Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΧΙΤΛΕΡ

 

Ενόσω η ολυμπιακή φλόγα διαγράφει την επεισοδιακή της πορεία προς το Πεκίνο, οι κινέζοι σοσιαλφασίστες έχουν επιδοθεί σε μια ασύλληπτης έκτασης και έντασης εκστρατεία κατά των «εχθρών του κινέζικου έθνους». Ως τέτοιοι υποδεικνύονται όσοι αντιδρούν στην τέλεση του «κορυφαίου αθλητικού γεγονότος» στη χώρα κάτεργο, εκεί όπου βρήκαν το θάνατο οι χιλιάδες εξεγερμένοι φοιτητές πριν από 20 χρόνια, εκεί που 15000 άνθρωποι εκτελούνται το χρόνο, εκεί όπου ανθούν τα ψυχιατρεία αντιφρονούντων και το εμπόριο οργάνων των κρατουμένων. Πριν απ’ όλους δέχονται τα πυρά των σύγχρονων κινέζων ναζί όσοι καυτηριάζουν ανοιχτά την αιματηρή καταστολή της λαϊκής εξέγερσης στο Θιβέτ και συμπαρίστανται στο δίκαιο αίτημα του θιβετιανού λαού για αυτοδιάθεση.

Στο στόχαστρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή κυρίως η δημοκρατική Γαλλία, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες αντιδράσεις ενάντια στην ολυμπιάδα. Οι κινεζικές αρχές θορυβήθηκαν από τα επεισόδια στη διάρκεια της διαδρομής της φλόγας στο Παρίσι, από την απειλή που διατύπωσε ο γάλλος πρόεδρος ότι δε θα παραστεί στην τελετή έναρξης των αγώνων, αλλά και από την κίνηση του δήμου του Παρισιού να τιμήσει το Δαλάι Λάμα αναγορεύοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο ο κινέζος πρέσβης στο Παρίσι απέστειλε διαμαρτυρία στις δημοτικές αρχές πριν την ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου για να μην βγει ένα τέτοιο ψήφισμα (!). Με θράσος ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπ. Εξ. χαρακτήρισε παρέμβαση «στις εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας του το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Παρισιού και όχι την επέμβαση του κινέζου πρεσβευτή στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ενάντια σε μια απόφαση που οπωσδήποτε είχε δικαίωμα να πάρει. Επίσης ο ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε τη Γαλλία να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα για να περιφρουρήσει το επίπεδο των διμερών σχέσεων. Εδώ η γαλλική ηγεσία υπέκυψε και άφησε ακάλυπτο το δήμαρχο λέγοντας απλά πως ο δήμος, που είναι στα χέρια της αντιπολίτευσης είναι καθ’ όλα υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αλλά προηγούμενα για να καθησυχάσει παραπέρα τους κινέζους ναζί που οργανώνουν διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας σε όλη την Κίνα ζήτησε συγνώμη για τους διαδηλωτές που πήραν τη φλόγα από μια κινέζα αθλήτρια που επίτηδες φρόντισαν οι προβοκάτορες του Πεκίνου να είναι ανάπηρη για να εμφανιστεί στη διεθνή και την κινεζική κοινή γνώμη σαν συμπαθές θύμα.

 

Στο μεταξύ στην Κίνα μαίνονται διαδηλώσεις έξω από καταστήματα Καρφούρ σε έξι μεγάλες πόλεις με το σύνθημα «Αντιταχθείτε στην Ανεξαρτησία του Θιβέτ», ενώ πραγματοποιήθηκε διαδήλωση μπροστά στη γαλλική πρεσβεία. Οι γαλλικές επιχειρήσεις κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι υποθάλπουν το αυτονομιστικό κίνημα του Θιβέτ. Στόχος των νεοναζί είναι να εκβιάσουν οικονομικά τη Γαλλία ότι θα χάσει τις οικονομικές της θέσεις στην Κίνα αν δεν αλλάξει τη θέση του λαού της. Η πίεση μετράει στα γαλλικά μονοπώλια γιατί οι άλλες δυτικές χώρες παριστάνουν γουρουνοειδώς το φίλο της Κίνας. Η επίθεση στους δημοκράτες της Γαλλίας αλλά και άλλων χωρών εκδηλώνεται και με άλλους τρόπους: Όπως με ηλεκτρονικά υπομνήματα που καλούν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών καταστημάτων και υπογράφονται από δεκάδες εκατομμύρια άτομα, με καταιγισμό απειλητικών τηλεφωνημάτων που δέχονται ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είτε ακόμα και με την κυκλοφορία μουσικών βίντεο δυσφημιστικών για το CNN (του οποίου ένας παρουσιαστής αποκάλεσε σωστά την κινεζική κυβέρνηση συμμορία «κακοποιών και εγκληματιών»). Όλα αυτά έχουν στόχο κυρίως να συσπειρώσουν το έθνος γύρω από την κρατικοφασιστική κλίκα που κυβερνά παρουσιάζοντας τη Δύση σαν επεμβατική και την Κίνα σαν αμυνόμενη και να ασκήσουν όπου μπορούν πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό. Και αφού οι σοσιαλφασίστες ελέγχουν απόλυτα την κρατική προπαγάνδα τα έχουν καταφέρει σ’ ένα βαθμό. Ήδη πολλοί Κινέζοι επιλέγουν να τοποθετούν στην πρόσοψη των κινητών τους τηλεφώνων τη φράση “I love China” που αποτελεί απάντηση στο σύνθημα των δημοκρατών όλου του κόσμου “Free Tibet”. Στην πραγματικότητα εκείνοι που επιτίθενται σήμερα στον υπόλοιπο κόσμο είναι οι κινέζοι σοσιαλιμπεριαλιστές σε συμμαχία με τους ρώσους και γι’ αυτό γίνονται τόσες πολλές αντιρώσικες και αντικινέζικες αντισοσιαλφασιστικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις στον τρίτο κόσμο. Αν πρέπει να κατηγορήσει κανείς τη Δύση και μάλιστα με σφοδρότητα είναι γιατί συμβιβάζεται με τους κινέζους και ρώσους νεοναζί προκειμένου να κερδίσει κάποιο μερίδιο από τη λεία του κινέζικου μονοπωλιακού κεφάλαιου. Τέτοιος συμβιβασμός ήταν και το γράμμα που έστειλε ο Σαρκοζί στην κινέζα αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερε ήταν να γελοιοποιηθεί στα μάτια των δημοκρατών.    

Οι σοσιαλφασίστες στην πραγματικότητα τρέμουν όσο τίποτα άλλο τον κινεζικό λαό και φοβούνται μια επανάληψη των ταραχών που πυροδότησε η πρόσφατη θιβετιανή εξέγερση σε διάφορες επαρχίες της χώρας. Έτσι, εξίσου στόχοι της εκστρατείας γίνονται οι ίδιοι οι Κινέζοι που κρατούν αποστάσεις από αυτή την υστερία. Η κινέζα 20χρονη Γκρέις Γουάνγκ που σπουδάζει στις ΗΠΑ αποφάσισε να κρατήσει μια άλλη στάση για το Θιβέτ συνομιλώντας με φιλοθιβετιανούς ακτιβιστές και δέχτηκε να γράψει στην πλάτη ενός εξ αυτών το σύνθημα «Ελευθερώστε το Θιβέτ». Λίγο αργότερα είδε σε φόρουμ αναρτημένη τη φωτογραφία της μαζί με άλλα προσωπικά της δεδομένα και με την επιγραφή «προδότρια της πατρίδας σου». Άρχισε να λαμβάνει απειλητικά emails του στυλ: «Αν επιστρέψεις στην Κίνα, το άψυχο σώμα σου θα τεμαχιστεί σε 10.000 κομμάτια» ή «κάλεσε τις μηχανές αναζήτησης ανθρώπινης σάρκας» (Νιου Γιορκ Τάιμς, 17/4). Η ίδια μίλησε για εκείνους που της επιτίθενται: «Δεν ξέρουν τι εννοούν όταν λένε ότι «αγαπούν την Κίνα». Αυτό δε σημαίνει να αφαιρείς το δικαίωμα λόγου από τους άλλους»«Αν προδότες είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βλάψουν την Κίνα, τότε δεν είμαι ένας απ’ αυτούς. Αυτοί που μου επιτίθενται τόσο άγρια είναι οι μόνοι που βλάπτουν την εικόνα της Κίνας ακόμα περισσότερο». Τελικά η Γκρέις υπαναχώρησε και πήρε μία ουδέτερη στάση. Όμως με το σθένος της κατάφερε να ταλαντεύσει πολλούς απλούς κινέζους φοιτητές στις ΗΠΑ που, αν και συμμετέχουν στην υστερία, καταδίκασαν τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ενώ θα επιθυμούσαν περισσότερα δικαιώματα για τους ίδιους αλλά και για τους θιβετιανούς συναδέλφους τους.

Όσο για την αθλήτρια Τζινγκ Ζινγκ που έγινε μέσα σε μια μέρα η ηρωίδα του κινεζικού μεγαλοϊδεατισμού και που υπήρξε η αφορμή αυτής της εκστρατείας, μόλις έκανε γνωστή την αντίθεσή της στο μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και τη συμπάθειά της για το γαλλικό λαό, έπεσε απότομα από το βάθρο που την κρατούσε ψηλά. Αμέσως περικυκλώθηκε από τον αφιονισμένο όχλο, τον ίδιο που λίγο προηγούμενα την υπερασπιζόταν απέναντι στους ακτιβιστές, και δέχτηκε την οργισμένη του επίθεση (βλ. Times Online, 21/4).