2η ανακοίνωση για τους εμπρησμούς 26/8/2009

 

ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΟΑΚΚΕ της 23/8 για τους ποιους πολιτικούς σχεδιασμούς ευνοούν οι εμπρησμοί επιβεβαιώνονται

 

 

Σε δηλώσεις της το μεσημέρι της 24/8 στο ραδιόφωνο του Σκάι η Παπαρήγα ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Και νομίζω ότι το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού δεν έχει να κάνει με αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια για τα οικοπεδάκια. Τώρα υπάρχουν σχεδιασμοί για αξιοποίηση μεγάλων φιλέτων, για αλλαγή χρήσης γης, ή για διατήρηση της χρήσης αλλά οργάνωση πια της χρήσης γης με στόχο το κέρδος (Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)». Την επόμενη μέρα σε συνέντευξη τύπου που παρουσίασαν τα κανάλια σαν εκείνη να ήταν ο πρωθυπουργός η Παπαρήγα αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Αττική και μάλιστα σε τουριστικές επενδύσεις που ετοιμάζονται ανάμεσα στην παραλιακή ζώνη «στο Σχοινιά και στο Σέσι» και κατέληξε : «Πρέπει να ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν στην παραλία της Ανατολικής Αττικής και στα βουνά, στη Στερεά και αλλού, στην Εύβοια, οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί με τους επιχειρηματίες που άλλοι θέλουν ξενοδοχεία, άλλοι θέλουν να κάνουν καζίνο, άλλοι θέλουν τσιμεντονήσια και βιομηχανικά πάρκα. Υπάρχει το σχέδιο αυτό για την Αττική του ΥΠΕΧΩΔΕ. Λοιπόν, αν δεν ματαιωθούν αυτά τα σχέδια, όλα τα άλλα που λέμε είναι σκέτη φιλολογία. Αυτή είναι η θέση μας» Αμέσως μετά τη ρώτησε ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ: Εσείς βλέπετε να υλοποιούνται τώρα τα επιχειρηματικά σχέδια στην Ανατολική Αττική, τώρα είναι καμένα όλα. Και εκείνη απάντησε: Να τα εμποδίσουμε τα σχέδια. Μα αφού καίγονται για να περάσουν τα σχέδια, ένας λόγος παραπάνω».
Δεν είναι τυχαίο ότι η Παπαρήγα στην πρώτη της συνέντευξη ανέφερε ότι ένας γνωστός της… της είπε ότι είδε τους εμπρηστές να βάζουν τη φωτιά στο Σέσι, που όμως σβήστηκε αμέσως χωρίς να επεκταθεί. Αυτό το είπε γιατί η φωτιά δεν μπήκε και δεν ξεκίνησε από το Σέσι, που βρίσκεται στην βασική Ζώνη τουριστικών επενδύσεων του Ρυθμιστικού της Αττικής, αλλά σε άλλες περιοχές με τις οποίες το Σέσι πρέπει κατά κάποιο τρόπο να συνδεθεί.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΝ προχωρούσε στην ίδια κατεύθυνση με την Παπαρήγα σε ότι αφορά τους υπαίτιους των πυρκαγιών. Για πρώτη φορά μετά από δασική πυρκαγιά ο Αλαβάνος μίλησε για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου ενώ σε επιστολή του στις 25/8 προς  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια, ο Τσίπρας πρότεινε σε αυτόν τον «ιστορικό ρωσόδουλο» να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με έναν συγκεκριμένο άξονα συζήτησης που ο Τσίπρας τοποθέτησε στο γράμμα του. Το πιο βασικό σημείο αυτό του άξονα, το τρίτο, καλούσε στην «απόλυτη και με κάθε τρόπο προστασία των δασικών εκτάσεων με άμεση κήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων, την ταχεία συγκρότηση δασικών χαρτών και την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης».

Ως γνωστό σήμερα η δόμηση απαγορεύεται αυστηρά - και σωστά απαγορεύεται- μόνο στα δάση, ενώ στις δασικές εκτάσεις που συνήθως είναι εντελώς χωρίς βλάστηση, η δόμηση επιτρέπεται αν και κάτω από ορισμένους όρους. Τώρα ο ΣΥΝ ζητάει όχι μόνο να μην κτιστούν οι καμένες περιοχές που πριν ήταν δάση, αλλά να μην χτίζονται πια και εκείνες που δεν ήταν δασικές. Δηλαδή καλεί σε σεβασμό ενός νέου «δικαίου», εκείνου που δημιούργησαν οι εμπρηστές και το οποίο προφανώς θα εμποδίσει την εφαρμογή του νέου Ρυθμιστικού της Αττικής. Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τι εννοεί ο ΣΥΝ απαιτεί με την επιστολή του ταυτόχρονα και την «απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης» Αυτό σημαίνει να μειωθεί η υπάρχουσα σημερινή δυνατότητα δόμησης σε περιοχές μόνο εντός σχεδίου ενώ τώρα είναι δυνατή η δόμηση και σε περιοχές εκτός σχεδίου αρκεί η δεδομένη έκτασης γης να είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει κυρίως να απαγορευτούν οι μεγάλες επενδύσεις τουριστικές ή οι όποιες επιτρεπόμενες μη οχλούσες βιομηχανικές, δηλαδή να οδηγηθεί στο στραγγαλισμό ο ήδη ασφυκτικός περιορισμός της γης και έτσι να θαφτεί οριστικά το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής θα ήταν να γίνει μόνο μια επένδυση: η επένδυση σε αυθαίρετα μικρά ή μεγάλα κτίσματα που θα στηρίζονται στην κρατική διαφθορά και καθόλου δεν θα αποτελούν πραγματική βάση σύγχρονης και προοδευτικής ανάπτυξης, αλλά μεγαλύτερης αποσύνθεσης του πολιτικο-κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος, δηλαδή ανάπτυξης των προϋποθέσεων της εξουσίας του σοσιαλφασισμού.

 

Πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι τη «μαζική πολιτική δουλειά» στο ζήτημα της υπονόμευσης και ματαίωσης του Ρυθμιστικού της Αττικής την έχει αναλάβει το ψευτοΚΚΕ. Αυτό είναι το κόμμα που αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει να βγει μπροστά και να πάρει την ευθύνη να επιβάλλει ο εμπρησμός  της Αττικής μια ορισμένη πολιτική, δηλαδή στη βάση του εμπρησμού να καταργήσει τις χωροταξικές αποφάσεις μιας εκλεγμένης κυβέρνησης. Ο ΣΥΝ δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο καλά αυτή τη δουλειά, παρόλο που είναι το κατεξοχήν κόμμα του αντιαναπτυξιακού σαμποτάζ, γιατί αυτή τη στιγμή είναι βαριά τραυματισμένο πολιτικά επειδή περισσότερο από κάθε άλλο έχει δεθεί πολιτικά στη συνείδηση του λαού-και σωστά- με τους εμπρηστές της πόλης, ιδιαίτερα με τους εμπρηστές του Δεκέμβρη του 2008. Έτσι ο ΣΥΝ ανέλαβε να κάνει την πιο χοντρή πολιτική δουλειά: να επιβάλει πάνω στα αποκαΐδια και εξ αιτίας των εμπρησμών, το μόνιμο σχέδιο των 3 ρωσόδουλων κομμάτων, που είναι η πραξικοπηματική άτυπη άνοδός τους στην εξουσία μέσα από την παγιοποίηση ενός «Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» στο οποίο αυτά τα 3 κόμματα έχουν ντε φάκτο την πλειοψηφία και μαζί με την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση μπορούν από πολιτική άποψη να κάνουν ότι θέλουν. Αυτό το Συμβούλιο θα αποφάσιζε εύκολα να προτείνει Διακομματικές επιτροπές της Βουλής, ή άλλες Διακομματικές που όπως ήδη κάνουν σε ένα βαθμό οι «ανεξάρτητες διακομματικές αρχές» θα υποκαθιστούν την εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση.

Αυτή τη σύγκληση την επεδίωξε ο ΣΥΝ και μέσα από τους εμπρησμούς των δασών του 2007 και κυρίως μέσα από τον εμπρησμό της Αθήνας του 2008 μαζί με το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ και απέτυχε. Τώρα έχει περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει γιατί έχει μπροστά του μια κυβέρνηση που σηκώνει πάνω της όλες τις αμαρτίες του σοσιαλφασιστικού καθεστώτος αλλά και τις δικές της. Κυρίως σηκώνει την δική της στοιχειώδη έλλειψη χαρακτήρα. Γι αυτό είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στα πυρά του σοσιαλφασισμού οι δυο δυτικόφιλοι που είναι στο στόχαστρό του, ο Μαρκογιαννάκης της Αστυνομίας και ο Αντώναρος της κρατικής τηλεόρασης. Αυτοί χτυπήθηκαν βαριά επειδή ο μόνος τρόπος για να υποστηρίξουν τη δράση της κυβέρνησης και τη δικιά τους ήταν να μιλήσουν για οργανωμένους εμπρησμούς που στην πραγματικότητα κανένας  μηχανισμός πυρόσβεσης δεν θα μπορούσε μόνος του να αντιμετωπίσει. Αλλά πώς να πουν κάτι τέτοιο όταν ο αρχηγός τους και πρωθυπουργός είχε αφήσει εντελώς ακάλυπτο και είχε εξοντώσει τον Πολύδωρα το 2007 όταν σωστά είχε ισχυριστεί το ίδιο; Ο αρχηγός τους επιτρέπει μόνο στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα μόνο σε εκείνους  που είναι εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης να μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Έτσι καταφέρνει να ενοχοποιείται πολιτικά για τους εμπρησμούς η κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη και να εξοντώνονται σαν ανίκανοι να σβήσουν τη φωτιά οι υπουργοί που λίγο πολύ αντιστέκονται στο σοσιαλφασιστικό φαιοκόκκινο μέτωπο.

 

Με τις παραπάνω νέες τοποθετήσεις του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ επιβεβαιώνεται η πρώτη ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για τις πυρκαγιές στο Διαδίκτυο η οποία γράφτηκε στις 23/8 και βρίσκεται αμέσως παρακάτω.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ αξιοποιούν ακαριαία, σαν να ήταν πανέτοιμα από καιρό, τις καταστροφικές πυρκαγιές για να πραγματοποιήσουν το παραγωγικό τους σαμποτάζ και τα πολιτικά τους σχέδια για την παράνομη και πραξικοπηματική άνοδό τους στην εξουσία.

Θα αντιτείνει ίσως κάποιος ότι το γεγονός ότι οι πυρκαγιές ευνοούν την πολιτική του ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ δεν σημαίνει ότι αυτά έχουν την οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη γι αυτές. Κι όμως έχουν για δύο λόγους. 1ον Γιατί στις θέσεις, τις εκκλήσεις και τις δηλώσεις τους αυτά τα κόμματα και τώρα, όπως και το 2007, δεν κάνουν καμιά αναφορά στο βασικό που είναι η περιφρούρηση των δασών με την κινητοποίηση του λαού και τη σύλληψή των δραστών από τις διωκτικές αρχές, αλλά δίνουν την έμφαση στα περισσότερα πυροσβεστικά μέσα, ή το πολύ στον εθελοντισμό μετά από αυτές (Κι αυτό το τελευταίο μόνο στην περίπτωση  του ΣΥΝ. Το ψευτοΚΚΕ στην συνέντευξη της Παπαρήγα στην τηλεόραση χαρακτήρισε μη αποτελεσματικό αυτόν τον εθελοντισμό!) . 2ον γιατί ο ισχυρισμός τους ότι οι πυρκαγιές ευνοούν τις μεγάλες επενδύσεις και την κατοχή των αντίστοιχων «φιλέτων γης» είναι φανερά παραπλανητικός και προβοκατόρικος. Όλοι ξέρουν ότι πρώτο: από τη ώρα που μια περιοχή καίγεται η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια είναι να μην γίνει κανένα χτίσιμο πάνω στα καμένα, ακόμα και σε παρακείμενες δασικές εκτάσεις, δεύτερο και το βασικότερο: ειδικά οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που περισσότερο αυτές θα μπορούσαν να γίνουν στις καμένες περιοχές γίνονται αδύνατες καθώς οι περιοχές με τα καμένα δέντρα έχουν σχεδόν μηδενική τουριστική αξία για πολλά χρόνια. Αυτό αποδείχθηκε ήδη με τα καψίματα της Ηλείας του 2007. Οι γιγαντιαίες τουριστικές επενδύσεις που σχεδιάζονταν σε αυτές τις περιοχές ματαιώθηκαν καθώς με τις πυρκαγιές τα όποια «φιλέτα» έπαψαν να είναι «φιλέτα», χώρια από το πολιτικό κλίμα ενάντια σε κάθε επενδυτή που είχε προηγούμενα χαρακτηριστεί οικοπεδοφάγος από τη φαιοκόκκινη προπαγάνδα. Γιατί και για τις πυρκαγιές της Ηλείας τα ίδια έλεγε το ψευτοΚΚΕ υπονοώντας και τότε σαφώς ότι τις πυρκαγιές τις έβαλαν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι τις πυρκαγιές είχαν λόγο να τις βάλουν μόνο αυτοί που δεν ήθελαν τις επενδύσεις και όχι αυτοί που τις θέλανε. Μόνο οι πρώτοι έχουν συμφέρον να μετατρέπονται «τα φιλέτα» σε στάχτες. Μόνο αυτοί  έχουν συμφέρον να μετατρέπεται κάθε έδαφος -και όχι μόνο τα δασικά- σε καμένο ώστε ο λαός να απαιτεί να μην χτιστεί πάνω του τίποτα καθώς δουλεύεται εδώ και δεκαετίες από τους σαμποταριστές με το παραμύθι ότι οι σύγχρονοι Νέρωνες είναι απλοί οικοπεδοφάγοι. Τέλος μόνο αυτοί που δεν θέλουν τις επενδύσεις έχουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ να επιβάλουν κατάργηση νόμων και επενδύσεων λόγω πυρκαγιών χάρη στα κόμματα, στους πρωθυπουργούς, στους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα δελτία των ΜΜΕ που ελέγχουν*.

 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το ψευτοΚΚΕ, ο σαμποταριστής ΣΥΝ, ο Καραμανλής και ο  Παπανδρέου έχουν οποιεσδήποτε οργανωτικές σχέσεις με τους φυσικούς εμπρηστές των δασών. Εκείνο για το οποίο δεν έχουμε καμιά αμφιβολία είναι ότι η κοινή πολιτική τους εξυπηρετεί ως την τελευταία λεπτομέρεια τους εμπρηστές και μάλιστα τους προστατεύει και τους δικαιώνει.

 

* Σημείωση. Εννοείται ότι όλη τους αυτήν την βαθιά αντιλαϊκή, σαμποταριστική και κομπραδόρικη υπέρ του ιμπεριαλισμού πολιτική τους οι σοσιαλφασίστες, ιδιαίτερα το ψευτοΚΚΕ, την ντύνουν με τη γνωστή δήθεν αντικαπιταλιστική δημαγωγία για «γη στην ιδιοκτησία του λαού» οπότε αυτή δεν θα είναι τάχα εμπορεύσιμη ώστε να γεννάει την οικοπεδοφαγία, το έγκλημα κλπ. Πέρα από το ότι το ψευτοΚΚΕ κάνει ότι μπορεί για να μην αποκτήσει ποτέ οποιαδήποτε εξουσία ο απλός λαός και οι εργάτες, ακόμα και στα πιο μικρά συνδικάτα, πέρα από το ότι αν ήταν λαϊκό κόμμα και όχι κόμμα του ιμπεριαλισμού δεν θα μονοπωλούσε το χρόνο των καναλιών για τις «ταξικές αναλύσεις» του για τη γη, πέρα από το ότι δεν διστάζει το ίδιο να έχει σαν κόμμα τις καλύτερες σχέσεις με τη μεγάλη γαιοκτησία για να στεγάζει τις καπιταλιστικότατες κομματικές επιχειρήσεις του και τα μεγαλύτερα στη χώρα κομματικά του γραφεία, ποτέ και πουθενά η παλλαϊκή, είτε η εθνική, είτε η κρατική ιδιοκτησία στη γη δεν κατάργησε από μόνη της τον βαθύτερο παράγοντα ταξικής ανισότητας, εκμετάλλευσης, σφετερισμού, εγκλήματος κλπ σε σχέση με τη γη που είναι η διαφορική γαιοπρόσοδος. Αυτή μπορεί να καταργηθεί, οπότε και η γη θα πάψει να είναι στην πραγματικότητα εμπορεύσιμη φανερά ή καλυμμένα, μόνο με το να γίνουν πραγματική ιδιοκτησία όλου του λαού όλα τα μέσα παραγωγής πράγμα όμως που δεν πρόλαβε να γενικευτεί ούτε καν σε κάποια από τις ως τώρα σοσιαλιστικές επαναστάσεις. Τι απάτη λοιπόν που τώρα δα σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης αστικής κυριαρχίας και παλινορθωτικής αντικομμουνιστικής αποσάθρωσης σε όλο τον κόσμο το πιο λυσσασμένο απ όλα τα κόμματα της κρατικής γραφειοκρατίας να βάζει ουσιαστικά σαν άμεσο αίτημα την παλλαϊκή ιδιοκτησία στη γη, δηλαδή το πιο ανεπτυγμένο επίπεδο της σοσιαλιστικής ιδιοκτησίας, χωρίς να καλεί άμεσα καν στην σοσιαλιστική επανάσταση, χωρίς να έχει καθοιονδήποτε τρόπο εξηγήσει τις ήττες των προηγούμενων τέτοιων επαναστάσεων για να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες τους και χωρίς να έχει πείσει οποιονδήποτε για την πρακτική δυνατότητα και τους υλικούς και υποκειμενικούς διεθνείς και εσωτερικούς όρους ενός νέου κύματος σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Το θράσος που έχουν οι πολιτικοί μεγαλέμποροι  των εμπρησμών εξηγείται μόνο με έναν τρόπο: Όταν αυτοί μιλάνε για λαϊκή ιδιοκτησία εννοούν κομματική ιδιοκτησία του κόμματος τους, του ψευτοΚΚΕ. Αυτός είναι πραγματικά ένας ρεαλιστικός στόχος. Αν όλη η γη της χώρας καεί, αν όλες οι γνήσια παραγωγικές επενδύσεις ματαιωθούν και μείνουν μόνο εκείνες στα χέρια του σοσιαλιμπεριαλισμού, τότε μια «λαϊκή ιδιοκτησία της γης» από το κατ εξοχήν κόμμα, το πιο φασιστικό, αυτού του ιμπεριαλισμού δεν θα είναι μακριά.