Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΙΣΧΟΣ! ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΗΧΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

  • Κυριακή, 03 Απριλίου 2022

Τη μέρα που όλος ο πλανήτης ανατριχιάζει από τα αποτρόπαια εγκλήματα του στρατού της νεοχιτλερικής Ρωσίας στην Μπούκα της Ουκρανίας, στο κέντρο της Αθήνας έγινε μοτοπορεία υπέρ της ρώσικης εισβολής. Μία σειρά αυτοκίνητα με τις ρώσικες σημαίες να ανεμίζουν και με το φασιστικό σύμβολο Ζ στα καπό και στις πόρτες των αυτοκινήτων να παρέλασαν με αστυνομική προστασία μπροστά από μία Βουλή που κανένας αντιπρόσωπος της δεν αντέδρασε. Η μεγάλη αυτή ντροπή ήταν η πρώτη αποκάλυψη για την πλευρά με την οποία συμπαρατάσσονται στ’ αλήθεια το ελληνικό κράτος και οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες σε αυτό τον πόλεμο.

 

Απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές σε ευρωπαϊκό επίπεδο σκάνδαλο στάθηκαν σε μία συγκλονιστική σε πάθος και οργή διαδήλωση οι ουκρανοί πατριώτες και δημοκράτες της Αθήνας. Δίπλα τους στάθηκαν με τα πλακάτ τους οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ.

Η μοτοπορεία που παρουσιάστηκε υποκριτικά σαν εκδήλωση «υπέρ της ειρήνης», δήθεν ενάντια στο «μένος των Ουκρανών κατά των Ρώσων» με τον τίτλο «μοτοπορεία κατά της ρωσοφοβίας και του ρατσισμού» που είναι το σύνθημα της ρώσικης νεοχιτλερικής προπαγανδιστικής μηχανής και των ρώσικων πρεσβειών ανά τον πλανήτη διοργανώθηκε από «ρωσόφωνους πολίτες και υποστηρικτές της φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας» με συνθήματα «Για την Ειρήνη! Για τη Ρωσία! Για την Ελλάδα!» (ThePressProject, συνέντευξη ενός εκ των διοργανωτών, 1/4). Οι αναφορές των φασιστών διοργανωτών ήταν στην ΕΣΣΔ και στο παλιό πραγματικό κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα πράγμα που έδειχνε ότι στην καρδιά της διοργάνωσης ήταν η γραμμή του ψευτοΚΚΕ που εξέθετε και προβόκαρε όσο ποτέ άλλοτε το ελληνικό και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα μοτοπορεία με τα ίδια συνθήματα από το φασιστικό «Ιερό Λόχο» με ανοιχτή υποστήριξη των ναζιστών της «ΕΛΑΣΥΝ» του αρχιχρυσαυγίτη Λαγού. Απέναντι και στις δύο αυτές μοτοπορείες δεν υπήρξε καμία αντίδραση, καμία καταδίκη, καμία καταγγελία, ούτε εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων, ούτε εκ μέρους κοινοβουλευτικών κομμάτων, και εννοείται δεν κουνήθηκε φύλλο στην εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για τον δήθεν αντιφασισμό της ο οποίος υποτίθεται ότι την αναγκάζει στα ούτε-ούτε και στα «αλληλεγγύη για όλους», που είναι στο βάθος υπεράσπιση της κτηνώδους πουτινικής επίθεσης.

Η είδηση ότι διοργανώνεται μοτοπορεία με ρώσικες σημαίες στο κέντρο της Αθήνας, κινητοποίησε τους Ουκρανούς, που διαμαρτυρήθηκαν μαζικά στο Σύνταγμα παρόλο που δεν υπήρχε χρόνος για περισσότερη προετοιμασία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε μισή ώρα πριν τη μοτοπορεία. Οι συγκεντρωμένοι παρατάχθηκαν στις δύο πλευρές της πλατείας, απέναντι από τη Βουλή, και στο πλάι απέναντι από τη Μεγάλη Βρετάνια με ουκρανικές σημαίες, φωτογραφίες από τις ρώσικες σφαγές, και πλακάτ με το Ζ ίσον αγκυλωτός σταυρός. Δίπλα τους στάθηκαν σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ με πλακάτ στα ελληνικά και στα αγγλικά «ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ», «ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ – ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ», «ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ», «Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ». Οι σύντροφοι μας φώναξαν τα συνθήματα: « Πούτιν-Χιτλερ Δολοφόνε», «Λαοί της Ευρώπης Ενωθείτε στον Χίτλερ-Πούτιν Αντισταθείτε», και «Η Ουκρανία κάνει αγώνα ηρωϊκό – Μέτωπο Παγκόσμιο Αντιφασιστικό». Η παρουσία των συντρόφων μας είχε πολύ θερμή αποδοχή από τους συγκεντρωμένους ουκρανούς αντιφασίστες που μας κάλεσαν να γίνουμε όλοι ένα σώμα στην αλυσίδα από τη μία άκρη της πλατείας στην άλλη.

Η αστυνομία από την αρχή προσπάθησε με επιμονή να απωθήσει του συγκεντρωμένους προς το κάτω μέρος της πλατείας ώστε να περάσουν θριαμβευτικά και ανενόχλητοι οι πουτινικοί φασίστες και σοσιαλφασίστες. Όμως συνάντησε την έντονη διαμαρτυρία τους. Φώναζαν στην αστυνομία ότι αυτά που κάνουν δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος είναι με τους φασίστες και τη Ρωσία, και ότι έχουν κάθε δικαίωμα να παραμείνουν στη θέση τους. Ήταν τόσο ισχυρή η αντίδραση τους που η αστυνομία υποχώρησε στην έντονη πίεση. Δεν θα δίσταζε να τους απωθήσει αν δεν ήξερε ότι η όλη η Ευρώπη θα καταλάβαινε ότι κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει στην Ελλάδα.

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα με τις ρώσικες σημαίες, ένα κύμα αποδοκιμασίας ξέσπασε, και φωνάχτηκε δυνατά και επανειλημμένα το σύνθημα «Δολοφόνοι» και «Φασίστες». Οι σύντροφοι μας φώναξαν το σύνθημα «Πούτιν Χίτλερ Δολοφόνε» που το φώναξε όλη η συγκέντρωση. Οι «φιλειρηνιστές» δεν είχαν καμία συγκράτηση σε προκλητικές και επιθετικές χειρονομίες, αλλά απομονώθηκαν από όλο τον κόσμο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο δρόμο. Παγωμάρα ήταν η αντίδραση του κόσμου απέναντι στους φίλους του νέου Χίτλερ που ανέμιζαν τις ρώσικες σημαίες, αρκετές από τις οποίες είχαν τα τσαρικά σύμβολα, και επιδείκνυαν προκλητικά το παγκόσμια μισητό Ζ.

Η ηχηρή διαμαρτυρία των Ουκρανών αποκάλυψε ακόμα πιο καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αυτή ήταν μία φασιστική πορεία υπέρ του Ρώσου εισβολέα, και μάλιστα τους ανάγκασε να τροποποιήσουν το δρομολόγιο τους και να πάνε στην Ομόνοια, ενώ είχαν ανακοινώσει ότι θα έστριβαν στη Μεγάλη Βρετάνια, θα περνούσαν από την κάτω πλευρά της πλατείας και θα κατέληγαν στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ από όπου ξεκίνησαν.

Αφού το στίφος αυτό διαλύθηκε οι Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στα σκαλιά του Συντάγματος και κάλεσαν τους συντρόφους, να ανέβουν μαζί τους στα σκαλιά. Η ομιλήτρια της συγκέντρωσης είπε ότι η κινητοποίηση αυτή σήμανε μία νίκη, την αποκάλυψη στο λαό για το ποιοι είναι οι φασίστες, αυτοί που ανεμίζουν τις ρώσικες σημαίες, σε πορείες που διοργανώνονται, όπως κατάγγειλε από τη ρώσικη πρεσβεία.

Πραγματικά, αυτή ήταν μία μέρα που θα στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, μία αρχή συνειδητοποίησης των Ουκρανών μεταναστών και των ντόπιων αντιφασιστών για τη φύση της πάλης που έχουν να δώσουν σε μια χώρα όπου ο εχθρός τους, και εχθρός της ανθρωπότητας, η νεοχιτλερική Ρωσία, βρίσκεται πολύ ψηλά μέσα στο πολιτικό καθεστώς. Αυτή η πρόκληση βοηθάει και στην αφύπνιση του λαού της Αθήνας και όλης της χώρας, και είναι ένα μαύρο στίγμα για το κράτος, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ιδιαίτερα για την ψευτοαριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική. Είναι χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ που μίλησαν για πόλεμο έξω και πόλεμο μέσα στην Αθήνα. 

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE