Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Γερμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους;

«Κάθε άνθρωπος που συναντά έξω άλλους και δεν μπορεί να τηρήσει την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας θα έπρεπε να φορά μάσκα» «Κάθε άνθρωπος που συναντά έξω άλλους και δεν μπορεί να τηρήσει την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας θα έπρεπε να φορά μάσκα»

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της DeutscheWelle* και τεκμηριώνει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλο τον πληθυσμό σε δημόσιους χώρους. Στη χώρα μας, οι Τσιόδρες και σία επιμένουν εγκληματικά, ότι για τον γενικό πληθυσμό, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, δεν χρειάζονται μάσκες, και ότι αυτές είναι αναγκαίες μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τα άτομα με συμπτώματα του ιού και όσους τους φροντίζουν.

 

 

<<Γερμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους;

 

Όλο και περισσότεροι ειδικοί στη Γερμανία ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και ειδικά εκεί όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας. Πόσο αποτελεσματικό θα ήταν το μέτρο αυτό;

Ο γνωστός γερμανός επιδημιολόγος Αλεξαντερ Κεκουλέ είναι ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής/ χειρουργικής μάσκας σε δημόσιους χώρους. Όπως δηλώνει προς την Bild: «Κάθε άνθρωπος που συναντά έξω άλλους και δεν μπορεί να τηρήσει την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας θα έπρεπε να φορά μάσκα. Αυτό ισχύει πρωτίστως για κλειστούς χώρους διότι όταν δεν υπάρχει ρεύμα αέρα ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα».

Όπως εξηγεί ο επιδημιολόγος «τα πράγματα είναι απλά: στατιστικά κάθε άνθρωπος που είναι θετικός στον κορωνοϊό τον μεταδίδει σε άλλους τρεις. Με μια απλή μάσκα όλοι μπορούν να συμβάλλουν στο να μειωθεί το ποσοστό μετάδοσης σε λιγότερο από έναν ανθρώπους. Εάν πετύχουμε αυτό το ποσοστό, τότε θα περάσει η επιδημία!».

 

Μάσκες στην Ιένα

 

Εν τω μεταξύ η Ιένα (στην ανατολική Γερμανία με πληθυσμό 110.000 κατοίκους) είναι η πρώτη πόλη της Γερμανίας, όπου η χρήση μάσκας γίνεται προσεχώς υποχρεωτική. Το νέο μέτρο ισχύει για καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και όλα τα δημόσια κτίρια.

Λόγω έλλειψης μασκών μπορεί να φορά κανείς μαντίλια ή και κασκόλ, αρκεί αυτά να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα. Οι δημοτικές αρχές καλούν μάλιστα τους πολίτες να ράψουν, ει δυνατόν, τις δικές τους μάσκες. «Ράψτε για τον εαυτό σας και άλλους ανθρώπους τη σημαντική αυτή προστασία για τη μύτη και το στόμα για να περιοριστεί η διάδοση του ιού. Είναι προτιμότερο να φοράμε οποιαδήποτε μάσκα από το να μη φοράμε καμία».

 

Θεατρικά εργαστήρια στη μάχη κατά του κορωνοϊού

 

Εν τω μεταξύ όλο και περισσότερα θεατρικά εργαστήρια στη Γερμανία προθυμοποιούνται να συνδράμουν τη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού κατασκευάζοντας μάσκες. Η Berliner Bühnenservice, για παράδειγμα, που κανονικά εργάζεται για λογαριασμό της όπερας και του κρατικού μπαλέτου έραψε 300 μάσκες για ένα γηροκομείο και κατασκευάζει τώρα άλλες 300 για άλλο ίδρυμα. Στο εργαστήρι απευθύνονται στο μεταξύ με σχετικές παραγγελίες ιατρεία, φαρμακεία και νοσοκομεία.

Μάσκες ράβουν αυτό το διάστημα και στα γνωστά θέατρα του Βερολίνου Maxim Gorki και Deutsches Theater. Παρόμοιες πρωτοβουλίες καταγράφονται και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις, όπως στο Μάιντς και στη Λειψία>>.

*https://www.dw.com/el/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82/a-52966572