Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

  • Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
Ερμητικά άδειοι οι δρόμοι της Ιταλίας Ερμητικά άδειοι οι δρόμοι της Ιταλίας

Ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική με διακομματική κάλυψη στο ζήτημα της εκκλησίας, των ταξιδιών από Κίνα και Ιταλία, των τεστ για τον ιό, των μασκών και των μέτρων ενημέρωσης και καραντίνας του πληθυσμού

Με την πανδημία του κορονοϊού η ανθρωπότητα μπήκε σε μια κοσμοϊστορικών διαστάσεων περιπέτεια. Κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με σιγουριά ποιο θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα: Οι θάνατοι που θα σκορπίσει ο Ιός ή η πελώρια οικονομική κρίση, η εξαθλίωση των μαζών και η συνακόλουθη άνοδος των νεοχιτλερικών ιμπεριαλιστών της Ρωσίας και της Κίνας που αυτή η κρίση θα πυροδοτήσει;

 

Οτιδήποτε και να συμβεί εκείνο που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε είναι ότι οι πρώτοι και βασικοί φταίχτες αυτής της καταστροφής είναι οι σοσιαλφασίστες ηγέτες της Κίνας. Γιατί αυτοί είναι που στέρησαν με τη βία και το ψέμμα από τον κινέζικο λαό και τους λαούς όλου του κόσμου τον πολύτιμο χρόνο που χρειαζόταν για να ανακοπεί ο δολοφονικός ιός στα πρώτα του βήματα, Επίσης ακόμα και όταν είχε φανεί όλη η ταχύτητα της επέλασής του στην Κίνα, οι κυβερνήτες της προσπαθησαν με λύσσα να εμποδίσουν το μόνο μέτρο που μπορούσε να σταματήσει την μεταφορά του στον υπόλοιπο πλανήτη, τις μετακινήσεις των προσώπων από την Κίνα προς τον έξω κόσμο, κατηγορώντας όποια χώρα το επιχειρούσε ένα τέτοιο μέτρο ότι διακατεχόταν από αντικινεζικές, ρατσιστικού τύπου διαθέσεις.

Ο δεύτερος μεγάλος υπεύθυνος για την εξάπλωση αυτής της επιδημίας είναι οι δυτικοί φιλελεύθεροι μονοπωλιστές. Αυτοί επειδή από τη φύση τους υπερασπίζουν τα πιο κοντοπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντά της τάξης τους που εξυπηρετούνται από το σύνθημα «ελευθερία στις μπίζνες», επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό δέσμιοι της παραγωγικής τους εξάρτησης από την Κίνα και κυρίως επειδή μέσα στην παρακμή τους είναι εντελώς τυφλοί πολιτικά, κράτησαν για το πιο κρίσιμο διάστημα τα σύνορά τους ανοιχτά στα ταξίδια από την Κίνα, δηλαδή δεν έβαλαν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που έφτασαν από αυτήν. Στη συνέχεια όταν οι χώρες τους μολύνθηκαν από τον ιό, άφησαν την πιο μολυσμένη από αυτές, την Ιταλία, να μολύνει τις υπόλοιπες, αντί να την απομονώσουν ταξιδιωτικά ακριβώς για να δείξουν την ενιαία απόφαση τους να προφυλάξουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Στη συνέχεια αφού κρούσματα και θάνατοι έχουν γιγαντωθεί αρνούνται ακόμα και τώρα να εφαρμόσουν αποφασιστικά και με συνέπεια το κύριο μετρο που μπορεί να ανακόψει την πορεία του ιού και σύντομα να τον πνίξει, το να κλειστεί ο κόσμος στα σπίτια του, και να σταματήσουν όλες οι μη κρίσιμες παραγωγικές διαδικασίες για όλο το διάστημα της επώασης του Ιού με εξασφάλιση της τροφοδοσίας του πληθυσμού και μισθολογική αποζημίωση των εργαζομένων γι αυτό το διάστημα.

Αφού έτσι φέρθηκαν γενικά τα μέλη της Ενωμένης Ευρώπης δεν μπορούσε παρά η ελληνική άρχουσα τάξη να ήταν πρωταθλήτρια σε ότι χειρότερο έκαναν αυτά και ουραγός σε ότι καλύτερο. Ετσι μόλις χθες διακόψανε κάθε πτήση με την Ιταλία ενώ μόλις σήμερα οι παπάδες της κάτω από την γενική κατακραυγή έκαναν τον πρώτο τους υπαινιγμό ότι θα περάσουν από τον 12ο αιώνα στον 21ο, αφού στο μεταξύ έχουν πάρει στο λαιμό τους αρκετούς συνανθρώπους μαςπου τους εμπιστεύονται μοιράζοντάς τους για δεύτερη Κυριακή τον ιό με τα ασημένια κουταλάκια τους.

Όμως οι αρμόδιες επιστημονικές κρατικές αρχέςδεν πάνε καθόλου πίσω σε πελώριες ευθύνες. Αυτές όχι μόνο έκαναν το έγκλημα να μην αντισταθούν σε αυτό το αίσχος για να προφυλάξουν το λαό προτρέποντάς τον ανοιχτά να μην κοινωνήσει, αλλά έκαναν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, και μάλιστα με πλήρη διακομματική συνενοχή να κάνουν το ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα, έγκλημα διαρκείας να αρνούνται να κάνουν τεστ στον κόσμο που έχει κάποια από τα κρούσματα της αρρώστιας που προκαλεί ο κορωνοϊός, της Covid-19. Επιμένουν δηλαδή να του κάνουν τεστ μόνο αν είναι τόσο χάλια, ώστε να μπει στο νοσοκομείο με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα. Αυτά τα τεστ θεωρούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα στις πιο προηγμένες στον κόσμο στην πάλη με τον κορονοϊό Νότια Κορέα και Ταϊβάν, κλειδιά για την αναχαίτιση του, ειδικά στον κρίσιμο τομέα της ιχνηλάτισης και του ελέγχου της διασποράς του μέσα στον πληθυσμό. Το να μην ξέρει ένας μεμονωμένος άνθρωπος αν τα συμπτώματα του είναι του κορονοϊού ή ενός απλού κρυολογήματος είναι πολύ κακό πράγμα γιατί δεν ξέρει αν πρέπει και με πόση επιμέλεια να ειδοποιήσει όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν και αυτοί με τη σειρά τους εκείνους με τους οποίους εκείνοι ήρθαν σε επαφή. Αλλά το να μην ξέρει το υγειονομικό σύστημα αυτούς τους αλλεπάλληλους κύκλους μιας ενδεχόμενης μόλυνσης είναι ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας. Μάλιστα στη Νότια Κορέα τα χιλιάδες τεστ συνοδεύονται και από μια ιντερνετική εφαρμογή που δείχνει σε ζωντανό χρόνο πως κινείται ο χάρτης των κρουσμάτων σε κάθε στιγμή και σε κάθε σημείο της χώρας για να τα βλέπει ο πληθυσμός και να φυλάγεται ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές και, κυρίως, το υγειονομικό σύστημα να οργανώνει καλύτερα τις άμυνές του.

Το χειρότερο με τα τεστ που δεν γίνονται στη χώρα μας είναι ότι ο κόσμος δεν μαθαίνει πόσο κινδυνεύει συνολικά γιατί του παρουσιάζεται μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των κρουσμάτων και όχι ο αριθμός που είναι κοντά στην πραγματικότητα και είναι σύμφωνα με κάποιους ειδικούς 20 έως 30 φορές μεγαλύτερος. Για να καταλάβει κανείς πόσο εγκληματικά λίγα είναι τα τεστ που γίνονται στην Ελλάδα και πόσο ανέντιμοι είναι όσοι συμβουλεύουν τον κόσμο να μη διαμαρτύρεται που ο ΕΟΔΥ (δηλαδή η κυβέρνηση) απαιτεί από τον κάθε έναν με κάποια από τα συμπτώματα του Covid -19 να κάθεται στο σπίτι του χωρίς να ξέρει αν αποτελεί φορέα ή όχι του ιού, αρκεί να ξέρει ότι κάθε μέρα στην Γερμανία γίνονται 10.000 τεστ, δηλαδή περίπου 1.200 τεστ σε αναλογία πληθυσμού με την Ελλάδα, στη Νότια Κορέα μέχρι 60.000 δηλαδή 12.000 σε αναλογία πληθυσμού με την Ελλάδα, ενώ στην Ελλάδα έχουν γίνει ως χθες 14 του Μάρτη μόνο 3.400 τεστ, δηλαδή κατά μέσο όρο στις 17 μέρες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, 200 τεστ τη μέρα! Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο λαός μας δεν ανησυχούσε ως τώρα ιδιαίτερα ενώ ακόμα και τώρα δεν ακολουθεί όσο πρέπει τα μέτρα ατομικής αυτοπειθάρχησης ούτε καλεί και άλλους να πειθαρχούν στην ελαχιστοποίηση των επαφών τους με άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα όσοι μπορούν από οικονομική άποψη να μένουν μέσα στο σπίτι τους.

Ωστόσο πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και να αντιπαλέψουμε και μία αρνητική τάση που κάνει τον ατομικό αυτοπεριορισμό στη χώρα μας να είναι μικρότερος από εκείνον σε άλλες χώρες. Αυτή η τάση πέρα από κάποια πολιτιστικά χαρακτηριστικά του έθνους μας οφείλεται κατά τη γνώμη μας στο επί δεκαετίες θεσμοθετημένο σαμποτάζ της μεγάλης σύγχρονης παραγωγής το οποίο έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε χώρα μικροπαραγωγών, κρατικών πάντα ανεύθυνων μικρογραφειοκρατών και μικροαστών, ενώ και το προλεταριάτο που αντιστοιχεί σε αυτόν το τρόπο παραγωγής επειδή είναι έντονα κατατεμαχισμένο, επηρεάζεται σημαντικά από αυτό το πνεύμα. Πρόκειται για το πνεύμα ενός «αριστοκρατικού αναρχισμού» που δεν αναγνωρίζει σε κανένα συλλογικό όργανο – πόσο μάλιστα στο πραγματικά εντελώς εκμεταλλευτικό, άδικο και απατεωνίστικο ελληνικό κρατος – το δικαίωμα να ξέρει καλύτερα και να επιβάλλει στον παντογνώστη μικροαστό το πως αυτός θα ζήσει . Αυτό το πνεύμα, που ποδοπατεί κάθε κοινωνική υποχρέωση που δεν επιβάλλεται από μια αδυσώπητη εξωτερική βία, υποκύπτει συχνά με ενθουσιασμό και ακολουθεί μια τέτοια βία, πράγμα που έχει αξιοποιηθεί από το σοσιαλφασισμό αλλά και τον κλασικό φασισμό που στήνουν τα δήθεν αντικαθεστωτικά τους κινήματα για να επιβάλλουν τη δικτατορία του δικού τους κόμματος, της δικιάς τους κομματικής φράξιας και τελικά του δικού τους αδίστακτου ιμπεριαλιστικού καθεστώτος πάνω σε αποκαμωμένες, ανοργάνωτες και γι αυτό παθητικοποιημένες μάζες. Είναι πολύ χαρακτηριστικά ότι τα βασικά κόμματα του σοσιαλφασισμού το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωκοινοβουλευτική ουρά τους, είναι τα πιο αρνητικά ή έστω επιφυλακτικά στα επείγοντα μέτρα αυτοαπομόνωσης του πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό το ψευτοΚΚΕ στην Πάτρα, όπου αν και το ίδιο πονηρά σαν Δήμος ακολούθησε διστακτικά την κυβερνητική απαγόρευση για το καρναβάλι έκλεισε το μάτι στους άλλους καρναβαλιστές να την παραβιάσουν θέτοντας το σαν ζήτημα μιας απλής επιλογής.

Όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή μας δείχνουν ότι η μεγάλη αυτή επιδημία, που πρόκειται να συγκλονίσει όλο τον κόσμο για χρόνια, θα οδηγήσει σε πρωτοφανή και ξεχωριστή κρίση την πολύ άρρωστη παραγωγικά και πολιτικά χώρα μας, ιδίως αν χτυπηθεί η πολύ κακώς αποκαλούμενη βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός. Γι αυτό καλούμε τους συντρόφους και τους φίλους μας να αντιμετωπίσουμε την πάλη ενάντια σε αυτήν την επιδημία σαν αρχή ενός μεγάλου πολιτικού, παραγωγικού και πολιτιστικού πολέμου για τη σωτηρία του λαού και την αλλαγή της χώρας που δεν μπορεί παρά να έχει στη μορφή αντιφασιστικά δημοκρατικά και στην ουσία επαναστατικά χαρακτηριστικά. Η αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο λένε οι διάφοροι μητσοτάκηδες με τους δεκάρικους τους του τύπου «ακούστε τους ειδικούς και θα βγούμε στο τέλος νικητές»

Κανένας ειδικός, ιδιαίτερα κανείς κυβερνητικός ειδικός δεν θα σώσει τη χώρα μας όταν αυτός υποκύπτει από την αρχή στην κυβερνητική απαίτηση να μην σταματήσει η μετακίνηση προσώπων αρχικά από την Κίνα και μετά από την Ιταλία, όταν δεν καλεί αποφασιστικά τους πιστούς να μην πηγαίνουν στις λειτουργίες και ιδίως να μην κοινωνούν, όταν μοιράζει την αυταπάτη ότι με αυτές τις πηγές μόλυνσης ανοιχτές και χωρίς πλατειά τεστ θα μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την επιδημία, όταν δεν ομολογεί στο λαό ότι ναι χρειάζονται τα εκτεταμένα τεστ αλλά απλά η χώρα δεν διαθέτει αρκετά από αυτά επειδή ούτε τα παράγει, ούτε φρόντισε να τα παραγγείλει, όταν σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι δεν χρησιμεύουν καθόλου οι μάσκες, ειδικά στα μαζικά συγκοινωνιακά μέσα κρύβοντας και πάλι ότι η χώρα μας δεν παράγει μάσκες σε στοιχειώδη τουλάχιστον κλίμακα και μόλις τώρα πολύ καθυστερημένα εγκαινίασε το μόνο και ουσιαστικά πολύ προσωρινό μέτρο που ξέρουν να εφαρμόζουν οι χώρες χωρίς παραγωγική ικανότητα, την επίταξη του υπάρχοντος στοκ. Συνειδητά το ελληνικό κράτος και οι ειδικοί του παραπληροφορούσαν το λαό όταν έλεγαν ότι οι μάσκες δεν κάνουν τίποτα και μάλιστα κάνουν κακό για τον κορωνοϊό. Οι απλές μάσκες που είναι χαλαρές στο πρόσωπο δεν εμποδίζουν ολοκληρωτικά τον ιό αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι μειώνουν σε κάποιο βαθμό έστω μικρό τον κίνδυνο από αυτόν (https://www.livescience.com/face-mask-new-coronavirus.html). Κυρίως όμως αφού ο καθένας μπορεί να είναι πια χωρίς να το ξέρει φορέας του Ιού η απλή μάσκα είναι παντού απαραίτητη! Εννοείται οι μάσκες τύπου Ν95 που εφαρμόζουν ακριβώς στο πρόσωπο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και στην άμυνα από τον Ιό αν και δεν μπορούν να εφαρμόζονται για πολύ ώρα. Αυτές είναι τελείως απαραίτητες για μεγάλους ανθρώπους και αρρώστους που μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη μιας έκθεσης στον Ιό. Εκείνο που κρύβεται συστηματικά από το λαό μας είναι ότι οι περισσότερες μάσκες στον κόσμο κατασκευάζονται στην Κίνα, ότι όσες κατασκευάζει η Κίνα σήμερα με πολύ ανώτερους ρυθμούς ουσιαστικά τις κρατάει για τον εαυτό της, δημεύοντας την παραγωγή ακόμα και δυτικών εργοστασίων στην Κίνα. Τώρα όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν αυξήσει την παραγωγή μασκών στα λίγα εργοστάσια τους και γίνονται αυτάρκεις. Στην Ελλάδα των βιομηχανικών σαμποταριστών καμιά τέτοια συζήτηση δεν γίνεται. Η μαζική παραγωγή μασκών, τουλάχιστον απλών χειρουργικών στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει παλλαϊκό αίτημα και οι καθεστωτικοί αντιβιομηχανικοί σαμποταριστές να πνιγούν στην λαϊκή οργή γιατί τα κατάφεραν ούτε καν μάσκες και αντισηπτικά να μην παράγει για μια δύσκολη στιγμή αυτή η χώρα.

Γενικά δεν πρέπει να ξεχνάμε μια αρχή σε ότι αφορά την άσκηση της επιστήμης στην Ελλάδα: Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλαμβάνουν πανεπιστημιακές έδρες σήμερα άνθρωποι που να είναι ικανοί σαν ειδικοί να κάνουν προτάσεις και να προβάλουν απόψεις που δεν αρέσουν στο κυρίαρχο πολιτικό μπλοκ. Γι αυτό το λόγο σε όλα τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν άμεσα τις μάζες η θέση μας είναι η εξής: Ακούμε τους κρατικούς ειδικούς αλλά ειδικά επειδή η Ελλάδα είναι ένα κράτος βαθιά εξαρτημένο από τους δύο μεγαλύτερους φασισμούς της γης, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα δύσπιστοι προς αυτούς και πιο πολύ προς την κρατική πολιτική στην εκπόνηση της οποίας αυτοί συμμετέχουν. Γι αυτό το λόγο μαζεύουμε όσα στοιχεία μας δίνουν οι κρατικοί ειδικοί, τα συνδυάζουμε με το τι λένε οι πολύ λιγότερο πολιτικά χειραγωγημένοι επιστήμονες στις αστοδημοκρατικές χώρες, ενημερωνόμαστε για το τι λέει ευρύτερα η επιστήμη και η επιστημονική λογική και αποφασίζουμε τι θα προτείνουμε στο λαό να κάνει και κυρίως τι να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και ευρύτερα από το διακομματικό πολιτικό καθεστώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόζουμε με τη μεγαλύτερη σχολαστικότητα όχι απλά τα μέτρα περιορισμού των άμεσων επαφών μεταξύ των προσώπων που όψιμα αποφάσισε η κυβέρνηση αλλά ζητάμε και άλλα και πρώτα-πρώτα να απαγορευτούν οι λειτουργίες, ιδιαίτερα η μετάληψη με το ίδιο κουτάλι στις εκκλησίες στις οποίες κυρίως συμμετέχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Πρέπει από κάθε λογικό άνθρωπο να καταγγελθεί για εγκληματικές ευθύνες η εκκλησιαστική ηγεσία για την απόφαση της να οδηγήσει τόσους πιστούς σε κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους χώρια τη μόλυνση που άθελά τους προκαλούν και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης πρέπει να παρθούν τώρα δα και όχι σε λίγες μέρες τα μέτρα απομόνωσης στα σπίτια που υποχρεώθηκαν καθυστερημένα να πάρουν η Ιταλία και η Ισπανία. Όλα μάλιστα δείχνουν, αφού τα κρούσματα αυξάνονται πια γεωμετρικά στη χώρα μας, ότι πρέπει να κλείσουν σήμερα όλες οι επιχειρήσεις όπου συγκεντρώνονται αρκετοί εργαζόμενοι, ακόμα και οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες εκτός από αυτές που είναι απαραίτητες πχ αυτές για τρόφιμα και φάρμακα κλπ όταν δεν υπάρχουν σημαντικά αποθέματα από το προϊόν τους. Σε κάθε τέτοιο χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν από την εργοδοσία τα πιο ακριβά μέσα προστασίας. Καλούμε το λαό να πάρει αυτήν την υπόθεση στα χέρια του φροντίζοντας και προπαγανδίζοντας την ανάγκη προστασίας και αυτοπροστασίας σε κάθε γειτονιά καθώς και για να δοθεί κάθε κρατική βοήθεια και πάνω απ όλα να αναπτυχθεί η λαϊκή αλληλεγγύη για τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους. Στο σημείο αυτό πρέπει να προσέξουμε το εξής: Ενώ υπερασπίζουμε τα μέτρα της οικογενειακής και ατομικής απομόνωσης – κι αυτό όχι εν λευκώ και για πολύ- δεν θα υπερασπίζουμε κάθε απόπειρα αυτής της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την αποδοχή τέτοιων μέτρων από το λαό για να ασκήσει η ίδια έκτακτες πολιτικές εξουσίες. Έχουμε λόγους να ανησυχούμε για κάτι τέτοιο επειδή ο Μητσοτάκης γίνεται όλο και περισσότερο πιο φιλικός στην ακροδεξιά του «νόμου και της τάξης» ενώ μόλις πρόσφατα ξύπνησε το σοβινιστικό τουρκοφαγικό τέρας επιτρέποντας κυρίως πολιτικά, αλλά και αστυνομικά, τη ναζιστική βία κατά μεταναστών και στον Έβρο και στα νησιά.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω μέτρα πρέπει να απαιτήσουμε να αφιερωθούν από την κυβέρνηση όλοι οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την άμεση επάνδρωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως για την ενίσχυση του εξοπλισμού όλων των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδωτικών όλης της χώρας με όλα τα μέσα που απαιτούνται για τους αρρώστους από τον κορονοϊό σε οξεία φάση. Από σήμερα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν πολύ περισσότερες από τις ελάχιστες σε σχέση με τον πληθυσμό μας εντατικές και κυρίως να υπάρχουν συσκευές τεχνητής αναπνοής για να μην είναι αναρίθμητοι οι νεκροί και μαρτυρικός ο θάνατος τους.

Τέλος δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική οποιαδήποτε εκστρατεία προστασίας του πληθυσμού που στηρίζεται, ωσότου βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο, στη μείωση των ανθρώπινων επαφών και ουσιαστικά στην πελώρια μείωση της παραγωγικής διαδικασίας, αν δεν εξασφαλίζεται αποζημίωση για τους εργαζόμενους των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Μάλιστα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα σε αυτό το διάστημα για όλους τους άνεργους καθώς ένας μεγάλος αριθμός τους επιβιώνει κάνοντας μερικά περιστασιακά μεροκάματα. Επίσης πρέπει να δοθεί η διέξοδος μιας μίνιμουμ κοινωνικής επαφής και φροντίδας για ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα και άγχη τα οποία σε τέτοιες περιστάσεις επιδεινώνονται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν μέσα στις συνθήκες μιας τέτοιας πρωτοφανούς απομόνωσης κελιά προσωπικής και οικογενειακής απελπισίας. Εδώ η λαϊκή αλληλεγγύη είναι ακόμα πιο ζωτικής σημασίας και το διαδίκτυο ένα εργαλείο για να σώζονται ζωές και ψυχές, αλλά και να ενώνεται ο λαός απέναντι στο φασισμό που θα προσπαθήσει με τις δύο μορφές του, φαιή και «κόκκινη» να αξιοποιήσει αυτή την ατομική φυσική απομόνωση των μαζών για να εμφανιστεί σαν σωτήρας τους, ενώ οι διεθνείς πάτρωνες αυτού του φασιστικού δίπολου, οι ρωσοκινέζοι ιμπεριαλιστές θα βρουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν το μεγάλο τους πόλεμο.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ήδη τα σοσιαλφασιστικά κόμματα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ καλύπτονται ουσιαστικά από την κυβέρνηση στο πιο βασικό, που είναι η καταστροφική ως τώρα κρατική πολιτική για τα μέτρα αναχαίτισης του ιού, διαχωρίζονται από αυτήν τώρα μόνο σε ένα πράγμα, που είναι το μόνο που κάνουν πάντα: δημαγωγούν τζάμπα στο ζήτημα της διανομής ενός τάχα άπειρου κεφάλαιου που γι αυτούς είναι αποθησαυρισμένο στα βαθιά σεντούκια της αστικής τάξης το οποίο τώρα πρέπει να διανεμηθεί στο λαό και στις μικρές επιχειρήσεις στην κρίση που ξέρουν ότι έρχεται. Δηλαδή δεν θα ακούσει κανείς από αυτούς ούτε μια κουβέντα για μέτρα στο επίπεδο της παραγωγής, ούτε καν για την παραγωγή των υλικών των απαραίτητων για την υγεία του πληθυσμού, πόσο μάλλον για τα ευρύτερα, για τα πρακτικά πολιτικά μέτρα που θα πρέπει να σχεδιαστούν από τώρα για να επιβιώσει οικονομικά-παραγωγικά μια χώρα και ένας λαός που ζει χοντρικά από έναν πιθανά για αρκετό χρόνο τσακισμένο τουρισμό.

Σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες η δουλειά των πραγματικών κομμουνιστών είναι να διαφωτίζουν το λαό και να οργανώνουν τις αυθόρμητες αντιστάσεις του λαού και κάθε δημοκρατικής και πατριωτικής δύναμης του τόπου. Η ΟΑΚΚΕ θα κάνει ότι πρέπει σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για το λαό μας καθώς και για τους λαούς όλου του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE