Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

  • Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Η διεκδίκηση των ολυμπιακών αγώνων του 2024 από το Κατάρ είναι ένα ζήτημα ανάμεσα σε άλλα, στο οποίο εκδηλώνεται η όψιμη σύσφιξη των ελληνο-καταριανών σχέσεων. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία των διπλωματικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα

δε θα μπορούσε να λείπει από την προσπάθεια του περιφερειακού αυτού τραμπούκου να αποκτήσει περισσότερη αίγλη και προβολή.
Για να υποστηρίξουν λοιπόν τη διεθνή ολυμπιακή καμπάνια του Κατάρ, οι ελληνικές αρχές είχαν στείλει στη Ντόχα ορισμένα αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα με σκοπό την έκθεσή τους. Όμως οι αρχές του εμιράτου απαγόρευσαν την έκθεση των αγαλμάτων μη μπορώντας να συμβιβάσουν την αισθητική τους αντίληψη με τη γυμνή θέα των αντρικών μορφών. «Τα αγάλματα επεστράφησαν στην Ελλάδα, καθώς οι διοργανωτές στο Κατάρ ήθελαν να κρύψουν το φύλο των αγαλμάτων με μαύρα υφάσματα», επιβεβαίωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μια πηγή που πρόσκειται στο ελληνικό υπουργείο πολιτισμού» (Μοντ, 26/4). Όπως γράφει και η Λιμπερασιόν, 2/4, οι επισκέπτες της έκθεσης έκπληκτοι ανακάλυψαν κομμάτια κολλητικής ταινίας στο πάτωμα που έδειχνε «απλά το μέρος που θα έπρεπε να τοποθετηθούν τα αγάλματα» και μια πινακίδα στην είσοδο «για να προειδοποιεί τους επισκέπτες που θα μπορούσαν να σοκαριστούν από την παρουσία των γυμνών …τα οποία είχαν εξαφανιστεί από την αίθουσα»!
Επιστροφή στο Μεσαίωνα! Εκεί μας οδηγούν οι ηγεσίες των 6 κομμάτων και η δολοφονική συμμορία όταν συνεχίζουν να βαθαίνουν τη συνεργασία τους και να παρουσιάζουν σαν «ευκαιρία» ανάσας για την ελληνική οικονομία τις σκανδαλώδεις συμφωνίες που ετοιμάζουν με τους ισλαμοφασίστες του Κατάρ.

-Δημοσιεύτηκε στο φ. 487 της Νέας Ανατολής-

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE