Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ EGAM, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Η αντιναζιστική πορεία στην πλατεία Συντάγματος Η αντιναζιστική πορεία στην πλατεία Συντάγματος
  Όπως τονίζουμε σε σημερινή ανακοίνωσή μας η ΟΑΚΚΕ θα συμμετέχει στη διαδήλωση που διοργανώνει το EGAM στις 3 μμ. Το EGAM είναι ένα μέτωπο αντιρατσιστικών οργανώσεων γενικά της Ευρώπης, που όπως λέει το ίδιο δημιουργήθηκε με ώθηση της γαλλικής ΣΟΣ Ρατσισμός (SOS RACISME).
 
Η ΣΟΣ ρατσισμός και από όσo βλέπουμε και η ΕΓΚΑΜ βρίσκεται στη θετική πλευρά μιας εσωτερικής σύγκρουσης που διαπερνάει σήμερα όλα τα αντιρατσιστικά κινήματα της Ευρώπης και τα διαχωρίζει ανάλογα με τη στάση τους στο ζήτημα του αντισημιτισμού. Από τη μια υπάρχει ο λεγόμενος αντιρατσισμός των σοσιαλφασιστικών ρευμάτων που εμφανίζονται σαν αντιιμπεριαλιστικά αλλά στέκονται χοντρικά στο πλευρό των ανατολικών νεοναζιστικών ιμπεριαλισμών και γι αυτό είναι μονόπλευρα αντιδυτικά και ενάντια στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Αυτά χαρακτηρίζονται από το ότι σηκώνουν τη σημερινή παγκόσμια αντισημιτική σημαία που είναι η δήθεν αντισωνιστική πάλη στο πλευρό των αράβων νεοναζί τύπου Χαμάς και γενικά αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να καταφέρονται γενικά ενάντια στον αντισημιτισμό. Από την άλλη υπάρχει ο κλασσικός αντιρατσισμός στον οποίο ενώνονται οι αριστεροί αντιιμπεριαλιστές δημοκράτες και οι δημοκρατικοί αστοφιλεύθεροι οι οποίοι με τη θυελλώδη αναβίωση του γενοκτονικού αντισημιτισμού και του ναζισμού που έχει τον πρώτο στην καρδιά του, καταφέρονται όλο και περισσότερο ενάντια στον τελευταίο. Οι δικοί μας «αντιρατσιστές» στους οποίους περιλαμβάνεται όλη η ηγεσία της λεγόμενης αριστεράς είναι του πρώτου τύπου. Το ΣΟΣ Ρατσισμός κα γενικά η ΕΓΚΑΜ ανήκει χοντρικά στο δεύτερο και πραγματικό αντιρατσιστικό στρατόπεδο. Γι αυτό ο αντιναζισμός του πρώτου στρατοπέδου υποβιβάζει πάντα το ναζιστικό κίνδυνο και τον αντισημιτισμό και αυτός του δεύτερου τονίζει και τα δύο αυτά στοιχεία.
 
Μπορεί να διαπιστώσει κανείς ακόμα και μόνο από την πλατφόρμα της διαδήλωσης του Σαββάτου ότι οι διοργανωτές βρίσκονται στην καλή πλευρά της αντίθεσης. Η ένταση με την οποία χτυπιέται ο ναζισμός και ο αντισημιτισμός, και κυρίως το πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε δημοκρατικό μέτωπο εναντίον τους και το ειδικό πανευρωπαϊκό βάρος που δίνεται στη Χρ. Αυγή που αποκαλείται γκακστερική συμμορία είναι τα πιο σημαντικά και καθοριστικά σε αυτή τη φάση στοιχεία της πλατφόρμας (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του EGAM, http://egam-eu.blogspot.gr/2012/12/o.html, και στα ελληνικά).
 
Όμως όπως αυτό ισχύει για όλη τη σοσιαλδημοκρατία και την αριστερή δημοκρατία στην Ευρώπη, η πλατφόρμα αυτή περιέχει τα δηλητηριώδη αγκάθια της επιρροής του σοσιαλφασισμού, και στην προκειμένη της επιρροής ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που μπήκαν στην πρωτοβουλία της ΕΓΚΑΜ ακριβώς επειδή περιείχε τη βασική θέση αρχής τους. Έτσι υπάρχει έστω κάπως πιο έμμεσα διατυπωμένη η καθεστωτική, η πανεθνική θέση ότι τα μέτρα πείνας οφείλονται κύρια στην ΕΕ και δευτερευόντως στο ελληνικό πολιτικό σύστημα του αντιπαραγωγικού σαμποτάζ και της διαφθοράς. Αυτή η θέση ρίχνει νερό στο μύλο του ναζισμού, και ακόμα περισσότερο το κάνει αυτό η θέση ότι το ναζισμό τον τροφοδοτεί η πολιτική της ΕΕ για τα σύνορα ενώ αντίθετα τον τροφοδοτεί η παραβίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα σύνορα, δηλαδή η θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων που έγινε πράξη από το καθεστώς ακόμα και πάνω στην κρίση.
 
Βέβαια αυτές οι αρνητικές θέσεις της πλατφόρμας δεν είναι μόνο ελληνική επιρροή είναι και θέσεις που λίγο πολύ έχουν περάσει στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής αριστεράς και συχνά από άγνοια για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα της προβοκάτσιας και της απάτης. Όμως και αυτές οι θέσεις απαλύνονται από το γεγονός ότι η πλατφόρμα καταγγέλλει για αδιαφορία τα δημοκρατικά κόμματα για την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα, καταγγελία που έμμεσα πλην σαφώς αφορά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετέχουν στην πορεία.
 
Πέρα ωστόσο από τις θέσεις μιας πλατφόρμας αυτό που μετράει στην πράξη είναι η επίδραση που θα έχει αντικειμενικά μια τέτοια διαμαρτυρία στο δημοκρατικό τσακισμένο κίνημα της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πρώτη μαζική στο κάλεσμά της και στην πλατφόρμα της διαμαρτυρία ενάντια στο ναζισμό. Το ότι μέσα σε αυτή φαίνεται να πρωτοστατούν ηγεσίες είτε της πείνας και της απάτης (ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΔΡΑΣΗ ) είτε του σαμποτάζ και του τραμπουκισμού (ΣΥΡΙΖΑ- ΣΕΚ), δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι η πρωτοβουλία της δεν ανήκει σε αυτούς αλλά στο ΕΓΚΑΜ το ίδιο, δηλαδή σε ευρωπαίους αντιφασίστες. Η απόδειξη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε την ξαφνική και όψιμη αντιναζιστική του «πρωτοβουλία» μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΕΓΚΑΜ, αλλά και αφού ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνεκς αποφάσισε να κάνει ταξίδι στην Ελλάδα για να εξετάσει τις καταγγελίες για τη ναζιστική συμμορία. Επίσης μπορούμε να καταλάβουμε από το λίγο θόρυβο που κάνουν ως τώρα δυο μέρες πριν, κόμματα σαν το ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ κλπ, ότι δεν κίνησαν την εκδήλωση αλλά σύρθηκαν σε αυτή για να μη μείνουν εκτεθειμένοι στους ευρωπαίους αντιρατσιστές και αντικανίβαλους συναδέλφους τους. Τέλος και χώρια απ όλα αυτά είναι σίγουρο ότι αυτό που θα ακουστεί πιο πολύ το Σάββατο είναι η ανήσυχη σιωπή των ελλήνων δημοκρατών που θα κατέβουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, αναζητώντας ένα τρόπο να το κάνουν αυτό που δεν θα είναι από την αρχή προβοκαρισμένος δηλαδή απομονωμένος και μισητός στις μάζες. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο οι διοργανωτές αποφάσισαν να μη φωναχτούν συνθήματα και να υπάρχει μόνο ένα πανώ στην αρχή της πορείας με το σύνθημα «Μαζί στην Ευρώπη για τη Δημοκρατία – Ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό». Μπορούμε να εντοπίσουμε μια αντικειμενική αιτία, και αυτή είναι η αδυναμία να υπάρξει σήμερα ένα μαζικό δημοκρατικό κίνημα που να έχει ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο θα χτυπήσει το ναζισμό. Είναι ένα κίνημα που προς το παρόν θέλει μόνο να καταδείξει τον όγκο των ανθρώπων που οπωσδήποτε θέλουν κάτι να κάνουν ενάντια στους ναζί κανίβαλους. Η ΟΑΚΚΕ έκρινε ότι πρέπει να συμμετέχει σε αυτό τον όγκο και καλεί κάθε δημοκράτη να το κάνει.
 
Αθήνα, 13/12/2012
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ EGAM ΣΤΙΣ 15/12
 
Η ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) υποστηρίζει τη διαδήλωση του ΕGAM της 15/12 ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό και θα συμμετέχει σε αυτήν. Οι δημοκράτες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πρέπει να ενωθούν και να συντρίψουν το πρώτο κοινοβουλευτικό, ανοιχτά ναζιστικό κόμμα στον πλανήτη μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.