Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εγκληματική Επίθεση ενάντια στην Υποχρεωτικότητα -MEΤΑ TΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

  • Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021

Η μητσοτακική ηγεσία της ΝΔ, στηριγμένη αποκλειστικά στους πελώριους εμπρησμούς του καλοκαιριού τους οποίους απέκρυψε σαν τέτοιους αποδίδοντας τις εκατοντάδες ταυτόχρονες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και τους δεκάδες συλληφθέντες και ουσιαστικά ατιμώρητους εμπρηστές στην κλιματική αλλαγή, εκκαθάρισε σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο κατά …της πανδημίας(!). Όχι τυχαία το αντικατάστησε με ένα άλλο, με επικεφαλής του έναν φιλοναζί, πρώην αντιεμβολιαστή, τον Θ. Πλεύρη (Δες δυο βασικά κείμενα του Αυγούστου το ένα για το μεγάλο εμπρησμό https://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1343- και το άλλο για τον ανασχηματισμό https://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1344). Παράλληλα υποβίβασε τη λειτουργία της επιτροπής επιδημιολόγων.

Το αντιπανδημικό επιτελείο που εκκαθάρισε ο Μητσοτάκης συγκέντρωσε όλο το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτό, αντίθετα με το σημερινό, ήταν υπέρ της υποχρεωτικότητας των μέτρων άμυνας στον ιό και πρώτα απ όλα των εμβολιασμών στους δημόσιους υπάλληλους και σταδιακά σε όσους βρίσκονται σε θέσεις επαφής με το κοινό στον ιδιωτικό τομέα. Σαν καλός δηλαδή κρυφοσυριζαίος, όπως σε όλα του ο Μητσοτάκης, αντικατάστησε τους υπερασπιστές της υποχρεωτικότητας με τους υπερασπιστές της «πειθούς» όπως εμφανίζονται ότι είναι, ενώ ποτέ δεν ασχολήθηκαν ούτε ασχολούνται και τώρα στ αλήθεια με την πειθώ καθώς αρνούνται συστηματικά να εκλαϊκεύσουν τόσο τα επιστημονικά συμπεράσματα όσο και τη διαδικασία παραγωγής των εμβολίων τόσο στο τεχνικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα με μια σειρά άλλων τοποθετήσεων τους υπονομεύουν την αξιοπιστία των επιστημών της φύσης δίνοντας τους ταξικό χαρακτήρα. Την πειθώ τη χρειάζονται μόνο για να την αντιπαραβάλουν στην καταπάτηση των «δημοκρατικών ελευθεριών» εννοώντας με τις τελευταίες κυρίως την ελευθερία ενός κινήματος φαιο-«κόκκινου» φασιστικού ως προς την ηγεσία του, δηλαδή του κινήματος των αρνητών και των κατά πεποίθηση «επιστημόνων» αντιεμβολιαστών τύπου Πολάκη και Βόβολη. Οι τελευταίοι θέλουν να μολύνουν, να στείλουν στις ΜΕΘ, και τελικά να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπων πέρα από τη μαζική αυτοκτονία των οπαδών τους. Περισσότερο από όλα αυτά θέλουν να τσακίσουν εξαιτίας των αναπόφευκτα γεμάτων ΜΕΘ, με νέα γενικά ή μερικά λοκντάουν μια βαριά υπερχρεωμένη, πρόσφατα χρεωκοπημένη και μεθοδικά αποβιομηχανοποιούμενη χώρα.

Η απόδειξη για το ποια ήταν η βασική πρόθεση του Μητσοτάκη με τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού φάνηκε με την παύση του προγράμματος των υποχρεωτικών εμβολιασμών η οποία ικανοποίησε ιδιαίτερα τους Τσίπρα, Κουτσούμπα πέρα από την ακροδεξιά. Μάλιστα για να δώσουν έναν πολιτικό θρίαμβο στους αντιεμβολιαστές οι Μητσοτάκης-Πλεύρης αποφάσισαν να γυρίζουν πίσω τους ανεμβολίαστους νοσηλευτικούς στα νοσοκομεία με πρόσχημα τις γεμάτες ΜΕΘ. Σε αντάλλαγμα αυτής της ανταπόκρισης στο κεντρικό τους αίτημα οι ανοιχτοί αντιεμβολιαστές και σαν τέτοιοι φανατικοί εχθροί της υποχρεωτικότητας Πολάκηδες, Βοβόληδες, Βελόπουλοι, οι ναζί της ΧΑ και ο πιο μαύρος κλήρος έχουν πια σταματήσει τις διαδηλώσεις τους και περιμένουν οποιοδήποτε νέο πραγματικό υποχρεωτικό μέτρο για να ξαναβγούν στο δρόμο. Ακόμα και ο αναρχικός νεομεσαιώνας που επισκιάζει όλους τους παραπάνω σε επίπεδο προπαγανδιστικής αφίσας έχει ελαττώσει το μένος του ενάντια στην ιατρική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ασφαλώς ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογήσει αυτή του την εγκληματική υπαναχώρηση σε βάρος του λαού και την ωμή προδοσία απέναντι στο κόμμα του και στο αρκετά πετυχημένο προηγούμενο αντιπανδημικό κυβερνητικό επιτελείο με την ωμή και χωρίς προσχήματα κατάργηση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Έτσι, και πιο πολύ για να καθησυχάσει κάπως τους πιο συνεπείς φιλελεύθερους που γκρινιάζοντας συνεχίζουν να τον ακολουθούν πιστεύοντας ότι είναι καλύτερος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης πήρε ένα υποκατάστατο υποχρεωτικό μέτρο που να φαίνεται ότι είναι υποχρεωτικό και το οποίο οδηγεί τελικά τους αρνητές και κυρίως τους ταλαντευόμενους στο να κάνουν το εμβόλιο για να αποφύγουν τη χρηματική επιβάρυνση. Αυτό το μέτρο είναι τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ που θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι ανεμβολίαστοι από την τσέπη τους για να μπουν σε μια σειρά κλειστούς χώρους. Αυτό το μέτρο το υιοθέτησε όπως θα δούμε μόνο στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ψευτοΚΚΕ αμέσως το σαμπόταρε απαιτώντας να δίνονται δωρεάν τα τεστ από το κράτος, δηλαδή να πληρώνει η κοινωνία τους ανεμβολίαστους ώστε να μην υποχρεωθούν με κανένα τρόπο να κάνουν το εμβόλιο.

Λέμε ότι αυτό το μέτρο «φαίνεται» ότι είναι υποχρεωτικό γιατί απλά έχουμε κάθε λόγο από την ως τώρα στάση της κυβέρνησης να πιστεύουμε ότι δεν θα είναι στην πράξη. Αν ήταν πραγματικά υποχρεωτικό, ακόμα και αν δεν οδηγούσε τελικά σε πολλούς εμβολιασμούς, από μόνο του όντως θα εμπόδιζε σοβαρά τη μετάδοση του ιού.

Αλλά και τα ράπιντ τεστ, όπως όλα τα προηγούμενα υποχρεωτικά μέτρα άμυνας όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις θέλουν κρατική, δηλαδή θέλουν κυρίως αστυνομική επιτήρηση για να σταθούν στοιχειωδώς στους χώρους για την είσοδο στους οποίους είναι υποχρεωτικά. Αλλά την πλατειάς κλίμακας αστυνομική επιτήρηση την κατάργησε προ πολλού ο Μητσοτάκης μέσω του λαλιωτικού, δηλαδή πάντα συνασπισμαίου, Χρυσοχοΐδη κατόπιν απαίτησης των ψευτοδημοκρατικών κινημάτων κατά των «αστυνομικών καταπιεστικών μέτρων» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ψευτοΚΚΕ, ενώ όλες οι ως τώρα ενδείξεις μας λένε ότι ο διάδοχός του Θεοδωρικάκος, ακόμα γνησιότερος κνίτης από τον προκάτοχό του, καθόλου δεν προτίθεται να συγκρουστεί πολιτικά με αυτά τα κόμματα και να επιτηρήσει ουσιαστικά την εφαρμογή των ράπιντ τεστ.

Βέβαια αυτά τα κόμματα που είναι ακροδεξιά στην ουσία της ιδεολογίας τους και στην ηγεσία τους -αλλά εμφανίζονται σαν αριστερά, ακόμα και σαν επαναστατικά-προλεταριακά στη φόρμα τους ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με το πολύτιμο για τις ανάγκες της αριστερής τους μεταμφίεσης προοδευτικό μέρος της βάσης τους το οποίο πιστεύει στην επιστήμη και έχει κάποια επαφή με το μαρξισμό, χρησιμοποιούν από την αρχή μια πολύ ύπουλη μέθοδο να υποστηρίζουν το κίνημα των αρνητών και ειδικά το αντιεμβολιαστικό. Δέχονται γενικά τα μέτρα άμυνας: αποστάσεις, μάσκες, λοκντάουν, εμβόλια, αλλά χτυπάνε την υποχρεωτικότητα τους, δηλαδή την επιβολή τους από το κράτος θεωρώντας την τελευταία σαν μια δήθεν ταξικής φύσης κυβερνητική προσπάθεια να καταλύσει την αστική δημοκρατία.

Έτσι ετοιμάζονται να κάνουν και με τα ράπιντ τεστ. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεσηκώσει τους μικρομαγαζάτορες να εξεγερθούν ενάντια στα ράπιντ τεστ γιατί το κράτος τους θέλει τάχα χωροφύλακες (Αυγή, 5/11) των πελατών τους και επίσης ότι στην ουσία με τα ράπιντ τεστ διώχνει τους πελάτες από τα μαγαζιά τους, επειδή εκείνοι δεν έχουν τα χρήματα και οι ίδιοι δεν έχουν το προσωπικό για να κάνουν τον έλεγχο των ράπιντ τεστ. Επίσης λένε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει το κράτος να πληρώσει γι αυτόν τον έλεγχο και να τον κάνει το ίδιο, και όχι να μπαίνει μέσα στις μικροεπιχειρήσεις η αστυνομία και να ενοχοποιεί το μαγαζάτορα και να κλείνει το μαγαζί του αν βρει μέσα ανθρώπους χωρίς χαρτιά. Όμως ακόμα και αν επιδοτημένοι από το κράτος ιδιωτικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν αυτό το ρόλο, πράγμα που θα κόστιζε πολλά δις και θα ήταν ένα πελώριο αχρείαστο οικονομικό βάρος τελικά για τον πληθυσμό, πάλι σε τελική ανάλυση μιας μορφής αστυνομική εξουσία θα υπήρχε πάνω απ όλο αυτό το μηχανισμό για να τον επιτηρήσει. Το πόσο δεν ενδιαφέρει την ψευτοαριστερά καμιά επιτήρηση αλλά μόνο η κατάργηση κάθε «επιβολής μέτρων στο λαό» το περιγράφει ο ενθουσιασμός με το οποίο οι Πολακο-συριζαίοι χαιρέτισαν τον τραμπουκισμό ενός εστιάτορα σε βάρος ενός πασίγνωστου επιδημιολόγου. Από την άλλη ο Μητσοτάκης δρώντας όπως συχνά κάνει σαν κοινός προβοκάτορας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διάλεξε έναν φιλοναζί υπουργό υγείας για να επιβάλει αυτός τα νέα αμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρα κρατικού καταναγκασμού, αλλά του ανέθεσε να εξαιρέσει από τα ράπιντ τεστ μόνο τις εκκλησίες από όλους τους κλειστούς χώρους στους οποίους δεν πουλιούνται τρόφιμα, δηλαδή μόνο το άντρο της πολιτιστικής και πολιτικής καθυστέρησης της χώρας, και άντρο των αντιεμβολιαστών και κάθε αρνητή της επιστήμης. Αυτή ήταν μια ακόμα υπέροχη πάσα του Μητσοτάκη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μια δικαίωση των μαγαζατόρων που αντιδρούν στα ράπιντ τεστ.

Η πιο βασική δικιά μας δουλειά σαν πραγματικών κομμουνιστών σήμερα είναι να μην επιτρέπουμε στην ψευτοαριστερά να παραχαράσσει ξεδιάντροπα το μαρξισμό και να βοηθάει έτσι όχι απλά το κεφάλαιο, αλλά το πιο φασιστικό και αντιλαϊκό κομμάτι του. Δεν πρέπει ιδιαίτερα να της επιτρέπουμε να ταυτίζει επίτηδες τη λειτουργία του αστικού κράτους στην πάλη του με τη φύση - σε εκείνες δηλαδή τις περιπτώσεις όπου αυτή απειλεί όλη την κοινωνία όπως γίνεται σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή - με τη βασική λειτουργία του κράτους σαν καταπιεστικού μηχανισμού της αστικής τάξης ενάντια στην πλειοψηφία του πληθυσμού και τελικά ενάντια στην κοινωνία. Η μόνη περίπτωση όπου το αστικό κράτος δεν θα είχε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται στη φύση σαν εκπρόσωπος όλης της κοινωνίας θα ήταν αν η κοινωνία ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στις αντιτιθέμενες τάξεις σε μια επαναστατική κατάσταση ταξικού εμφύλιου πόλεμου, οπότε κάθε τάξη θα έδινε τη δική της πάλη από το δικό της στρατόπεδο με τα δικά της όργανα κρατικής εξουσίας ενάντια στη φυσική καταστροφή. Η ψευτοαριστερά όμως ξέρει όσο κανείς άλλος ότι σήμερα δεν είμαστε ούτε καν στα πρόθυρα μιας τέτοιας κατάστασης, καθώς σε μια τέτοια κατάσταση οι μάζες συμμετέχουν όσο ποτέ στα πολιτικά κινήματα, ενώ τώρα κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Έτσι η ψευτοαριστερά αντί να κάνει ότι θα έκανε μια αληθινή αριστερά, δηλαδή αντί να δώσει στο πολιτικό επίπεδο ακόμα πιο αποφασιστικά από όσο η αστική τάξη και το κράτος της την πάλη με τη φύση -εδώ με την πανδημία απαιτώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων και μετά όλου του πληθυσμού, καλεί την αστική τάξη και τις μάζες να υποχωρήσουν στην πανδημία και να συμπαραταχθούν με τους αντικειμενικούς ή τους συνειδητούς φίλους της πανδημίας προσφέροντας στους ηγέτες τους φασίστες και νεομεσαιωνιστές αντιεμβολιαστές, το βασικό τους σύνθημα και το κατ εξοχήν πολιτικό τους όπλο που είναι το: “κάτω η φασιστική υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Ναι στη Δημοκρατία”. 

Έτσι από κοινού η κλασσική φασιστική ακροδεξιά και η σοσιαλφασιστική στην ηγεσία της ψευτοαριστερά κάνουν την πιο τερατώδη αντιστροφή επιβάλλοντας στη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού με την απειλή βίας ή την απειλή πολιτικής ανωμαλίας έξω και ενάντια στα συμφέροντα του λαού, να συγχρωτίζεται υποχρεωτικά σε κλειστούς χώρους με αρνητές κάθε άμυνας απέναντι στην πανδημία και γι αυτό κύριους πιθανούς φορείς της αρρώστιας και έτσι να αρρωσταίνουν άνθρωποι κατά χιλιάδες και να πεθαίνουν και αν τα πράγματα χειροτερέψουν, να γεμίσουν οι εντατικές, να έρθουν νέα λοκντάουν και να υπάρχει πρόβλημα με τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το λαό μας σε μια δράκα απατεώνων νεομεσαιωνιστών και πρακτόρων των νεοχιτλερικών για να τον οδηγήσουν σε αβάστακτο πόνο και αθλιότητα.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE