Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ «ΑΝΤΙΡΩΣΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023
Από τη συνάντηση Λαβρόφ Αναστασιάδη το Σεπτέμβρη του 2020 (gnn.world) Από τη συνάντηση Λαβρόφ Αναστασιάδη το Σεπτέμβρη του 2020 (gnn.world)

Όταν ανήκεις σε μια ένωση κρατών που δέχεται την επίθεση ενός παγκόσμιου νεοναζιστικού άξονα και εκπονεί μέτρα εναντίον του, τότε δε δικαιούσαι να επιδιώκεις φιλικές σχέσεις με τα κράτη αυτού του άξονα. Κι όμως, στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, που δέχεται έναν άνευ προηγουμένου οικονομικό και διπλωματικό πόλεμο και παρακολουθεί μία κτηνώδη εισβολή από τη ναζιστική Ρωσία στα ανατολικά της σύνορα, υπάρχουν αρχηγοί κρατών που δηλώνουν δημόσια ότι αισθάνονται φιλικά αισθήματα απέναντι στη χώρα αυτή! Μεταξύ των φιλο-ρώσων ηγετών συγκαταλέγεται και ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος, απαντώντας στην κατηγορία περί μεταστροφής της ελληνικής και της κυπριακής πολιτικής που απεύθυνε στις δύο χώρες ο ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ, σημείωσε: «Το πρόβλημα είναι να γίνεται μια αυτοκριτική γιατί ενδεχόμενα κάποια κράτη έλαβαν μέτρα. Θα ήθελα να επισημάνω πως η φιλική κατά τα άλλα χώρα Ρωσία, μας υποχρέωσε να ακολουθήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί να ανέμενε (σ.σ. η Ρωσία) ότι θα μπορούσε να ήμασταν το στίγμα της Ευρώπης, δηλαδή οι διαφωνούντες, με τα καθολικά μέτρα που αποφασίζονται» (iefimerida, 19/1).

 

Πόσο μεγάλος υποκριτής είσαι Αναστασιάδη, και μαζί με σένα η ελληνική πολιτική ηγεσία που σε στηρίζει και παριστάνει το φίλο του ουκρανικού λαού! Άμα θεωρείς φίλο σου τη χώρα Νο.1 απειλή για την Ευρώπη, τότε τι αισθήματα μπορεί να τρέφεις για τις ευρωπαϊκές χώρες και τι γυρεύεις μέσα στην ένωσή τους; Είναι δυνατόν να παραδέχεσαι ότι ψήφισες τα μέτρα κατά της ρωσικής επιθετικότητας μόνο και μόνο για να μη στιγματιστείς από την υπόλοιπη Ευρώπη; Πώς γίνεται να υποστηρίζεις τα μέτρα αλλά ταυτόχρονα να υποθάλπεις τη φιλορωσική φαιο-«κόκκινη» προπαγάνδα μέσα στη δική σου χώρα με αποτέλεσμα η Κύπρος (και από κοντά Βουλγαρία – Ελλάδα) να είναι η χώρα της ΕΕ στην οποία η πλειοψηφία του πληθυσμού δε θεωρεί τη Ρωσία κύρια υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία;

«Θέλω να διατηρήσω τη φιλική σχέση που είχαμε με τη Ρωσία», λέει παρακάτω ο Αναστασιάδης, «και την ευγνωμοσύνη, βεβαίως, για τη διαχρονική στάση που τήρησε και τηρεί η Ρωσία σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά και την κατανόηση από πλευράς Ρωσίας ότι δεν υπάρχουν επιλογές όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο».

Καλά διαβάσατε: «ευγνωμοσύνη» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει τα αισθήματά του απέναντι στη χώρα που υποκίνησε, σαν ΕΣΣΔ, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που σαμπόταρε (και μέσω του ίδιου) ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του κυπριακού, που έχει επανειλημμένα φλερτάρει με την αναγνώριση της «Βόρειας Κύπρου» εκβιάζοντας την αναγνώριση των δικών της διαμελισμών/προσαρτήσεων σε Γεωργία – Ουκρανία από την Άγκυρα!

Μην απολογείσαι άλλο άθλιε πράκτορα και καταλάβαμε το ποιόν σου μα και το ρόλο σου. Η ευγνωμοσύνη που νιώθεις για τα αφεντικά σου δε μπορεί παρά να είναι αμοιβαία…

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE