Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΤ: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έβαλαν και τυπικά το κοινό φασιστικό τους λουκέτο - Η ψευτοαριστερά διάλυσε και πούλησε τους εργαζόμενους

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, με δεκάδες αστυνομικούς και εισαγγελέα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έβαλε ξανά κάτω από τον έλεγχό της το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Δεν ήτανε πολύ δύσκολο, καθώς μέσα στο κτίριο, κείνη την ώρα, βρίσκονταν 15-20 απολυμένοι της ΕΡΤ, οι οποίοι έκαναν βάρδια στο χώρο.

Μέχρι να μαζευτεί λίγος κόσμος ο οποίος έμαθε το γεγονός, στις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε φράξει και κλειδώσει τις πόρτες και είχε πάρει πλήρως τον έλεγχο του κτιρίου.
Η επιχείρηση αυτή ήτανε η τελική ταφόπλακα, η ολοκλήρωση του φασιστικού κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού ραδιοφώνου όπως αυτά υπήρχαν για δεκαετίες μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Βασικό ερώτημα που γεννιέται σε κάθε άνθρωπο με καλές προθέσεις, που μπορεί μάλιστα τον Ιούνιο να βρέθηκε στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου πήρε μέρος και η ΟΑΚΚΕ, είναι το εξής: πώς οι απολυμένοι βρεθήκανε τόσο λίγοι και τόσο μόνοι, ουσιαστικά μια χούφτα, την οποία εύκολα ξεκαθάρισε η αστυνομία του Σαμαρά; 
Γιατί τελικά τα ΜΑΤ κατέλαβαν ένα άδειο κέλυφος, με κάθε πνοή γνήσιου δημοκρατικού κι εργατικού κινήματος να έχει χαθεί εδώ και τρεις μήνες, χτυπημένη από τα μέσα πιο βαθιά και πιο αποτελεσματικά από ό,τι απ’ έξω;

ΣΥΡΙΖΑ - ψευτοΚΚΕ: Ηθικοί αυτουργοί της υπονόμευσης και διάλυσης του κινήματος για την ΕΡΤ

Η απάντηση βρίσκεται αν ψάξει κανείς να βρει ποιοι είναι αυτοί που κατάφεραν μετά τις πρώτες ημέρες του κινήματος της ΕΡΤ, τον Ιούνιο, να επιβάλουνε στην Αγία Παρασκευή τη γραμμή και τις μέθοδες, τα συνθήματα τους (αφού πρώτα διώξανε με τον τρόπο τους όσους τους χαλάγαν τη σούπα, δηλαδή τον πλατύ δημοκρατικό κόσμο). Ποιοι είναι εκείνοι που επιβάλανε τελικά ποιοι «επιτρεπότανε» να συμμετέχουνε εκεί και ποιοι όχι και τελικά ποιοι είναι εκείνοι που αφήσανε όσους από τους εργαζόμενους συνεχίζανε την πάλη τόσο απροστάτευτους πολιτικά και αστυνομικά. Γιατί είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση είχε ήδη από τα μέσα του Οχτώβρη ανακοινώσει ότι χρειάζεται το κτίριο για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., ενώ και 32 βουλευτές είχαν ζητήσει με επερώτηση το άδειασμά της.
Είναι οι ίδιοι που σήμερα κάνουν - για τα μάτια - το φίλο των απολυμένων και συμμετέχουνε, με λίγες δεκάδες μέλη τους, σε συγκεντρώσεις τύπου κηδείας (παρηγοριά στον άρρωστο…) έξω από το Ραδιομέγαρο, πριν να αποδεχτούνε πλέρια και ανοιχτά το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ: είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψευτοΚΚΕ και οι χαμάληδες των δύο τελευταίων, ολόιδιοι με αυτούς αλλά τάχα πιο «επαναστάτες» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Από την αρχή ως το τέλος, οι ψευτοαριστερές ηγεσίες αυτών των κομμάτων, μαζί και με άλλα φτιαχτά κόμματα – «κινήματα» που σκαρώνουνε με αρχηγούς παλιούς κνίτες (π.χ. Καζάκης – ΕΠΑΜ), έκαναν ό,τι ακριβώς χρειαζότανε για να οδηγήσουνε τους απολυμένους της ΕΡΤ, αλλά και τον δημοκρατικό κίνημα κατά του φασιστικού κλεισίματός της, στα βράχια.
Ενώ αφήνανε τις πρώτες μέρες τον κόσμο να ξεσπάσει δημοκρατικά ενάντια στο χουντικό διάγγελμα του Κεδίκογλου και στο Σαμαρά, παραχώσαν απ’ την αρχή κιόλας μέσα στο Ραδιομέγαρο τις κομματικές τους σημαίες τις οποίες ανέμιζαν επίτηδες μπροστά στις κάμερες, για να φανεί στην πλατιά μάζα που έβλεπε τα γεγονότα από την τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα ακόμη «ταξικό» κίνημα κνιτοσυριζαίικου τύπου, από αυτά που τόσο έχει αντιπαθήσει αυτός ο λαός.
Και τα έχει αντιπαθήσει γιατί είναι ψεύτικα και χωρίς εργατική δημοκρατία και αυθόρμητη διάθεση απ’ τα κάτω, γιατί είναι τραμπούκικα και αντιδημοκρατικά στη λογική και στις πραχτικές τους και γιατί καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά και τους εργαζόμενους, καθώς ούτε τους αλαφρώνουν (αντίθετα τους χειροτερεύουν) τη ζωή ούτε τους κάνουν να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.

Στη συνέχεια, κνίτες, συριζαίοι και συντροφιά κάνανε στην άκρη - σιγά σιγά - τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων κι αρχίσανε να παίρνουνε τη μερίδα του λέοντος στα μικρόφωνα και στα συνθήματα, ενώ, χρησιμοποιώντας τους αναρχικούς, ασκούσανε πιέσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να αλλάξουνε την πλατιά δημοκρατική και ενωτική γραμμή των πρώτων ημερών και να αρχίσουνε να μιλάνε για τον «αντικαπιταλιστικό αντιτροϊκανό αγώνα», κατά των μεταλλείων στη Χαλκιδική (Σκουριές), για τον τότε κρατούμενο αναρχικό Σακκά κλπ.
Κάνανε πέρα - με τρόπο στην αρχή και χωρίς προσχήματα στη συνέχεια – την παλιά διεύθυνση προγράμματος και ενημέρωσης της ΕΡΤ, η οποία είχε γενικά φιλοευρωπαϊκή γραμμή και η οποία ήτανε στόχος του ρωσόφιλου καθεστώτος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Χαραχτηριστικό σε αυτό ήτανε το ξωπέταγμα της παρουσιάστριας Έλλης Στάη ως «τροϊκανής – μνημονιακιάς», το οποίο κατήγγειλε μετά από μήνες και η ίδια, μιλώντας για φίμωση και από τα έξω (κυβέρνηση) και από τα μέσα (ψευτοαριστεροί συνδικαλιστές μέσα στην ΕΡΤ).
Πέταξαν στα γρήγορα μακριά ως άχρηστη και επιζήμια και τη συμπαράσταση της ένωσης των δημόσιων τηλεοράσεων της Ευρώπης (EBU), ακριβώς επειδή αποκάλυπτε στο λαό το παραμύθι ότι την ΕΡΤ την έκλεισε τάχα η Ευρώπη και η τρόικα από «νεοφιλελευθερισμό» και όχι ο Σαμαράς από φασισμό και πραξικοπηματισμό. Αυτό το είδαμε όταν οι ψευτοαριστεροί βγάλανε από την πρόσοψη του Ραδιομεγάρου το πανώ που έγραφε «THANK YOU EUROPE» (Σε ευχαριστούμε, Ευρώπη) από τις πρώτες ακόμη ημέρες του αγώνα.

Με δυο λόγια, απομάκρυναν κάθε τι που θα μπορούσε να συγκινήσει, να δονήσει ψυχικά, να πλατύνει τη συμπαράσταση, να ενώσει το λαό, να απομονώσει το Σαμαρά πολιτικά και τελικά να τον αναγκάσει να κάνει πίσω. Δεν έδωσαν βήμα σε κάθε πραγματικά παραμερισμένη από το καθεστώς ομάδα, μειονότητα, καλλιτεχνικό, πολιτικό ρεύμα ή ρεύμα ιδεών, όπως θα έκανε ένα κίνημα που θα είχε επικεφαλής τους πραγματικούς δημοκράτες (φιλοξενώντας πάντα, φυσικά, και τον δημοκρατικό αντίλογο).
Άλλωστε, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν θάνατος για τους ψευτοαριστερούς σοσιαλφασίστες, καθώς αυτοί έχουν μάθει να πλασάρουνε για «αντικαθεστωτικά» τα δικά τους εντελώς καθεστωτικά κινήματα και τις δικές τους απόλυτα καθεστωτικές, δήθεν «αντικαπιταλιστικές» ιδέες και αντιλήψεις.
Το ίδιο θάνατος θα ήταν γι’ αυτούς και μια βαθιά συνδικαλιστική δημοκρατία μέσα στην ΕΡΤ, γιατί, πέρα από την κυβέρνηση, θα χτυπούσε και αυτούς που την κατάφαγαν από τα μέσα κι έδωσαν το πρόσχημα στους σαμαράδες και στους βενιζέλους να μιλάνε για εξυγίανση.

Κλειδί του πουλήματος η αποδοχή της βρώμικης απόφασης του ΣτΕ

Στα τέλη Ιουνίου, με πρωτοστάτη το ΣΥΡΙΖΑ, οι «συμπαραστάτες» και μοιραίοι «καθοδηγητές» αποδεχτήκανε σα νίκη τη βρώμικη απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας που στην πραγματικότητα επικύρωνε το κλείσιμο της ΕΡΤ και ζητούσε απλώς να φύγει το μαύρο από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, κάτι το οποίο, έστω και αργότερα, έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σκαρώνοντας τη μεταβατική «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (ΕΔΤ).
Η αποδοχή της απόφασης του ΣτΕ ισοδυναμούσε και ισοδυναμεί ακόμη με το ΑΠΟΛΥΤΟ πούλημα κάθε αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, κι όμως η συνδικαλιστική οργάνωση των απολυμένων, ΠΟΣΠΕΡΤ, αλωμένη από το ΣΥΡΙΖΑ κι από το πιο βρώμικο «αριστερό» ΠΑΣΟΚ, την έκανε παντιέρα! Εκεί άρχισε να σπάει και ο κόσμος που ερχότανε για συμπαράσταση, ο οποίος τελικά στα μέσα Ιουλίου ήταν πλέον ελάχιστος και τον Αύγουστο εξαφανίστηκε .
Ήδη οι ψευτοαριστεροί σοσιαλφασίστες είχανε αποσύρει τις σημαίες τους και τον κόσμο τους, μέλη και οπαδούς, ενώ είχαν καταλάβει πια εντελώς κάθε πόστο «διεύθυνσης» μέσα σε ό,τι απέμενε από «κίνημα» μέσα στο Ραδιομέγαρο, σαν έμπειροι και παλιοί απατεώνες.
Αφυδάτωσαν δηλαδή το κίνημα από κάθε πλατιά, λαϊκή συμπαράσταση και τελικά μετέτρεψαν το κουφάρι του, λίγο μετά, σε ένα υποδειγματικό καθεστωτικό «αριστερό» ζόμπι.

Καπηλεία και ξέφτισμα

Όταν πια τα κατάφεραν, το «κίνημα» της ΕΡΤ, όπως εμφανιζόταν από τη διαδικτυακή της συχνότητα, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους: πέθαναν κάθε γενική συνέλευση, αρχίσαν τις εκδηλώσεις υπέρ των τραμπούκων της Χαλκιδικής που χτυπάνε τα μεταλλεία με γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και τάσσονται ενάντια σε κάθε μεγάλη και σύγχρονη παραγωγική δραστηριότητα, ενώ φτιάξαν κι ένα πρόγραμμα - που μεταδιδότανε από το Ίντερνετ - εντελώς αντιευρωπαϊκό και κνίτικο, με αφιερώματα, μεταξύ άλλων, στην «αποανάπτυξη». Πρόκειται για τη μικροαστική στη μορφή και φασιστική ρώσικου τύπου γραμμή ότι για να ζήσουμε σαν άνθρωποι πρέπει τάχα να γκρεμίσουμε όλα τα μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις, γιατί αυτά φταίνε - δήθεν - για την οικονομική και κοινωνική κατάντια μας.
Με τέτοια γραμμή, όμως, όλοι οι δημοκρατικοί και πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι έκαναν πέρα, όπως ακριβώς το ήθελαν οι ψευτοαριστεροί δολοφόνοι δίκαιων, ταξικών και δημοκρατικών αγώνων.

Συνδικαλιστές του ψευτοΚΚΕ πουλάνε ανοιχτά και μεταπηδάνε στην ΕΔΤ

Και τότε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνδικαλίστρια του ψευτοΚΚΕ – ΠΑΜΕ στους δημοσιογράφους Χρύσα Ρουμελιώτη, στα μουλωχτά, οι ψευτοαριστεροί οδηγήσανε τους περισσότερους απολυμένους της ΕΡΤ να κάνουνε κανονικά αίτηση για τη μεταβατική ΕΔΤ (600 προσλήφθηκαν και άλλοι 1200 κάναν χαρτιά), τσακίζοντας στο γόνατο κάθε ενότητα των εκατοντάδων εργαζόμενων στην ΕΡΤ, που πλέον διασπάστηκαν ολοκληρωτικά.
Έτσι, κι απ’ όσους ακόμη επιλέξανε - και σωστά - να μην κάνουνε αίτηση για τον «μεταβατικό φορέα», πολλοί, βλέποντας ότι η ενότητα έσπασε ανεπανόρθωτα, κοίταξαν να σώσουν τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους, ψάχνοντας για δουλειά και φεύγοντας από το χώρο και από το κίνημα της ΕΡΤ.

Η Ρουμελιώτη προσλήφθηκε κανονικότατα στην παλιά της θέση ως ρεπόρτερ του Προεδρικού Μεγάρου για την ΕΔΤ. Τη θυμόμαστε να δίνει συνεντεύξεις σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων ως «ηγέτιδα» του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και μάλιστα με «ταξική» κνίτικη, ψευτοαγωνιστική γραμμή. Τη θυμόμαστε επίσης κι από την πρωτόγνωρη επίθεση την οποία είχε εξαπολύσει κατά του γραμματέα της Κ.Ε. της ΟΑΚΚΕ ως δημοσιογράφος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τις εκλογές του Μαΐου του 2012, ενοχλημένη από τη σφόδρα αντι-ψευτοΚΚΕ τοποθέτηση του συντρόφου.

Το ψευτοΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν κατήγγειλαν τη συνδικαλίστριά τους, αντίθετα την κάλυψαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν κατήγγειλε το ψευτοΚΚΕ για το θέμα, οπότε είναι συνένοχος και σε αυτή τη βρωμοδουλειά. Και σίγουρα η Ρουμελιώτη δε θα είναι το μόνο μέλος των ψευτοαριστερών κομμάτων και παρατάξεων που θα πούλησε ανοιχτά την πάλη της ΕΡΤ. Αν εκείνη, που ήτανε γνωστή, το έκανε τόσο απροκάλυπτα, φανταζόμαστε τι όργιο και παζάρεμα θα έκαναν οι σοσιαλφασίστες για να μπάσουν δεκάδες δικούς τους ανθρώπους και στην ΕΔΤ τώρα, αλλά κυρίως στη ΝΕΡΙΤ, που ετοιμάζουνε οι Σαμαράς - Βενιζέλος.

Κύριο ζήτημα το φασιστικό κλείσιμο ή οι «τροϊκανές απολύσεις»;

Πολλοί μπορεί να μην πρόσεξαν ότι η έμμεση αλλά ξεκάθαρη υποστήριξη της «Χρυσής Αυγής» στον κρυφοφασίστα σύμμαχό της Σαμαρά υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ τον Ιούνιο δεν ήταν στη βάση των απολύσεων ή του «οικονομικού οφέλους», αλλά στη βάση του ότι η ΕΡΤ ήταν «μαρξιστική», δηλαδή δημοκρατική και απομόνωνε τους ναζήδες από το δημόσιο διάλογο, όπως πρέπει να κάνει κάθε στοιχειωδώς πολιτισμένος άνθρωπος. Αυτή ήταν και η γραμμή των χουντοφασιστών του «Στόχου», οι οποίοι μάλιστα είχαν επιτεθεί στην ΟΑΚΚΕ, τσουβαλιάζοντάς την, σε εξώφυλλό τους, με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ κλπ. στην υπεράσπιση της τάχα «κόκκινης» ΕΡΤ.
Η ψευτοαριστερά, που δουλεύει για τη φασιστική Ρωσία και τον Πούτιν κι όχι, όπως παριστάνει, για το λαό και το σοσιαλιστικό μέλλον, χτυπούσε ακριβώς από την ανάποδη, άρα παράλληλα με τους ναζήδες: δεν έκανε σημαία αυτό που συγκίνησε το λαό, δηλαδή την πάλη ενάντια στην αιφνίδια και φασιστική φίμωση μιας - σε γενικές γραμμές - δημοκρατικής ΕΡΤ (φίμωση που χαροποίησε τους ναζί), αλλά παρουσίασε την υπόθεση ως αποκορύφωμα μιας τάχα «μνημονιακής φιλελεύθερης» πολιτικής απολύσεων (την οποία χτυπάνε με μύδρους και οι ναζί).

Όμως ο λαός, με μια εμπειρία 30 χρόνων ψευτοταξικών κινημάτων των δημόσιων υπαλλήλων ή μάλλον των ηγετών τους, δε μπορούσε να ξεδιαλύνει ούτε να συμπαθήσει ένα κίνημα που απλώς έλεγε «να μην απολυθούνε μερικές εκατοντάδες υπάλληλοι του κράτους».
Γιατί, πράγματι, οι ψευτοαριστεροί και οι φίλοι τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ είχαν φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια, από το 1981 ως το 2010, να τσακίζουν τα εργοστάσια και την παραγωγή στον ιδιωτικό τομέα και να ζητάνε προσλήψεις στο δημόσιο, τάχα στο όνομα της οικολογίας και του «σοσιαλισμού». Έτσι, το «κάτω οι απολύσεις των 2.500 της ΕΡΤ» από μόνο του δεν ήταν σύνθημα πλατιάς ενότητας, αν και είχε μέσα του και τη σωστή πλευρά ότι κανένα αφεντικό δεν έχει κάνει τέτοια μεγάλη κτηνωδία, να απολύσει χωρίς προειδοποίηση σε ένα απόγεμα τόσους πολλούς ανθρώπους.
Οι κνιτοσυριζαίοι έριχναν δηλαδή το κύριο βάρος στο «αντιτρόικα – αντιαπολύσεις», γεγονός που, εχτός των άλλων, λόγω του δημόσιου χαραχτήρα της ΕΡΤ, απομόνωνε το κίνημα της ΕΡΤ από το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού, που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και το οποίο είχε μισήσει τη διαφθορά και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα που έφτιαξαν ΠΑΣΟΚ και ψευτοαριστερά μετά το 1981 (τον οποίο ξετίναξε και καταχρέωσε και η πενταετία 2004-2009 της ΝΔ του επίσης ρωσόδουλου Καραμανλή του ανιψιού).
Τελικά, το πούλημα του αγώνα της ΕΡΤ από τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ - ψευτοΚΚΕ και τους κολαούζους τους «εξωκοινοβουλευτικούς» ΑΝΤΑΡΣΥΑίους είναι ισοδύναμο με ανοιχτή αποδοχή του κλεισίματος. Τόσο στην πλευρά των απολύσεων όσο και στην κύρια πλευρά της φασιστικής διάλυσης ενός οργανισμού που παρήγαγε ενημέρωση και πολιτιστικό προϊόν με σχετικά δημοκρατικά χαρακτηριστικά, σφραγισμένα σε μεγάλο βαθμό από την κουλτούρα της μεταπολίτευσης, κι ας κουβάλαγε ταυτόχρονα και μπόλικη κρατική ψευτοσοσιαλιστική σαπίλα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εντελώς αντιδραστική «εθνική» πολιτική.

Οι ψευτοαριστεροί «συμπαραστάτες» στην κηδεία της ΕΡΤ δίπλα στο Σαμαρά

Για να επιστρέψουμε όμως στις δύο τελευταίες ημέρες, είναι χαρακτηριστική και η εντελώς αναιμική «συμπαράσταση» τύπου κηδείας τις δύο ημέρες μετά την εισβολή, η οποία αποκαρδιώνει και τους τελευταίους από όσους δημοκρατικούς ανθρώπους εντός και εκτός ΕΡΤ είχαν διάθεση και ψυχή ακόμα και για μια τελευταία μάχη οπισθοφυλακής.
Ουσιαστικά η μάχη κρίθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν Σαμαράς - Βενιζέλος και ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκαν από κοινού την απόφαση του ΣτΕ. Την ΕΡΤ λοιπόν την κλείσανε μαζί κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί σαμποταριστές, ο ένας, ο φανερός κυβερνητικός φασίστας, με την αστυνομία και τα διαγγέλματά του, και ο άλλος, ο κρυμμένος και βρώμικος σοσιαλφασίστας της αντιπολίτευσης, με το πούλημα και την υπονόμευση από τα μέσα και σαν ΣΥΡΙΖΑ και σαν ψευτοΚΚΕ.

Η ΟΑΚΚΕ βρέθηκε από την αρχή μέσα στον αγώνα της ΕΡΤ τον Ιούνιο και προειδοποιούσε για το ρόλο τον οποίο θα έπαιζε και έπαιξε τελικά ο σοσιαλφασισμός. Έδωσε, παράλληλα, την πάλη της στις αρχικές αρκετά μαζικές συνελεύσεις των συμπαραστατών μέσα στο Ραδιομέγαρο ώστε οι απόφάσεις να παίρνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κι όχι από τον κάθε λογής «επαναστάτη» μικροαστό ή και αντιδραστικό, ο οποίος νόμιζε, με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι απολυμένοι του χρωστούσανε χάρη που βρισκόταν εκεί κι άρα ήταν υποχρεωμένοι να λένε στον αέρα ό,τι έκανε κέφι του ίδιου και των φίλων του.
Όμως οι παρεμβάσεις αυτές δεν ήταν αρκετές να αποτρέψουν τα σχέδια που υπηρετούσανε από την αρχή οι ψευτο-ριζοσπάστες και ψευτο-αναρχικοί εγκάθετοι μέσα σε αυτές τις συνελεύσεις, οι οποίοι εύκολα κατάφεραν να τις καπελώσουν. Δηλαδή κατάφεραν να διωχτεί, υπό την απειλή μπούκας των πιο «οργισμένων συμπαραστατών», η προαναφερθείσα ηγετική ομάδα στα δελτία ειδήσεων και να πάρουν τα ηνία στην ηλεκτρονική ΕΡΤ οι κνιτοσυριζαίοι, που την κράτησαν ως την εισβολή των ΜΑΤ και συνεχίζουν να την κρατάνε.

Οι δυνάμεις που τους κινούνε αποκαλύφθηκαν δύο μήνες μετά, όταν η ΕBU, που ουσιαστικά την έδιωξαν με απερίγραφτη αγνωμοσύνη, έπαψε να μεταδίδει - με τόσο βαρύ πολιτικό κόστος γι’ αυτήν και πόλεμο από την ελληνική κυβέρνηση - το άθλιο πρόγραμμά τους. Στη συνέχεια το πρόγραμμα μεταδιδόταν από το δορυφόρο ASTRA από αρχές Σεπτέμβρη έως τέλος Οκτώβρη ύστερα από συμφωνία με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο τέλος Οκτώβρη σταμάτησε και ο ASTRA και τελικά στις 3 Νοέμβρη άρχισε να μεταδίδεται το πρόγραμμα από ρώσικο δορυφόρο-αναμεταδότη*.

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την επίσημη κρατική εισβολή και άλωση της παλιάς ΕΡΤ για μία πρόταση μομφής - παράσταση του καθεστώτος, η οποία στην πράξη ενισχύει την κυβέρνηση των αντιευρωπαίων Σαμαρά - Βενιζέλου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέσω μιας δήθεν «μίνι πολιτικής κρίσης». Ταυτόχρονα, της εξασφαλίζει χοντρικά μια εσωτερικά απάνεμη προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014, αφού κανείς ΣΥΡΙΖΑ δε θα υποχρεούται και δεν θα μπορεί να υποβάλει νέα πρόταση δυσπιστίας μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Την ίδια ώρα, οι ναζήδες, πλην των τριών που είναι φυλακή, συμμετέχουνε κανονικότατα και μάλιστα σαν πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή, και μάλιστα σαν επίσημοι αντικυβερνητικοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον εραστή της πουτινικής Ρωσίας, Κασιδιάρη. Αυτός μιλάει πια σαν ουσιαστικός ακραίος εκφραστής κάθε κινήματος ενάντια στο μνημόνιο και στο «σύστημα», έχοντας πλέον σαν πολιτική ασπίδα τους δολοφονημένους χρυσαυγίτες «μάρτυρες» που πρόσφερε απλόχερα το καθεστώς στην Χ.Α. για να την κάνει «εθνικό καθωσπρέπει» κόμμα.
Οι νέες πάλες τύπου ΕΡΤ, όσο προχωράει η βρώμικη πολιτική της καταστροφής, που την εφαρμόζουνε, πέρα από τους κλασσικούς ναζιφασίστες και τους ψευτοαριστερούς σοσιαλφασίστες, και οι κυβερνητικοί - δήθεν ευρωπαίοι - πράκτορες της Ρωσίας τύπου Σαμαρά και Βενιζέλου, πρέπει να δένουνε στενά το ζήτημα της απάντησης στην εξαθλίωση των εργαζόμενων με εκείνο της δημοκρατίας και της πάλης ενάντια στη φασιστική και σοσιαλφασιστική βία.
Είτε πρόκειται για τη βία των ναζήδων της «Χρυσής Αυγής» (με διαφορά η χειρότερη και πιο κτηνώδης), είτε για εκείνη των ψευτοαριστερών τραμπούκων ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ και της ουράς τους μέσα στον αναρχισμό, είτε τέλος για εκείνη των συντρόφων των παραπάνω που έχουν ντυθεί «μετριοπαθείς δημοκράτες», Σαμαρά και Βενιζέλου, που μαχαίρωσαν και σκότωσαν από κοινού την ΕΡΤ.

*Στα τέλη Αυγούστου η EBU σταμάτησε να μεταδίδει δορυφορικά το σήμα της κατειλημμένης ΕΡΤ. Για ενάμισι μήνα το πρόγραμμα μεταδόθηκε από το δορυφόρο ASTRA ύστερα από συμφωνία με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Τελικά στις 3 Νοέμβρη άρχισε ο ρώσικος δορυφόρος να τους δίνει σήμα!!! Τα παρακάτω είναι παρμένα από το μπλογκ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ  (http://www.dimosiografoiert.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6683.html), όπου αναφέρεται: «Λίγες ημέρες μετά τη διακοπή του σήματος της ΝΕΤ και ΕΤ3 στις 23,5° ανατολικά (Astra 3G), τα δύο κανάλια εμφανίστηκαν ξανά σε δορυφόρο σήμερα, και συγκεκριμένα στον ρωσικό Express AM44 και στις 11 μοίρες δυτικά. Τα δύο κανάλια της ΕΡΤ εκπέμπουν από τις συχνότητες 11542,Η,1650 3/4  (NET) και 11545,Η,1667 3/4 (ΕΤ3). Στις δύο συχνότητες εκπέμπουν επίσης και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, ως δεύτερες επιλογές ήχου».