπει εδώ πάντως να παρατηρήσουμε ότι η εισαγωγή των ναζιστών έχει γίνει τον τελευταίο καιρό και σε πλατειά πολιτικοσυνδικαλιστικά κινήματα όπως ήταν αυτό της 5ης του Μάη, όμως άτυπα. Από την άλλη επίσημο κάλεσμα στους ναζιστές για κοινό μέτωπο ενάντια στο σύστημα έχει απευθύνει η δολοφονική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (που εμφανίζεται χοντρικά σαν αναρχική) χωρίς ο χώρος του αναρχισμού να την έχει καταδικάσει.

Πίσω από όλη αυτή την σύμπλευση και σαν θεωρητικό εργαλείο της βρίσκεται η καινοφανής θεωρία της λεγόμενης αριστεράς ότι ο κύριος εχθρός των λαών είναι ο αστικός φιλελευθερισμός και όχι ο φασισμός και ο ναζισμός. Κάτω από το κοινό λοιπόν σύνθημα: κύριος εχθρός ο νεοφιλελευθερισμός  και ο δυτικός ιμπεριαλισμός ενώνονται σήμερα οι νεοναζιστές και οι ψευτοαριστεροί σε ένα παγκόσμιο φαιοκόκκινο μέτωπο για να υποστηρίξουν τον ανατολικό ιμπεριαλιστικό νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν σε όλα τα μεγάλα διεθνή και εσωτερικά ζητήματα. Συχνά για να κρύψουν την πολιτική τους συμμαχία με τους ναζιστές οι ψευτοαριστεροί καταφεύγουν και σε μια άλλη πιο λεπτή απάτη: Ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στην ναζιστική διακυβέρνηση και στην αστικοδημοκρατική διακυβέρνηση αφού και οι δύο σημαίνουν εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η διαφορά είναι ότι στην δεύτερη οι εργαζόμενοι μπορούν να οργανωθούν και να αντισταθούν στις πιο απεχθείς μορφές της εκμετάλλευσης  και της καταπίεσής τους ενώ στο ναζισμό μετατρέπονται οι ίδιοι και μαζί τους η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας σε δούλους των πιο εκμεταλλευτικών μερίδων του κρατικομονοπωλιακού κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. 

 Δεν είναι τυχαίο ότι τον δρόμο της αντίστασης στην εισαγωγή των ναζιστών στον χώρο της κάθε μετωπικού τύπου λαϊκής πάλης τον δείχνουν οι πιο συνειδητοί εργάτες, όπως στη χώρα μας εκείνοι της Αυτοοργάνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος που έδιωξαν από την ανοιχτή τους συγκέντρωσή  της 17/2/2010 τους ναζιστές της Χρ. Αυγής όταν αυτοί προβοκατόρικα εμφανίστηκαν σαν συμπαραστάτες τους.  

Σημείωση*  Για την άρρηκτη σχέση που δένει το ΣΥΝ και την ΚΟΕ, τον όλο δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου και του εξεγερτικού Αλαβάνου με τις Επιτροπές Ακρίβεια- ΣΤΟΠ που αποτελούνε ουσιαστικά μαζί με άλλες πρωτοβουλίες και σφραγίδες του ΣΥΝ το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών κατά των Διοδίων βλέπε τα εξής:

1. Καταγγελία συμμετεχόντων σε επιτροπές κατά των διοδίων που διαχώρισαν τη θέση τους μετά τη συμμετοχή των ναζιστών στην κινητοποίηση της Λεπτοκαρυάς.

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/10/blog-post_2918.html

2. Από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο του TVXS.gr για το γεγονός

http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC

 3. Η ΚΟΕ, βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου του Αλαβάνου, υμνεί τις στημένες από την ίδια Επιτροπές Ακρίβεια-ΣΤΟΠ

http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2638&limitstart=7

 4. Στον ιστότοπο των Επιτροπών Ακρίβεια-ΣΤΟΠ οι Επιτροπές Διόδια-ΣΤΟΠ αποτελούν υποπαράρτημα. Φιγουράρει πρώτη πρώτη η ανακοίνωση-κάλυψη της συμμετοχής των ναζήδων στην κινητοποίηση της Λεπτοκαρυάς.

http://www.akribeia-stop.gr/

 5. Οι ύμνοι της Νεολαίας ΣΥΝ Πάτρας για το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η Αυγή

http://www.nsynpatras.gr/

 6. Αλαβανικοί του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν την κατάπτυστη ανακοίνωση, ουσιαστικά επαινώντας τη.

http://enosy.blogspot.com/2010/09/blog-post_9712.html

7. Η δημοσίευση σε κομματικό ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ασχολίαστης ανακοίνωσης της Επιτροπής Ακρίβεια ΣΤΟΠ δίκην μετωπικής πρωτοβουλίας του κόμματος.

http://syriza-argolidas.pblogs.gr/2010/02/deltio-typoy-gia-thn-kinhtopoihsh-twn-epitropwn-akribeia-stop-st.html

 8. Η κοινή υποδοχή των Αθηναίων συντρόφων από τους εθελοντές του Τσολακίδη και τους ΣΥΡΙΖΑίους στο δρόμο για τη ΔΕΘ.

http://rednet-thess.blogspot.com/2010/09/blog-post_07.html