ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΠΕΡ ΚΟΚΚΑΛΗ-«SISTEMA»

Να διωχθεί ο εισαγγελέας Λινός. Να ερευνηθεί η σχέση Ιntracom με υποκλοπές

Η ΟΑΚΚΕ με αφίσα της με τίτλο «Υποκλοπές: Προβοκάτσια υπέρ Κόκκαλη – Ρωσίας» κατάγγειλε αυτό το νέο σκάνδαλο σα μία προβοκάτσια για να περάσουν οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες στον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας και στιγμάτισε την απόπειρα του καθεστώτος να συσκοτίσει τα στοιχεία της υπόθεσης και την ανάμειξη του πρώην πράκτορα της Στάζι Κόκκαλη ζητώντας να παυθεί ο εισαγγελέας Λινός και να σταματήσουν τα πραξικοπήματα στις ανακρίσεις.
Βασικός στόχος του σκανδάλου των υποκλοπών είναι η Vodafone. Ο κερδισμένος του σκανδάλου είναι ο Κόκκαλης και κυρίως το ανατολικό μονοπώλιο που έρχεται στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, η ρώσικη SISTEMA (του πουτινικού καγκεμπίτικου κομματιού της αστικής τάξης) που εξαγόρασε πρόσφατα το 51% της Ιντρακόμ Τελεκόμ. Η τελευταία είναι η θυγατρική της Ιντρακόμ που έχει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και εμπλέκται άμεσα με τις προμήθειες του ΟΤΕ.
Πάνω στον ΟΤΕ σα βδέλλα έχει κάτσει ο Κόκκαλης. Αν η SISTEMA ή ο Κόκκαλης ή και οι δύο αγοράσουν τον ΟΤΕ το μεγαλύτερο πρόβλημα τους θα είναι οι δύο δυτικές ιδιωτικές εταιρείες που ήδη καταγγέλλουν τη μονοπωλιακή θέση και περιορίζουν τα κρατικά προνόμια του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ μπορεί γενικά να ζήσει χωρίς κρατική προστασία, αλλά ένας ΟΤΕ στα χέρια ενός ανατολικού μονοπώλιου χωρίς κρατική ενίσχυση ή χαμηλό εργατικό κόστος ή και τα δύο, δεν μπορεί.
H SISTEMA είναι το τρίτο σε μέγεθος τηλεπικοινωνιακό γκρουπ στον κόσμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής κατέχει καίριες θέσεις σε συμβουλευτικές επιτροπές που συνδράμουν την πολιτική του προέδρου Πούτιν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρήμα (Τρίτη), 31/1 στα πλάνα της συνεργασίας Ιντρακόμ - Σιστέμα είναι και η συνεργασία τους για την εξαγορά του ΟΤΕ.
Έτσι για τα συμφέροντα αυτού του μονοπώλιου η ελληνική Vodafone και η ΤΙΜ πρέπει να περάσουν στον πολιτικό έλεγχο της ανατολικής πολιτικής ή να κλείσουν. Αυτό ισχύει περισσότερο για τη Vodafone που είναι η πιο ισχυρή από τις δύο εταιρείες, και ανήκει στο μεγαλύτερο όμιλο στην κινητή τηλεπικοινωνία στον κόσμο.
Η Vodafone ξεκίνησε στην Ελλάδα ως Panafon και σε αυτή συμμετείχε με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ο Κόκκαλης. Οι παρακολουθήσεις στη Vodafone άρχισαν μόλις αποχώρησε από αυτήν ο Κόκκαλης αφού πρώτα της πούλησε όλες τις μετοχές του, και έγιναν με λογισμικό της εταιρείας Ericson της οποίας υπάλληλοι είχαν εμπλακεί στα τέλη του 2003 σε σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, 26/2, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιντρακόμ έχει αναλάβει εργολαβικά την κατασκευή μέρους του λογισμικού της Ericsson για τη χώρα μας.
Ο Κόκκαλης φρόντισε να αφήσει μέσα στην εταιρεία το παλιό του επιτελείο και μάλιστα τον επικεφαλής της που είναι το πρώην στέλεχος της Ιντρακόμ και πάντα στενός συνεργάτης του, Κορωνιάς! Τέτοιοι άνθρωποι μπορούσαν και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν άνετες παρακολουθήσεις από μέσα.
Από την ίδια τη λίστα των ονομάτων που παρακολουθούνταν, ανθρώπων άσχετων μεταξύ τους και από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, υπουργών νυν και πρώην, ενός αμερικάνου αξιωματούχου δίπλα-δίπλα με τον επικεφαλής του Δικτύου-ΣΥΝ, Ν. Γιαννόπουλου, φαίνεται ότι πρόκειται για προβοκάτσια που είχε αποκλειστικά σα στόχο την ίδια τη Vodafone. Αρκετοί από αυτούς που εμφανίστηκαν στη λίστα δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ τα κινητά στα οποία φαινόταν ότι γίνονταν υποκλοπές.
Στοιχεία για το ρόλο της Ιντρακόμ στην υπόθεση έφερε στο φως ο Έβερτ ο οποίος κατάγγειλε με επιστολή του στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου και Επικοινωνιών που εξετάζει παράλληλα με την εισαγγελία την υπόθεση ότι «το ένα από τα δύο επίμαχα κέντρα» από τα οποία γίνονταν οι υποκλοπές «είναι εγκατεστημένο στις εγκαταστάσεις της Ιντρακόμ στην Παιανία». Αναφέρεται επίσης στον διευθυντή της Vodafone, Ν. Μαστοράκη «ο οποίος μισθοδοτούνταν από την Ιντρακόμ. Είναι βέβαιο πως καμία επέμβαση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμμετοχή του κ. Μαστοράκη, αλλά και της λοιπής τεχνικής ιεραρχίας της Vodafone” (Press Time, 28/2). Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε η Ιντρακόμ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Vodafone έχει μισθώσει από τον Οκτώβριο του 1992 συγκεκριμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της για τη λειτουργία ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου και ισχυρίζεται ότι «κανένας υπάλληλος των εταιρειών του ομίλου Ιντρακόμ δεν έχει το δικαίωμα ή δυνατότητα πρόσβασης στον εν λόγω χώρο», ενώ για τον Μαστοράκη αναφέρει ότι πράγματι μισθοδοτούνταν από την Ιντρακόμ αλλά έως τον Ιανουάριο του 1996.
Ωστόσο, το καθεστώς επιμένει να αγνοεί οποιαδήποτε στοιχεία εμπλέκουν την Ιντρακόμ και τον Κόκκαλη στην υπόθεση. Έτσι εξηγείται η αντίφαση από τη μια μεριά να γίνεται μια πανεθνική καταγγελία κατά της Vodafone και από την άλλη να υπάρχει τόσο μεγάλη κυβερνητική, αστυνομική και κυρίως δικαστική αβρότητα προς τον Κορωνιά. Αυτός σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα θα βρισκόταν στη φυλακή όχι μόνο γιατί δεν κάλεσε τις αρχές να παρακολουθήσουν ζωντανά τους υποκλοπείς αλλά τους αποσύνδεσε από το σύστημα, και στη συνέχεια απενεργοποίησε το λογισμικό.

Η ολιγωρία του εισαγγελέα Λινού και η συσκότιση από το καθεστώς της δικαστικής έρευνας.

Επειδή τα στοιχεία είναι τόσο κραυγαλέα για την εμπλοκή ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο συνδέονται με Ιντρακόμ – Κόκκαλη, το καθεστώς, έκανε ότι μπορούσε για να συσκοτίσει την υπόθεση, να χειραγωγήσει την αστυνομική και δικαστική έρευνα με τελικό στόχο να ενοχοποιήσει την εταιρεία Vodafone που αντιμετωπίζει τώρα εξοντωτικά πρόστιμα έως και ανάκληση της άδειας της για τις υποκλοπές αφού είναι δυτικό ιδιωτικό κεφάλαιο και όχι κρατικό ή ανατολικό ιδιωτικό.
Έτσι, μεθοδεύτηκε εκ των άνω επί 11 μήνες η παραπλάνηση του υπεύθυνου για την έρευνα της υπόθεσης εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου με στόχο την απομάκρυνση του από αυτήν. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λινός και ο αστυνομικός Σύρρος έκρυψαν από τον Παπαγγελόπουλο την αυτοκτονία του Τσαλικίδη, δηλαδή το σημείο κλειδί όλης της υπόθεση. Στις πρόσφατες κρίσεις στην αστυνομία ο Σύρρος όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά ανταμοίφθηκε με την προαγωγή του σε υπαρχηγό! Επιπλέον, στο όνομα μιας αναίτιας μυστικότητας δεν επετράπη στον Παπαγγελόπουλο να διεξάγει ανακρίσεις σε πλατειά κλίμακα και σε βάθος. Αυτός εδώ έχει το εξής «ελάττωμα»: Κυνήγησε τον Κόκκαλη στην υπόθεση της κατασκοπίας για λογαριασμό της Στάζι, μέχρις ότου η έρευνα προφανώς με άνωθεν διακομματική εντολή σε κάποιους δικαστές σταμάτησε. Έτσι εξηγείται πως ο φίλος του Κόκκαλη, Πάγκαλος ζήτησε την παραίτησή του Παπαγγελλόπουλου.
Αυτό το πιο λεπτό σημείο της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, το σημείο της αυτοκτονίας Τσαλικίδη το έχουν αναλάβει κατά περίεργο τρόπο δύο κατ’ αρχήν αναρμόδιοι, ο Σύρρος (που επέζησε στις καρατομήσεις του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης Πολύδωρα σε αντίθεση με το στέλεχος του Βουλγαράκη, Αγγελάκο) και ο Διώτης που βαρύνονται και οι δυο πολιτικά με το ότι έστειλαν στα δικαστήρια κάποια μέλη της «17Ν» δίχως να ανακαλύψουν απολύτως καμιά σχέση τους με την πολιτική εξουσία και τον κρατικό μηχανισμό ύστερα από 28 χρόνια απόλυτα ασφαλούς δράσης της οργάνωσης αυτής. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Διώτη ανατέθηκε με παράκαμψη του αρμόδιου εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής στην οποία ο ψευτοαναρχισμός πέρασε στο αληθινό μαφιόζικο έγκλημα. Ο Διώτης σε αυτή την υπόθεση επιχειρεί να ενοχοποιήσει σε κεντρικό επίπεδο τη Vodafone κάνοντας εντυπωσιακές εισβολές στα γραφεία της, αλλά ούτε μία φιλική επίσκεψη στα γραφεία της Ιντρακόμ.

Μία προβοκάτσια με αλυσιδωτές επιδράσεις

Στην επιτυχία κάθε προβοκάτσιας που στήνει το καθεστώς, κεντρικό ρόλο έχει, από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία, ο Καραμανλής. Το πρωθυπουργικό γραφείο το ενημέρωσε πρώτα από όλους ο Κορωνιάς τον Μάρτιο του 2005 αφού είχε σβήσει το λογισμικό, και βέβαια με εντολή πρωθυπουργού τηρήθηκε όλη αυτή η άκρα μυστικότητα στις ανακρίσεις που ήταν εντελώς άχρηστη αφού το έγκλημα είχε γίνει αποδειγμένα και το απόρρητο είχε ήδη παραβιαστεί. Ο ίδιος o Καραμανλής έδωσε επίσης εντολή αυτό το απόρρητο να σπάσει απότομα και αιφνιδιαστικά για όλους βάζοντας τρεις υπουργούς του να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, και να παρουσιάσουν τα ισχνά αποτελέσματα μιας δικαστικής έρευνας που παρεμποδίστηκε σε ανώτερο επίπεδο. Το μεγαλύτερο βάρος της όλης υπόθεσης ανέλαβε ο μοιραίος Βουλγαράκης. Είχαμε γράψει στην αφίσα μας: «Η προβοκάτσια με τη Vodafone δίνει την ευκαιρία στον Καραμανλή να μαχαιρώσει για μια ακόμα φορά πισώπλατα το κόμμα του προσφέροντας το κεφάλι του Βουλγαράκη στον Παπανδρέου, αλλά και στον ΣΥΝ που το έχει ζητήσει εδώ και μήνες». Πράγματι αποδείχτηκε ότι οι υποκλοπές ήταν το μοιραίο χτύπημα για τον Βουλγαράκη.
Ο Καραμανλής φρόντισε να τον εκθέσει από την πρώτη στιγμή αφού αμέσως μετά τη συνέντευξη έδειξε τη «δυσαρέσκεια» του κάνοντας συνάντηση χωρίς τη συμμετοχή του με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η ΑΔΑΕ είναι μία από τις περίφημες πολυάριθμες πλέον διακομματικές αρχές η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για αυτή την υπόθεση, αφού μέχρι τότε υπολειτουργούσε, και στην οποία έχει ανατεθεί η κρίσιμη αρμοδιότητα να επιβάλει ποινές και πρόστιμα.
Πριν φύγει ο Βουλγαράκης εξαναγκάστηκε για να σώσει το κεφάλι του να υποδείξει την εμπλοκή στην υπόθεση των Αμερικάνων. Στη συνέχεια ο Καραμανλής άφησε σκόπιμα να συρθεί στην κοινωνία ο ψίθυρος ότι έχει διαπιστωθεί η αμερικάνικη εμπλοκή με το αδιάσειστο στοιχείο ότι τα κινητά «σκιές» από τα οποία γίνονταν οι υποκλοπές βρίσκονταν σε σημείο κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία! Όμως οι Αμερικάνοι δεν είχαν λόγους να εκθέσουν μια φιλική τους εταιρεία βάζοντας της κοριούς και κυρίως να τοποθετήσουν τα κινητά «σκιές» δίπλα τους ενοχοποιώντας τους εαυτούς τους, ενώ, όπως όλοι οι ειδικοί συμφωνούν, θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί οπουδήποτε.
Αμέσως, κινητοποιήθηκε το «μέτωπο». Το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ ζήτησαν σε όλους τους τόνους και με πλήθος ανακοινώσεων να αποσυρθεί η χώρα από τις αντιτρομοκρατικές συμφωνίες με ΗΠΑ και ΕΕ. Ο Αλαβάνος πρότεινε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ συνεργασία ώστε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την αντιτρομοκρατική Σύμβαση του 2000, η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών των κρατών-μελών της Ε.Ε.. Σε αυτή την πρόταση τοποθετήθηκε θετικά η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Για άλλη μια φορά λειτούργησε το τετρακομματικό συντονιστικό.

Το τετρακομματικό συντονιστικό φέρνει το φασισμό στη χώρα

Για όσους αμφισβητούν ότι υπάρχει μια συνεννόηση ανάμεσα στις 4 κομματικές ηγεσίες σε όλα τα ζητήματα υπέρ της Ρωσίας αρκεί να δουν τις ενεργειακές συμφωνίες για το φυσικό αέριο που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Καραμανλής με τη Ρωσία και που κάνουν την ΕΕ όμηρο της Μόσχας. Το ίδιο διαπιστώνει κανείς από το πόσο σκανδαλωδώς υποστήριξαν τον «Κόκκαλη της ΔΕΗ», τον Μυτιληναίο διώχνοντας τον Παλαιοκρασσά, πόσο θέλουν να καταργήσουν το λιγνίτη και σαμποτάρουν κάθε λιγνιτική επένδυση για να είμαστε δούλοι του ρώσικου φυσικού αέριου.
Ακόμα πιο πολύ ξεσκεπάζονται στον ΟΤΕ. Για να τον παραδώσουν όσο γίνεται πιο φτηνό στα ρώσικα συμφέροντα και να τον κάνουν άντρο κατασκοπίας καταργούνε και διαλύουν κάθε ενιαίο συνδικαλισμό. Γι’ αυτό ο Γ. Παπανδρέου όπως και το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ πούλησαν τους υπαλλήλους του ΟΤΕ και άφησαν το νέο νόμο να περάσει, ο πρώτος από τα δεξιά, συμφωνώντας τάχα με την «απελευθέρωση της αγοράς» και οι άλλοι δύο από τα «αριστερά» λέγοντας ότι αφού οι ΔΕΚΟ έγιναν τάχα ιδιωτικές καλά να πάθουν. Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, δεμένο με τη γραφειοκρατία των ΔΕΚΟ διαφώνησε έντονα με τη στάση αυτή του Παπανδρέου. Καθόλου τυχαία ο συνδικαλιστικός επικεφαλής αυτής της τάσης του ΠΑΣΟΚ o Πολυζωγόπουλος δέχτηκε δολοφονική επίθεση.
Γενικά όπου και να πιάσει κανείς την πολιτική ζωή θα δει εκκαθαρίσεις υπέρ της ανατολικής πολιτικής. Έτσι εξηγείται ότι η ομάδα Παπαληγούρα, Λινού, Σανιδά, έχει θέσει στο απυρόβλητο το πιο κραυγαλέο δικαστικό σκάνδαλο όλων των εποχών που είναι η παραγραφή των κατηγοριών κατά Κόκκαλη, και κυνηγάει μια Μπουρμπούλια που το πραγματικό της μεγάλο «έγκλημα» είναι ότι έκανε δίωξη στον Μυτιληναίο, ή έναν Κεχαγιόγλου που ήταν ο βασικός δικηγόρος που χτύπησε πολιτικά τη «17Ν» στη δίκη. Μόνο έτσι εξηγείται ότι ο αρχι-υποκλοπέας Τριανταφυλλόπουλος, που εξοντώνει τους αντιπάλους του Κόκκαλη (π.χ Φιλιππίδη του ΟΠΑΠ) έχει προαχθεί σε θεσμικό σύμβουλο του Αρείου Πάγου. (Τώρα κάνει πως χτυπάει και τον Κόκκαλη για τις υποκλοπές. Στην πραγματικότητα τον “ξεκαρφώνει” γιατί τον εμφανίζει σαν ένα δυτικόφιλο σύμμαχο της Vodafone, αντί για ανατολικό νεκροθάφτη της).
Έτσι τελικά εξηγείται που το πολιτικά πιο φιλοδεκαεφτανοεμβρίτικο από τα ρωσόδουλα κόμματα, το κόμμα που είναι σταθερός θαμώνας στο τραπέζι του Τριανταφυλλόπουλου, ο ΣΥΝ, ωρύεται τώρα για «την παρακολούθηση των πολιτών» και ζητάει ένα πράγμα, το κλείσιμο της Vodafone. Ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ πάντα προαναγγέλλουν τα μελλοντικά θύματα των καθάρσεων, όχι γιατί έχουν ξεχωριστή ικανότητα πρόβλεψης, αλλά γιατί συντονίζονται με διπρόσωπους ρωσόδουλους όπως οι Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής, που με μια χούφτα ανθρώπους ελέγχουν την ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων, και τα εκκαθαρίζουν αμοιβαία.
Κάτω από το σύνθημα του αντιαμερικανισμού όλοι αυτοί οι συνωμότες ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα δεσμά για τη χώρα. Κατηγορούν για τα χειρότερα εγκλήματα την Αμερική και την ίδια ώρα ετοιμάζουν το έδαφος για να υποδουλωθεί η χώρα στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό πόσο αθόρυβα πηγαινοέρχονται στη χώρα οι Ρώσοι (δες πρόσφατες επισκέψεις υπουργού εξωτερικών Λαβρόφ και του αφεντικού της Γκάζπρομ, Μίλερ) για να κλείσουν συμφωνίες για την ενεργειακή, και όχι μόνο, αποικιοποίηση της Ελλάδας.
Έτσι εξηγείται που ο αντιαμερικανισμός που κάποτε ήταν η σημαία της αριστεράς τώρα έχει γίνει η σημαία των ακροδεξιών, των αντισημιτών και των ψευτοαριστερών κάθε είδους, η σημαία που ενώνει τον Καρατζαφέρη και το Μιχαλολιάκο με την Παπαρήγα και τον Αλαβάνο σε ένα ενιαίο φαιοκόκκινο μέτωπο. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας ιμπεριαλισμός κρύβεται πίσω από έναν άλλο. Ο αντιαγγλισμός του Χίτλερ πρέπει πάντα να μας διδάσκει.