Η συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης στις 17 του Φλεβάρη και η συντριβή της ναζιστικής προβοκάτσιας

Η χθεσινή συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης της Ζώνης στο κλειστό γήπεδο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα ήταν πολύ επιτυχημένη. Πάνω από 200 εργάτες της Ζώνης και αρκετοί συμπαραστάτες ήταν παρόντες εκεί. Δύο εκπρόσωποι του Συντονιστικού, ο Τάκης Κανάκης και ο σ. Πιέρρος Γουρνάς έκαναν τις κεντρικές τοποθετήσεις για τους στόχους του αγώνα.
Ο πρώτος ανέλυσε το ζήτημα της επιβίωσης της Ζώνης καταδεικνύοντάς το σαν ζήτημα όχι μόνο των εργατών της αλλά και σαν ζήτημα οικονομικής επιβίωσης όλου του Πειραιά και μίλησε πολύ τεκμηριωμένα για την ανάγκη της παραγωγικής ανάπτυξης της Ζώνης ενάντια στη σαμποταριστική αναπτυξιακή πολιτική του ΠΑΜΕ και ενάντια στην εξαγορά της από την Κίνα. Ο δεύτερος ανέλυσε την ανάγκη για τη δημιουργία τώρα του ενιαίου Σωματείου της Επισκευαστικής Ζώνης που θα εξασφαλίσει τον συνδικαλιστικό δημοκρατισμό, και την ανάπτυξη της Ζώνης ενάντια στην καταστροφική δικτατορία και στην πολιτική διάσπασης και εκμετάλλευσης των εργατών -σε συμμαχία με τμήμα της εργοδοσίας- που ακολουθεί το ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση και τον αγώνα της Αυτοοργάνωσης χαιρέτισε ο για χρόνια πρόεδρος του Σωματείου των αμμοβολιστών Στολτίδης. Όλοι οι ομιλητές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παριστάμενους. Είχαν καλεστεί από το Συντονιστικό οι βουλευτές και οι δήμαρχοι της Β Πειραιά, οι δημάρχοι, και το εργατικό κέντρο Πειραιά. Παρουσιάστηκαν προς το τέλος της συγκέντρωσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λιτζέρης, Νιώτης και Διαμαντίδης.
Η συγκέντρωση αυτή ήταν πολύ σημαντική για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι για πρώτη φορά ένα κίνημα βάσης εργατών έβγαλε στη φόρα τη σαμποταριστική και δικτατορική πολιτική του ψευτοΚΚΕ στα συνδικάτα που ελέγχει. Ο δεύτερος ήταν ότι για πρώτη φορά ένα τέτοιο κίνημα εργατών κατήγγειλε με τόσο ανοιχτό και σαφή τρόπο τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να αποτελούν μέρος ενός εργατικού κινήματος καθ οιονδήποτε τρόπο. Αυτή η τοποθέτηση του Συντονιστικού της Αυτοοργάνωσης πριν τη συγκέντρωση έγινε πράξη με την παρεμπόδιση από την Αυτοοργάνωση της εισόδου των χρυσαυγιτών στο χώρο της Συγκέντρωσης και τελικά και το διώξιμό τους και από τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Η προβοκατόρικη προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί σαν σύμμαχος της Αυτοοργάνωσης και έτσι να διευκολύνει το ΠΑΜΕ απέτυχε οικτρά. Ταυτόχρονα απέτυχε η πρώτη απόπειρα των ναζιστών να βάλουν πόδι στη Ζώνη σε μια στιγμή μεγάλης ανεργίας στην οποία αναπτύσσονται οι πάντα υπαρκτές αντιθέσεις των ντόπιων εργατών με τους μετανάστες.
Με λίγα λόγια ήταν στην πράξη η πρώτη φορά που ένα στη κύρια πλευρά αυθόρμητο εργατικό κίνημα, έστω τα έβαλε ταυτόχρονα με τον σκληρό πυρήνα του φαιοκόκκινου κρυφού μετώπου, δηλαδή και με το φασισμό και με το σοσιαλφασισμό, που γενικά εμφανίζονται σαν ένα δήθεν ανταγωνιστικό δίπολο. Βεβαίως η συνειδητή εργατική τάξη κάνει ένα διαχωρισμό ανάμεσα στους δύο πόλους. Ενώ αναγνωρίζει στους σοσιαλφασίστες το στάτους του εσωτερικού εχθρού γιατί η πλατειά βάση του σοσιαλφασισμού δεν είναι συνειδητά φασιστική, τους ναζιστές που είναι οι απόλυτοι φασίστες τους αντιμετωπίζει σαν εξωτερικούς του εχθρούς και γι αυτό δεν τους δίνει ούτε χώρο ούτε λόγο εντός του.

Η πάλη ενάντια στους ναζί προβοκάτορες και το φιάσκο τους

Η προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής άρχισε με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά της Χρυσής Αυγής της αφίσας της Αυτοοργάνωσης -η οποία καλούσε στη συγκέντρωση της 17/2- με ταυτόχρονη ρητή υποστήριξη του αγώνα της Αυτοοργάνωσης κατά του «κομμουνιστικού ΠΑΜΕ». Αυτή η ανάρτηση έγινε στις 13/2 δηλαδή 2 μέρες αφότου κολλήθηκε η αφίσα της Αυτοοργάνωσης στον Πειραιά. Η αναρτημένη από τους ναζιστές αφίσα ήταν η φωτογραφία μιας γνήσιας αφίσας που είχε ξεκολληθεί από έναν τοίχο. Το Συντονιστικό πληροφορήθηκε συμπτωματικά την ύπαρξη της ανάρτησης στις 15/3 το βράδυ γιατί η πολυσύχναστη κεντρική ιστοσελίδα της Χρ. Αυγής δεν την είχε αναρτήσει προφανώς για να μείνει η «συμπαράσταση» κρυφή ως το τέλος και το Συντονιστικό να βρεθεί προ εκπλήξεως τη μέρα της συγκέντρωσης μπροστά σε μια μαζική παρουσία ναζιστών.
Το Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης έκρινε ότι επρόκειτο όντως για μεγάλη προβοκάτσια. Και μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να ωφεληθεί από αυτήν την προβοκάτσια γιατί βρίσκεται σε μεγάλη απομόνωση στη Ζώνη αυτή τη στιγμή. Οι τελευταίες συνελεύσεις του Συνδικάτου μετάλλου είναι εντελώς άμαζες (80 έως 100 άτομα) και η ιδεολογική κατάσταση των μελών του είναι άθλια γιατί βλέπουν και τα ίδια το ψέμα του ΠΑΜΕ και το ρίξιμο των συναδέλφων. Επίσης τα επιχειρήματα της Αυτοοργάνωσης για την ανάγκη ενός σωματείου της Ζώνης είναι κρυστάλλινα και τώρα πια πέντε μήνες μετά τη δημιουργία και μετά τις διαρκείς ζυμώσεις της Αυτοοργάνωσης είναι αποδεκτά από την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών. Ήδη η ανεργία έχει γιγαντωθεί διαψεύδοντας τους διαρκείς καθησυχασμούς του ΠΑΜΕ ότι όπου να είναι έρχονται τα καράβια τα οποία κάνει ότι μπορεί να τα διώξει με τις προβοκατόρικες στάσεις και απεργίες που δεν έχουν την έγκριση των εργατών. Η Αυτοοργάνωση ήδη κατεβάζει στην πύλη του Περάματος για προκήρυξη δεκάδες μέλη της που θα γίνονταν εκατοντάδες αν έσπαγε η τρομοκρατία του ΠΑΜΕ. Αυτή τη στιγμή οι καρδιές και τα μυαλά των εργατών της Ζώνης είναι κατά 80%, ίσως και κατά 90% με την Αυτοοργάνωση. Η δύναμη του ΠΑΜΕ είναι ο πιο καλά οργανωμένος και πιο έμπειρος φασιστικός στρατός του και η σύμφυσή του με την κρατική εξουσία μέσα από τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας. Η αδυναμία του όμως είναι το όλο και μεγαλύτερο μίσος της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατών. Καταλαβαίνει δηλαδή το ΠΑΜΕ ότι τώρα πια η δημιουργία ενός σωματείου της Ζώνης δεν είναι μακριά.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες μπήκε σε κίνηση η προβοκάτσια με τη Χρυσή Αυγή. Αυτή δεν έχει εμφανιστεί ποτέ και με κανένα μέλος της σε όλη τη συνδικαλιστική ιστορία του Περάματος και δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά με οποιοδήποτε τρόπο στον πεντάμηνο αγώνα που δίνει η Αυτοοργάνωση για τη δημιουργία του νέου Σωματείου Ζώνης. Επίσης ποτέ ως τώρα δεν έχει εκστρατεύσει πολιτικά εναντίον του ΠΑΜΕ και του ψευτοΚΚΕ, αντίθετα ως πρόσφατα η ΧΑ έκφραζε την εκτίμησή του για την «πατριωτική στάση» του ψευτοΚΚΕ σε αντίθεση με την υπόλοιπη αριστερά. Επίσης ποτέ το ΠΑΜΕ στη Ζώνη και το ψευτοΚΚΕ γενικά δεν έχουν ενοχλήσει πολιτικά αυτούς τους κανίβαλους. Το μόνο που έχει κάνει το ψευτοΚΚΕ είναι να δηλώνει σε κάθε περίπτωση ότι είναι αντίθετο στο να βγει εκτός νόμου αυτή η ναζιστική συμμορία. Αυτή η αμοιβαία μη εχθρική στάση εξηγείται από ένα πράγμα, ότι με εξαίρεση τη διαφορετική στάση τους απέναντι στους μετανάστες, το ψευτοΚΚΕ έχουν την ίδια διεθνή γραμμή, δηλαδή είναι εναντίον της ΕΕ και υπέρ της αντιδυτικής πολιτικής του νεοναζιστικού άξονα Ρωσίας Κίνας.
Αντίθετα όλοι ξέρουν τη μετωπική και ανειρήνευτη πάλη της ΟΑΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή σε όλα τα επίπεδα και ιδίως για να βγει αυτή εκτός νόμου. Στην Αυτοοργάνωση ο ΕΡΓΑΣ (η συνδικαλιστική παράταξη της ΟΑΚΚΕ) είναι μια μικρή μειοψηφία μέσα σε ένα μεγάλο κίνημα ανεξάρτητων από πολιτικές παρατάξεις εργατών αλλά όλοι ξέρουν το κύρος που έχει εκεί, όχι μόνο για το ηθικό ανάστημα του αλλά και γιατί εδώ και χρόνια ο ΕΡΓΑΣ πριν από κάθε άλλο εργάτη έβαλε ζήτημα δημιουργίας σωματείου Ζώνης. Πως λοιπόν ήρθε ξαφνικά στους χρυσαυγίτες η έμπνευση να γίνουν τόσο θερμοί υποστηριχτές ενός εργατικού κινήματος μόνο και μόνο επειδή αυτό τα βάζει με το «κομμουνιστικό ΠΑΜΕ» την ώρα που υπάρχουν μέσα στην Αυτοοργάνωση οι εντελώς εχθρικοί τους πραγματικοί κομμουνιστές του ΕΡΓΑΣ; Αυτά εξηγούνται μόνο από μια προβοκάτσια.
Να γιατί το συντονιστικό συνεδρίασε έκτακτα στις 16/3 και πήρε ομόφωνα την απόφαση να καταγγείλει σαν προβοκατόρικη την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής και να εκδώσει τη γνωστή πια σε όλους καταγγελία που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ρατσιστική και «άκρως ανεπιθύμητη» σε κάθε αγώνα της Αυτοοργάνωσης.
Παρόλη αυτήν την πάνω από σαφή καταδίκη και αποδοκιμασία οι χρυσαυγίτες ήρθαν με 15 άτομα και επικεφαλής τους τον μαχαιροβγάλτη υπαρχηγό της Χ.Α Παναγιώταρο έξω από το χώρο της συγκέντρωσης μισή ώρα πριν αυτή ξεκινήσει για να συμμετέχουν σε αυτή. Προφανώς επεδίωκαν να τραβήξουν κάποια φωτογραφία της συγκέντρωσης με κάποιες φάτσες τους μέσα σε αυτήν για να την λερώσουν. Κοντά στο χώρο ήρθαν 5- άτομα και οι υπόλοιποι έμειναν μακρύτερα. Σχεδόν όλοι ήταν με μαύρα καπελάκια, μαύρα ρούχα και μαύρες φυσιογνωμίες αλλά χωρίς (φανερή) στρατιωτική εξάρτηση. Τα μέλη του Συντονιστικού τους έδωσαν την ανακοίνωση και τους κάλεσαν να φύγουν. Αυτοί απομακρύνθηκαν λίγο και άρχισαν να επικοινωνούν με τα κινητά τους προφανώς με τους εντολείς τους. Σε λίγο εμφανίστηκαν και είπαν στο Συντονιστικό ότι εδώ έρχονται όχι σαν Χ. Αυγή αλλά επειδή τους κάλεσε στη συγκέντρωση ο φίλος τους αντιδήμαρχος του Περάματος Παντελεάκος (Ο ρόλος αυτού του Παντελεάκου μένει να διερευνηθεί). Οι εργάτες τους απάντησαν ότι δεν τους ενδιαφέρει κανένας Παντελεάκος αλλά η απόφαση της Συντονιστικής και τους κάλεσαν για μια ακόμα φορά να φύγουν και ότι εν πάσει περιπτώσει δεν θα μπει κανείς μέσα. Οι Χρυσαυγίτες κάθισαν σε απόσταση 50 μέτρων από την πύλη του γηπέδου. Στην πύλη του σταδίου έμεινε μια μικρή περιφρούρηση από την Αυτοργάνωση και η εκδήλωση άρχισε με το προεδρείο της συγκέντρωσης να καταγγέλλει την ναζιστική Χ Α και να διαβάζει την απόφαση του Συντονιστικού.
Σε λίγη ώρα κάποιος από τους χρυσαυγίτες με άλλη εμφάνιση: αλογοουρά, αξύριστος, ανοιχτότερα ρούχα, τρύπωσε σαν δήθεν άσχετος στην αίθουσα. Η δεύτερη σειρά όμως της περιφρούρησης τον τσίμπησε που προσπαθούσε να μαγνητοφωνήσει τις ομιλίες, τον πήρε παραμάσχαλα και τον έβγαλε στο λεφτό έξω από τον χώρο του γηπέδου. Την ίδια εκείνη στιγμή ένας άλλος ναζιστής προσπαθούσε να μπει από μια άλλη διπλανή είσοδο. Ένας περιφρουρητής του έφραξε τον δρόμο και του είπε : Δεν περνάς φασίστα. Και δεν πέρασε. Τότε ήρθαν και οι άλλοι χρυσαυγίτες και κανά δυο άρχισαν άρχισαν να κάνουν κάποιο θόρυβο και να διαμαρτύρονται για τους «κακούς τρόπους» της περιφρούρησης. Με το που άκουσαν τις φωνές βγήκαν στο λεφτό έξω από την αίθουσα εκατό άτομα και μερικοί άρχισαν να φωνάζουν: «έξω φασιστές, έξω ναζιστές» ενώ αρκετοί εργάτες που ως πριν δεν ήθελαν βίαια επεισόδια ήταν έτοιμοι να τους ορμήσουν γιατί κατάλαβαν ότι ήθελαν να χαλάσουν τη συγκέντρωση. Τότε επέμβηκε μια μικρή αστυνομική δύναμη που ήταν εκεί για να προστατέψει τους Χρυσαυγίτες. Λίγο μετά αυτοί έφυγαν για τα καλά και η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά.
Οι ναζιστές έχουν ανοίξει άσχημα νταραβέρια με την εργατική τάξη της Ζώνης. Πολλοί εργάτες εκεί με χαμηλό πολιτικό επίπεδο νομίζουν ότι Χρυσή Αυγή σημαίνει υπερεθνικισμός και δεν ξέρουν ότι είναι κανίβαλοι ρατσιστές και μάλιστα καθαροί χιτλερικοί . Όμως τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν το χοντρό προβοκατόρικο πολιτικό παιχνίδι που παίζουν εναντίον τους και είδαν το φασισμό τους απέναντι και στους ίδιους όταν επεχείρησαν να επιβάλουν με το ζόρι τη «φιλία» τους. Η προβοκάτσια εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φιάσκο για τη Χρυσή Αυγή που είχε υποτιμήσει το πολιτικό επίπεδο των εργατών. Έτσι αμέσως μετά την ανακοίνωση της Αυτοοργάνωσης κατά της ΧΑ αυτή άρχισε να δημοσιεύει απανωτά κείμενα στην κεντρική της ιστοσελίδα και σε λίγες ώρες η προβοκατόρικη ανακοίνωση της τάχα υπέρ της Αυτοοργάνωσης βρέθηκε στη δεύτερη σελίδα της και χάθηκε.
Την άλλη μέρα κάποια μέλη του ΠΑΜΕ φάνηκαν καλά ενημερωμένα για την προβοκάτσια της ΧΑ και προσπάθησαν να πουν ότι η Αυτοοργάνωση είναι με τη ΧΑ. Οι καθοδηγητές τους δεν τους είχαν πει όμως ούτε για την καταγγελία της Αυτοοργάνωσης, ούτε για το ξωπέταγμα των χρυσαυγιτών από την συγκέντρωση. Όταν έμαθαν τι έγινε το βούλωσαν.

Η προβοκάτσια της ΧΑ δείχνει τη λύσσα του σοσιαλφασισμού και γενικότερα του κυρίαρχου πολιτικού καθεστώτος ενάντια στη δημιουργία ενός σωματείου Ζώνης, ταξικού και δημοκρατικού. Ταυτόχρονα όμως δείχνει και τη μεγάλη αδυναμία τους να κρατήσουν την εξουσία στη Ζώνη με τα παλιά τους πολιτικά μέσα. Όταν κανείς κάνει τέτοια το τέλος του δεν είναι μακρυά.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ
Αυτοοργάνωσης των εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης

Ομόφωνη απόφαση-καταγγελία του Συντονιστικού της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης ενάντια στην προβοκάτσια που επεχείρησαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής λίγο πριν την συγκέντρωση της 17/2 στο Πέραμα.
Το κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορηθήκαμε ότι η τοπική οργάνωση του Πειραιά της «Χρυσής Αυγής» ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση-αφίσα με την οποία καλούμε στη συγκέντρωση μας της 17 του Φλεβάρη στο Πέραμα και δηλώνει πως υποστηρίζει τον αγώνα μας κατά του «κομμουνιστικού ΠΑΜΕ».
Η αυτοοργάνωση χαρακτηρίζει προβοκατόρικη αυτήν την ανακοίνωση και θεωρεί ότι έχει σαν στόχο να εμφανίσει τους εργάτες της Ζώνης σαν σύμμαχους μιας ρατσιστικής οργάνωσης και σαν αντικομμουνιστές.
Οι εργάτες της Αυτοργάνωσης δίνουν πάλη για την επιβίωση τους που σημαίνει πάλη για την ανάπτυξη της Ζώνης και όλης της χώρας και πάλη για την ενότητα όλων των εργατών και για τη συνδικαλιστική δημοκρατία στο χώρο δουλειά μας. Σε αυτόν τον ταξικό, δημοκρατικό και πατριωτικό μας αγώνα θέλουμε σαν συμπαραστάτες μας όλους τους ανθρώπους που όπως και εμείς οι ίδιοι έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις οπότε ανάμεσά τους και κομμουνιστές . Οι μόνοι που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα τέτοιο αγώνα είναι οι ρατσιστές της Χρυσής Αυγής που μόνο διασπούν την εργατική τάξη και απεχθάνονται τη δημοκρατία.
Δηλώνουμε πως δεν θέλουμε την στήριξή τους και θεωρούμε άκρως ανεπιθύμητη την παρουσία των ρατσιστών της Χρυσής Αυγής στις όποιες εκδηλώσεις του αγώνα μας.

Πέραμα 16/2/2010

Πριν από τη συγκέντρωση η Αυτοοργάνωση έκανε καμπάνια αφισοκόλλησης με την αφίσα που δημοσιεύουμε παρακάτω. Σε αυτήν καταγγέλλει σε όλο το λαό του Πειραιά το καλοκρυμένο μυστικό της πόλης, τη φασιστική δικτατορία που ασκεί το ψευτοΚΚΕ στη Ζώνη και το καταστροφικό όργιο στο οποίο αυτό έχει αποδυθεί εδώ και δεκαετίες διώχνοντας τα καράβια. Ταυτόχρονα καλεί όλο το λαό σε έμπρακτη υποστήριξη του αγώνα της για συνδικαλιστική δημοκρατία, για ανάπτυξη και για να μην περάσει η Ζώνη στα χέρια των κινέζων σοσιαλφασιστών. Η ΟΑΚΚΕ δημοσίευσε αυτή την αφίσα στην ιστοσελίδα της και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε δημοκράτη και κάθε πραγματικό πατριώτη να υποστηρίξει αυτόν τον αγώνα.

ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Εδώ και 4 μήνες περίπου οι απελπισμένοι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για την επιβίωση μας αλλά και για την επιβίωση της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας του Πειραιά. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: τα καράβια έχουν εξαφανιστεί και η Κίνα θέλει να πάρει τη Ζώνη και να τη μετατρέψει σε αποθήκη της.
Το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα το Δ.Σ του συνδικάτου μετάλλου που ελέγχεται απόλυτα από το ΠΑΜΕ (K.K.E) όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά αλλά πάνω στη μεγάλη κρίση και την ανεργία έχει μετατρέψει τη Ζώνη σε ένα δικό του γκέτο καταπίεσης, αδικίας και καταστροφής. Έτσι:
Πρώτο: Βάζει τους δικούς του ανθρώπους στις λίγες θέσεις δουλειάς και ρίχνει όλους εμάς τους άλλους. Αυτό το καταφέρνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ζώνη οπότε λέει στους εργολάβους: ή παίρνετε τους δικούς μας στη δουλειά ή επικαλούμαι την αυστηρή τήρηση του κανονισμού και σας κλείνω. Και αυτοί για να έχουν την ησυχία τους παίρνουν τους ανθρώπους του ΔΣ στη δουλειά οπότε όποιος εργάτης δεν τα έχει καλά με το ΔΣ έχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας.
Δεύτερο: Κάνει ασταμάτητες και κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες και ανοιγοκλείνει τη Ζώνη όχι για αιτήματα που μας πονάνε αλλά για να καθυστερεί τις επισκευές και να μπλοκάρει και τα καράβια όποτε θέλει. Επίσης δεν επιτρέπει να γίνονται έργα εκσυγχρονισμού όπως δεξαμενές και γερανοί με το επιχείρημα ότι αυτά θα τα κάνουν καπιταλιστές λες και υπάρχει τίποτα άλλο από καπιταλισμό σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα με την κρίση ενώ υπάρχει δουλειά σε άλλα ναυπηγεία, στη Ζώνη δεν υπάρχει. Εκτός που πεινάνε οι οικογένειές μας, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εγκληματικό σχέδιο για να οδηγήσουν τη Ζώνη στο μαρασμό και στο κλείσιμο και να ξεπουληθεί τζάμπα στους συντρόφους τους, κινέζους δουλοκτήτες, αφήνοντας ανέργους πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν από τη Ζώνη.
Θα αναρωτηθεί κανείς πως με τέτοια που κάνει το ΠΑΜΕ (Κ.Κ.Ε) παίρνει ως τώρα την πλειοψηφία του ΔΣ του συνδικάτου Μετάλλου; Την παίρνει με «νόμιμη» νοθεία. Δηλαδή το συνδικάτο Μετάλλου δεν είναι αποκλειστικά της Ζώνης αλλά κλαδικό σωματείο όλων των μεταλλεργατών της Αττικής, οπότε είναι γραμμένοι 2.000 εργάτες από τη Ζώνη και άλλες 9.000 εκτός Ζώνης που δουλεύουν σε άλλα ναυπηγεία και εργοστάσια που έχουν τα δικά τους σωματεία και σε μικροεπιχειρήσεις άσχετες με τη Ζώνη. Έτσι το ΠΑΜΕ επειδή έχει ισχυρό κομματικό δίκτυο χρησιμοποιεί όσους χρειάζεται ανάμεσα στους 9.000 μια φορά στα δύο χρόνια που γίνονται οι εκλογές και τους κουβαλάει να ψηφίσουν για ΔΣ. Έτσι έχει πάντα την πλειοψηφία.
Για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και η δικτατορία που μας στερεί την αξιοπρέπεια και το ψωμί μας, κάναμε τελευταία συνελεύσεις αυτοοργάνωσης με πάνω από 300 συναδέλφους και καλέσαμε όλους τους συναδέλφους -και αυτούς του ΠΑΜΕ- να δημιουργήσουμε Σωματείο αποκλειστικά του χώρου δουλειάς μας, δηλαδή σωματείο της Ζώνης όπως έχουν όλοι οι εργάτες της Ελλάδας, και αν το ΠΑΜΕ πάρει την πλειοψηφία σε αυτό, ας την πάρει. Το ΠΑΜΕ όμως αρνήθηκε, οπότε αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές για ένα κανονικό Σωματείο Ζώνης. Τότε ξεκίνησαν μια εκστρατεία τρομοκρατίας ότι όποιοι υπογράφουν είναι διασπαστές και πράκτορες της εργοδοσίας και ότι αν συνεχίσουν το ΔΣ θα τους εμποδίσει να ξαναπιάσουν δουλειά στη Ζώνη.
Εμείς ασφαλώς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα ενάντια στο γκέτο του ΠΑΜΕ και στη νοθεία του και θα παλεύουμε για ένα ενιαίο Σωματείο όλων των εργατών της Ζώνης που θα αντιστέκεται στην εργοδοσία συνολικά όπως το κάναμε σε όλη την ιστορία μας και όχι όπως κάνει το ΠΑΜΕ της Ζώνης. Αυτό κοντράρει όσους εργοδότες δεν παίζουν το παιχνίδι του και μας πουλάει όταν συγκρουόμαστε με όσους εργοδότες είναι τακίμια του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά και της Αθήνας να καταδικάσουν ηθικά αυτή τη συμπεριφορά ώστε να υπάρξει συνδικαλιστική δημοκρατία και όχι γκέτο στη Ζώνη, για να υπάρξει δουλειά, να έρθουν καράβια, να γίνει εκσυγχρονισμός και κυρίως να μην πουληθεί η Ζώνη στους κινέζους αποικιοκράτες. Την ώρα που έχουμε τέτοιο χρέος σαν χώρα και τέτοια ανεργία το να διώχνουμε τα πλοία, να ξεπουλιέται και να κλείνει ο τελευταίος κερδοφόρος και συναλλαγματοφόρος τομέας της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά όλο τον Πειραιά και τη χώρα ολόκληρη. Γι αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλου του πειραϊκού και του ελληνικού λαού.

Συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης
Κλειστό γήπεδο Ν. Ικονίου, Γ. Παπανδρέου και Τήνου (νέος δρόμος Περάματος), Τετάρτη 17 Φλεβάρη 7.00 μμ