Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

  • Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022

Στις 19/1 το λεγόμενο «Κ»Κ Ρωσικής Ομοσπονδίας του Ζιουγκάνοφ κατάθεσε σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο καλούσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν να αναγνωρίσει τις κατεχόμενες από τα ρωσικά στρατεύματα περιοχές που αυτοαποκαλούνται «ΛΔ Ντονιέτσκ» και «ΛΔ Λουγκάνσκ» σαν ανεξάρτητες και κυρίαρχες οντότητες. Η παραπάνω κίνηση του κόμματος Ζιουγκάνοφ υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική ως προς την πραγματική ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της σύγχρονης ψευτοαριστεράς, ιδιαίτερα εκείνης που θέλει να αυτοαποκαλείται «κομμουνιστική».

 

Προβαίνοντας σ’ αυτή την κίνηση, το κόμμα του Ζιουγκάνοφ, που από την αρχή υποστήριξε τη χιτλερική εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία το ’14, όπως υποστήριξε και τη γενοκτονική του επέμβαση στη Συρία κ.α., ξεπέρασε εμφανώς την επίσημη γραμμή της χώρας του. Εδώ δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη κίνηση αλλά για την τυπική στάση ενός σύγχρονου διεθνούς ρεύματος που στο όνομα του επαναστατικού μαρξισμού-λενινισμού και προλεταριακού διεθνισμού εφαρμόζει τον πιο αποτρόπαιο και επιθετικό νεοναζισμό. Το πολιτικό επιτελείο του ρεύματος αυτού βρίσκεται στο Κρεμλίνο και κυβερνά την Ρωσία, και προηγούμενα την πρώην ΕΣΣΔ από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, μετατρέποντάς τη από κόκκινη σε μαύρη, δηλ. σε μια άκρως επιθετική ιμπεριαλιστική υπερδύναμη.

Καθόλου τυχαία το κόμμα που ξεπερνά σε ρωσοδουλεία τις επίσημες κυβερνήσεις και στη χώρα μας είναι το ψευτοΚΚΕ, το κόμμα που με εντολή αυτής της υπερδύναμης διάλυσε το πραγματικό ΚΚΕ και συνέργησε στη δολοφονία του ηγέτη του Ν. Ζαχαριάδη. Αυτό το ξεπέρασμα αποδείχτηκε περίτρανα όταν το ψευτοΚΚΕ έστειλε το 2014 αντιπροσωπεία με ρόλο παρατηρητή στις λεγόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές των δύο εκτός Κριμαίας κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας ύστερα από πρόσκληση των παράνομων ηγεσιών τους, αναγνωρίζοντας έτσι ντε φάκτο το διαμελισμό της Ουκρανίας, όπως έστειλε αντιπροσωπεία και στο δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας  (https://m.naftemporiki.gr/story/780582/se-mosxa-kai-krimaia-eurobouleutes-tou-kke).

Καθόλου τυχαία επίσης ψευτοΚΚΕ και «Κ»ΚΡΟ διατηρούν μεταξύ τους εκτός από βαθείς πολιτικό-ιδεολογικούς και στενούς οργανωτικούς δεσμούς. Τα δύο κόμματα συνεργάζονται εδώ και χρόνια στη διοργάνωση μιας σοσιαλφασιστικής Διεθνούς που φέρει την επωνυμία «Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων» ως μέλη ενός συντονιστικού 7 κομμάτων. Στη 19η συνάντηση που έγινε στο Λένινγκραντ το 2017 στα ιστορικά ανάκτορα της Ταυρίδας που σήμερα φιλοξενούν επίσης τη σύνοδο των κοινοβουλίων της λεγόμενης Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (!!!), ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Ζιουγκάνοφ τον οποίο ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ενότητας και ανάπτυξης της αντικαπιταλιστικής πάλης του «κομμουνιστικού» κινήματος. Για την ομιλία του στην ίδια συνάντηση ο Κουτσούμπας τιμήθηκε από τη ρωσική εφημερίδα «Σοβιετική Ρωσία» με το βραβείο «Ο λόγος στο λαό». Πρόκειται για μία αυτοπροσδιοριζόμενη ως κομματικά ανεξάρτητη εφημερίδα που απηχεί τις θέσεις του «Κ»ΚΡΟ έχοντας σαν αρχισυντάκτη από τη δεκαετία του ’80 το μέλος της ΚΕ του κόμματος αυτού Βαλεντίν Τσίκιν. Οι σχέσεις των δύο κομμάτων δεν έχουν από τότε διαταραχθεί, κάτι για το οποίο μεταξύ άλλων μαρτυρά το χαιρετιστήριο μήνυμα που απέστειλε ο Ζιουγκάνοφ στο περσινό Συνέδριο του ψευτοΚΚΕ όπως φυσικά και η απουσία οποιασδήποτε επίκρισης από πλευράς Περισσού σχετικά με την απροκάλυπτη πρωτοβουλία των ρώσων ομοϊδεατών τους να τεθούν επικεφαλής της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας διαμελισμού της Ουκρανίας από το Κρεμλίνο.

Η δημοκρατική ανθρωπότητα με παγωμένη την ανάσα παρακολουθεί τις προετοιμασίες της πουτινικής Ρωσίας για την εξαπόλυση ενός νέου παγκόσμιου πολέμου που στήνεται γύρω από το ουκρανικό ζήτημα. Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ολοένα και πιο ολοκληρωμένος ο χιτλερικός χαρακτήρας του πουτινικού καθεστώτος και μαζί μ’ αυτόν η διεθνής σοσιαλφασιστική ψευτοαριστερά παίρνει στη συνείδηση των λαών τη θέση που της αξίζει: δεξιότερα του χίτλερ.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE