Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ - ΕΞΩ Η ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΡΙΑ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

http://www.antinazi.gr/paguteli2022.html

 

Επί ΣΥΡΙΖΑ προάχθηκε σε πρόεδρο εφετών και μετά σε αρεοπαγίτισσα. Η ΝΔ τη διόρισε Αντιπρόεδρο

 

ΕΞΩ Η ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΡΙΑ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! 

 

Όλοι οι πρωταγωνιστές της αντισημιτικής αθωωτικής απόφασης για το ναζί Κ. Πλεύρη γίναν αρεοπαγίτες επί ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ

  

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει την προαγωγή της ανοιχτής αντισημίτριας, αρεοπαγίτισσας ως χθες, Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Πρόκειται για την πιο ψηλή θέση που έχει πάρει ανοικτός αντισημίτης στο δικαστικό σώμα. Το πολύ σάπιο στην υπόθεση με τον αντισημιτισμό στη χώρα μας είναι ότι οι προαγωγές της Παγουτέλη ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν, το Δικαστικό Συμβούλιο το 2017 έδωσε προαγωγή στη Μ. Παγουτέλη σε πρόεδρο Εφετών και το 2019 της έδωσε δεύτερη προαγωγή σε αρεοπαγίτισσα. Και οι δύο προαγωγές έγιναν χωρίς τη διαμαρτυρία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε την υποχρέωση να κάνει γιατί το να προάγει τους αντισημίτες το ίδιο το δικαστικό σώμα, όπως έγινε τότε, είναι πολύ πιο ανησυχητικό για τη Δημοκρατία από το να τους προάγει μια κυβέρνηση όπως γίνεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σήμερα όχι για λόγους δημοκρατικών αρχών αλλά για λόγους τακτικής. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει δεκάρα για τον αντισημιτισμό και τη δημοκρατία είναι ότι προηγούμενα το 2015 με απόφαση της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διορίσει αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την Ασπασία Καρέλλου. Η Καρέλλου ολοκλήρωσε με την αθώωση του ναζιστή Πλεύρη το δικαστικό έργο που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει η Παγουτέλη και ανταμείφθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου με προαγωγή από πρόεδρος εφετών σε αρεοπαγίτισσα.

Η Παγουτέλη ήταν η δικαστής που είχε μειοψηφήσει στην πρωτόδικη καταδικαστική για τον αρχιναζιστή Κ. Πλεύρη απόφαση για τον εμετικό ανοιχτά υμνητικό στον Χίτλερ λίβελλο του «Εβραίοι όλη η Αλήθεια». Ήταν στο σκεπτικό της μειοψηφικής αθωωτικής της πρότασης που η Παγουτέλη υποστήριξε ωμά την αντισημιτική «επιχειρηματολογία» του Πλεύρη. Όμως η Καρέλλου πέτυχε εκεί που απέτυχε η Παγουτέλη, αθώωσε δηλαδή τον Πλεύρη στη δίκη που έγινε στο δεύτερο βαθμό με ένα λιγότερο προκλητικό αλλά στην ουσία του αντισημιτικό σκεπτικό σαν πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας. Στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος έκανε το ιστορικό άλμα και υιοθέτησε το αθωωτικό σκεπτικό της Α. Καρέλλου επικυρώνοντας κατά πλειοψηφία την αθωωτική απόφαση με ψήφους 34 υπέρ και 5 κατά (ανάμεσα στους 34 ήταν και η μετέπειτα διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η γνωστή Βασιλική Θάνου).

Το ανοιχτά φρικαλέο σκεπτικό της Παγουτέλη ήρθε λοιπόν στο φως μετά από όλες αυτές τις προαγωγές μόλις τώρα για τις πολιτικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι το καλυμμένο αθωωτικό σκεπτικό της Καρέλλου και του Άρειου Πάγου μένουν ακόμα στο σκοτάδι. Θα φροντίσουμε να βγει όλη η αντισημιτική μπόχα της χώρας στο φως ώστε να μην μπορεί επιλεκτικά να τη φέρνουν οι αντισημίτες της εκάστοτε αντιπολίτευσης στην επιφάνεια για να κερδίζουν δημοκρατικούς πόντους στο εξωτερικό.

Πρέπει δηλαδή μ αυτή την ευκαιρία να μάθουν όλοι στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη ότι έχουμε έναν Άρειο Πάγο που έχει πάρει θέση υπέρ του αντισημιτισμού, και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να είναι αυτός κυρίαρχος στην ηγεσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πολύ διαδεδομένος στη βάση της κοινωνίας. Εξαιτίας του πελώριου εύρους της μικρής αστικής και μικροαστικής τάξης, το σύγχρονο γενοκτονικό αντισημιτισμό μπορεί να πυροδοτεί από κοινού ο αντισημιτισμός της εκκλησίας και ο αντισημιτισμός των ρωσόφιλων δηλαδή της ηγεσίας των ψευτοκομουνιστών, των ψευτοαριστερών και των φασιστο-χρυσαυγιτών κάθε απόχρωσης. Η άνοδος της Παγουτέλη στο δεύτερο σκαλί από την κορυφή της δικαιοσύνης είναι απλά η απόδειξη της κυριαρχίας του αντισημιτισμού στη χώρα μας που σήμερα κρύβεται επιμελώς κυρίως λόγω της τακτικής συμμαχίας που έχει το ελληνικό κράτος, οπότε και οι αντισημίτες του, με το Ισραήλ και τη Δύση.

Καλούμε τους φίλους μας να μελετήσουν τα βασικά στοιχεία της δίκης του Πλεύρη που μπορεί κανείς να τα βρει στο σκεπτικό της Παγουτέλη του 2007 καθώς προσπαθεί να τον δικαιολογήσει.

Μπορεί να διαλέξει κανείς οποιοδήποτε απόσπασμα από τις 32 σελίδες για να καταλάβει ότι κανένα δημοκρατικό κράτος δεν θα έπρεπε ποτέ να διορίσει τη συγκεκριμένη δικαστή όχι σαν αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου της αλλά ούτε σαν απλό δημόσιο υπάλληλο. Τα πιο χαρακτηριστικά περιγράφονται στο ενημερωτικό σημείωμα που είχε διακινήσει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία για τον αντισημιτισμό των δικαστών, και στην ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα της ΑΠ για καταγγελία της αθώωσης (http://www.antinazi.gr/articles/dikiani/antisimdik.htm, http://www.antinazi.gr/articles/dikiplevri/kampania/kampania_2009.htm), και όλο το κείμενο δημοσιεύεται εδώ (*).

Αν παρέμενε όμως κάποια αμφιβολία ότι η μειοψηφική ψήφος της Μ. Παγουτέλη ήταν ανοιχτή στήριξη του γενοκτονικού κηρύγματος του Κ. Πλεύρη, αυτή διαλύθηκε όταν ήρθε στο φως μετά από δημοσιογραφική έρευνα (του Δ. Ψαρρά στην Ελευθεροτυπία) το μπλογκ της Μ. Παγουτέλη “Ζητείται Ελπίς, mariannaonice”. Σαν μπλόγκερ, και απελευθερωμένη από τους περιορισμούς του δικαστικού της αξιώματος, αλλά και με τα φτερά της τελικής αθωωτικής απόφασης, η εφέτης σχολίαζε το 2010: «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!». Ο Κ. Πλεύρης ήταν πιο προσεκτικός στο βιβλίο του. Έγραφε:  «η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει (εννοεί τον Χίτλερ) διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε…».

Καλούμε τους δημοκράτες να διαβάσουν επίσης την απόφαση της αθώωσης του Κ. Πλεύρη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών το 2009 υπό την προεδρία της Κανέλλου, που όπως αναφέραμε την έκανε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ, και την οποία απόφαση ενέκρινε στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος (**). Σε αυτήν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα άλλα και ο ισχυρισμός ότι δεν είναι ρατσιστικό το να κατηγορεί κανείς τους Εβραίους ότι αυτοί συνωμοτούν για την επιβολή της παγκόσμιας εβραϊκής κυριαρχίας στον πλανήτη!!! Συγκεκριμένα αναφέρει: «προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση».

Με αυτή την απόφαση η Ελλάδα έγινε το πρώτο αντισημιτικό κράτος της Ευρώπης με τη βούλα του ανώτατου δικαστηρίου της.  

Η ίδια αυτή απόφαση δέχτηκε πως αν ένας ναζιστής αυτοπροσδιορίζεται ως «έλλην εθνικιστής» πρέπει να αθωώνεται από κατηγορίες για ρατσισμό: «Κατ' αρχήν θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος, κατά το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται, δηλώνει ότι είναι «Έλλην εθνικιστής», γιατί πιστεύει στον Ελληνικό εθνικισμό και δεν εκφράζει ξένους εθνικισμούς (όπως ο ναζισμός είναι η εκδήλωση του γερμανικού εθνικισμού και ο φασισμός εκδήλωση του ιταλικού εθνικισμού), υπό το πρίσμα δε της ιδεολογικής του αυτής τοποθέτησης πρέπει να δει ο αναγνώστης του επίμαχου βιβλίου τα διαλαμβανόμενα σ’ αυτό και ιδιαίτερα τα αναφερόμενα για το ολοκαύτωμα των Εβραίων» (!)

Όλοι οι δικαστικοί που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αθώωση τον Πλεύρη ανταμείφθηκαν στη συνέχεια από το πολιτικό καθεστώς. Έτσι, τον Γενάρη του 2017 πήρε προαγωγή από αντεισαγγελέα εφετών σε εισαγγελέα εφετών και η Αν. Μασούρα, η εισαγγελέας που είχε προτείνει πρωτόδικα την αθώωση του Κ. Πλεύρη και είχε συμφωνήσει μαζί της η Παγουτέλη.

Επειδή η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είχε καταγγείλει την αντισημιτική στάση των δικαστών και ειδικά της Καρέλλου, βρέθηκε διωκόμενη από τον αθωωμένο Πλεύρη με ποινική δίωξη το 2009 για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» που «προκαλούν ανησυχία στους πολίτες». Η δίωξη αυτή δεν πέτυχε το σκοπό της και οι συναγωνιστές της ΑΠ αθωώθηκαν γιατί δεν μπορούσε το άθλιο πολιτικό καθεστώς μπροστά στη διεθνή κοινή γνώμη να καταδικάσει τους αντιναζιστές την ώρα που αθώωνε τόσο ωμά τους ναζιστές που είχαν πάει στο δικαστήριο.

Δώδεκα χρόνια μετά την αθώωση του Πλεύρη έρχεται να αποδειχτεί αυτό που καταγγέλλαμε και τότε ότι η αθώωση αυτή είχε προετοιμαστεί από την έμμεση ή και ανοιχτή υποστήριξη που έδωσαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αφού σε όλη τη μακρόχρονη διάρκεια της (από το 2007 ως το 2010), πνίγηκε στη σιωπή, ενώ κανένα πολιτικό στέλεχος, κανένας βουλευτής, κανένας συνδικαλιστής επίσημου συνδικάτου, κανένας παράγοντας της εκκλησίας της χώρας και κυρίως καμιά κρατική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν τέτοια δεν καταδίκασε την αθώωση αυτή. Αυτά τα ίδια κοινοβουλευτικά κόμματα σιώπησαν στη συνέχεια με τις σκανδαλώδεις προαγωγές των αντισημιτών δικαστών ή και πρωταγωνίστησαν σε αυτές.  

Σήμερα αποδεικνύεται η αναγκαιότητα της πάλης στην οποία καλούσε και καλεί η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ενάντια στην αθώωση του ναζισμού.

Όσο ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και ο ναζισμός δυναμώνουν μέσα στη δικαιοσύνη και μέσα στο κράτος, νέες διώξεις έρχονται για τους δημοκράτες.

  

Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να ακυρώσουν το διορισμό της Μ. Παγουτέλη και να ανακαλέσουν την απόφαση τους. Επίσης καλούμε τους δημοκράτες όλης της χώρας και τους δημοκράτες όλης της Ευρώπης και όλου του κόσμου να καταδικάσουν την αθώωση του πιο ωμού χιτλερικού και γενοκτονικού αντισημιτισμού από τον Άρειο Πάγο. Αυτή η επαίσχυντη απόφαση πρέπει να εκτεθεί στον πλανήτη και να καταδικαστεί από όλα τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα.

Αθήνα, 4/9/2022

* Το αθωωτικό σκεπτικό των 32 σελίδων της Μ. Παγουτέλη σε pdf εδώ με δικές μας σημειώσεις και επισημάνσεις

** α) Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου δημοσιεύτηκε εδώ http://elawyer.blogspot.com/2009/06/blog-post_23.html β) Η απόφαση του Αρείου Πάγου δημοσιεύεται εδώ: http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=H9946F7BRL9LVHZJYRVYLEKBG78DDI&apof=3_2010