Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

  • Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022
Από την κινητοποίηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ στη συγκέντρωση της 7 Οκτώβρη 2020 έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χ.Α. Από την κινητοποίηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ στη συγκέντρωση της 7 Οκτώβρη 2020 έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χ.Α.

ΥΠΟΥΛΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Εκτός νόμου "Χρυσή Αυγή" – Κασιδιάρης

Να καθαιρεθεί η ναζι-αντισημίτρια Μ. Παγουτέλη

 

Μετά την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και ορισμένων μελών της ναζιστικής συμμορίας της “Χρυσής Αυγής” από τη δικαιοσύνη για διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση τον Οκτώβρη του 2020, έχει επικρατήσει η άποψη ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης της ναζιστικής βίας έχει πάρει το δρόμο του στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι τελείως λάθος! Μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι το διακομματικό συντονιστικό κορυφής που ασκεί την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα έχει αποφασίσει στα μουλωχτά να προστατέψει, να δυναμώσει και να προωθήσει τα ναζιστικά αποβράσματα στα ανώτερα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού ενώ κάνει πως τα πολεμάει. Ενώ λοιπόν υπήρξε ήδη μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους, οι πρακτικές συνέπειες αυτής της απόφασης δεν ακολούθησαν.

Όχι τυχαία, η δίκη που ολοκληρώθηκε πριν από 2 χρόνια κρύφτηκε από τα κανάλια για να μη μάθει ο κόσμος τα εγκλήματα της συμμορίας ενώ λίγοι γνωρίζουν την απόφαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αναγνωρίζει ότι «Η ναζιστική αυτή ιδεολογία των ηγετικών στελεχών, μελών, οπαδών, φίλων, υποστηρικτών της ΧΑ, η οποία ουδέποτε αποκηρύχθηκε, αποτέλεσε το κίνητρο της εγκληματικής τους δράσης». Πρόκειται για μία παραδοχή σε ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο που έρχεται σε σύγκρουση με το καθεστώς της νόμιμης λειτουργίας της ναζιστικής αυτής συμμορίας. Αυτό το καθεστώς όμως συνεχίζεται. Ένα δημοκρατικό κράτος που έχει χαρακτηρίσει ναζιστή ένα στυγερό δολοφόνο και τον έχει χώσει στη φυλακή δε θα τον άφηνε να πολιτεύεται, να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, να οργανώνει συγκεντρώσεις ή να κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές. Και όμως, ο αρχιναζί Κασιδιάρης μέσα από το κελί της φυλακής ετοιμάζεται να κατέβει στις προσεχείς εκλογές με ένα πιο «μετωπικό» από τη ΧΑ νεοναζιστικό μόρφωμα που ο ίδιος έχει ιδρύσει.

Αυτό έγινε δυνατό χάρη στον εκλογικό νόμο Βορίδη που επιτρέπει στους ναζιστές να συμμετέχουν στις εκλογές αρκεί να μην είναι επικεφαλής εκλογικού συνδυασμού. Το δικαίωμα αυτό, λέει ο νόμος, θα τους αφαιρούνταν μόνο αν καταδικάζονταν αμετάκλητα δηλαδή αφού τελείωνε η δίκη και στον Άρειο Πάγο. Γι’ αυτό η καταδικαστική απόφαση συντάχθηκε με καθυστέρηση 17 μηνών! Στο διάστημα αυτό ο Κασιδιάρης είχε όσο καιρό χρειαζόταν για να ανακοινώσει το εκλογικό του κατέβασμα χωρίς ο επίσημος πολιτικός κόσμος να δει σ’ αυτό κάτι το σκανδαλώδες και να το κάνει θέμα. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις που προβάλλουν τα δελτία ειδήσεων εμφανίζουν τα ποσοστά του «κόμματος» Κασιδιάρη μαζί με εκείνα των μεγάλων κομμάτων που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο, δίνοντας στους ναζήδες ένα μοναδικό πλεονέκτημα.    

Ενδεικτικό της πραγματικής στάσης του πολιτικού καθεστώτος της χώρας υπέρ των καταδικασμένων εγκληματιών είναι το ότι τους επιτρέπεται να διεξάγουν ανενόχλητοι την πολιτική τους καμπάνια μέσα από τη φυλακή. Έτσι ο Κασιδιάρης μπορεί μέσα από το κελί του να στελεχώνει το κόμμα του με απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού που συνεχίζουν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, να διεξάγει συνδιασκέψεις και κομματικά συνέδρια (1ο συνέδριο), να αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση σε εφημερίδες (Ελεύθερη Ώρα), να μιλά σε συγκεντρώσεις οπαδών του όπως ήταν η συγκέντρωση-πορεία που έκαναν πρόσφατα στη ΔΕΘ χωρίς κανείς να τους εμποδίσει και χωρίς κανένα πολιτικό κόμμα να ενοχληθεί απ’ αυτό. Όσοι μάλιστα επιχείρησαν να εμποδίσουν τέτοιες κινήσεις πολιτικής ανωμαλίας πολύ σύντομα έπεσαν στη δυσμένεια των κυβερνώντων. Έτσι παύτηκε από τη θέση της το Δεκέμβρη του 2021 η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία τον Οκτώβρη είχε παρέμβει στη διοίκηση των φυλακών για να εμποδιστεί ο Κασιδιάρης να μιλάει δημόσια και να τοποθετείται μέσα από το κελί του. Η ίδια είχε βρεθεί στο στόχαστρο όχι μόνο του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκρουσή της με τον Κουφοντίνα, όταν αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για την οποία ο ίδιος έκανε την απεργία πείνας.

Ταυτόχρονα, μια σειρά δικαστικοί που πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια αθώωσης των χιτλερικών έχουν αναβαθμιστεί. Το Μάη του 2021 η εισαγγελέας που πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων της ΧΑ, Αδαμαντία Οικονόμου, προβιβάστηκε σε αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

Το πιο κραυγαλέο σκάνδαλο είναι ότι μια άλλη δικαστικός, η λυσσασμένη αντισημίτρια Μαριάνθη Παγουτέλη, που ήταν δικαστής-εφέτης σε μια άλλη δίκη, εκείνη του ναζιστή Κ. Πλεύρη – συγγραφέα του περιβόητου αντισημιτικού λίβελου «Εβραίοι: όλη η αλήθεια» και μειοψήφησε στην πρώτη καταδικαστική απόφαση εναντίον του, έγινε με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντιπρόεδρος του Άρειου Πάγου στα τέλη Αυγούστου του 2022. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ίδια είχε προαχθεί 2 φορές από το δικαστικό συμβούλιο αρχικά σε πρόεδρο εφετών και στη συνέχεια σε αρεοπαγίτισσα χωρίς κανένα κόμμα να διαμαρτυρηθεί τότε γι’ αυτό το σκάνδαλο, ενώ επίσης αντιπρόεδρος του Άρειου Πάγου είχε γίνει επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου η πρόεδρος του εφετείου που αθώωσε τον Πλεύρη, Ασπασία Καρέλλου. Ένα μήνα πριν από το διορισμό της Μ. Παγουτέλη από το υπουργικό συμβούλιο, η διακομματική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, είχε κληθεί να εκφράσει γνώμη για την επιλογή των αντιπροέδρων που θα διορίζονταν από το υπουργικό συμβούλιο. Τα ονόματα των υποψηφίων ήταν γνωστά από τότε στα κόμματα που συμμετείχαν στη διάσκεψη και κανένα δεν διαμαρτυρήθηκε. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τον διορισμό της, αφού τέτοιοι δικαστές ταιριάζουν στην αντισημιτική πολιτική του, αλλά διαμαρτυρήθηκε εκ των υστέρων και μόνο για τις ανάγκες της ψευτο-αντιδεξιάς του εκστρατείας, χωρίς να ζητάει την καθαίρεσή της.

Όλα τα στοιχεία φωνάζουν πως το διακομματικό καθεστώς δεν επιθυμεί καθόλου να εξαλείψει το ναζιστικό καρκίνωμα από τη χώρα, κι ότι αν δέχτηκε να οδηγήσει στη δικαιοσύνη μερικά προβεβλημένα στελέχη τους, αυτό το έκανε κυρίως για να αντιμετωπίσει το θυμό που προκάλεσε στον ελληνικό λαό η δολοφονία του ηρωικού νεολαίου Π. Φύσσα καθώς και την αντίστοιχη πολιτική πίεση της δημοκρατικής Ευρώπης. Αλλιώς δε θα είχαν θεσπίσει, σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, τόσο ελαφριές ποινές για τους ναζί-δολοφόνους ώστε σε 2 χρόνια όλα τα στελέχη τους να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Ήδη έχουν αποφυλακιστεί με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου τουλάχιστο 6 ναζήδες (Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης, Αλεξόπουλος, Μίχος, Γρέγος, Ηλιόπουλος, Τσακανίκας)! Ενώ ακόμα και οι μεγάλες θεωρητικά ποινές των 13,5 χρόνων στις οποίες καταδικάστηκαν τα ηγετικά στελέχη, στην πράξη μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικό χρόνο φυλακής 52 μηνών με τον ποινικό κώδικα που διακομματικά με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμορφωθεί όταν δικάζονταν. Αν αφαιρέσει κανείς τους 18 μήνες προφυλάκισης και τους 24 μήνες που ήδη έχουν εκτίσει μπορούν να βρεθούν έξω από τη φυλακή σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ είχαν προειδοποιήσει στην κινητοποίηση τους έξω από το δικαστήριο την ημέρα που ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση από το Εφετείο για τις μειωμένες ποινές, για το ότι η καταδίκη δεν απαγόρευε τη συμμετοχή των ναζιστών στις εκλογές και καλούσαν σε δυνάμωμα της πάλης με το σύνθημα: η μεγάλη μάχη με τους ναζιστές είναι μπροστά μας.

Ο χειρισμός του ζητήματος από το επίσημο πολιτικό καθεστώς μόνο σε ενίσχυση του ναζισμού μπορεί να οδηγήσει καθώς οι όποιες ποινικές διώξεις – στην πραγματικότητα διώξεις «για τα μάτια» – δε συνοδεύονται από καμία ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση και χωρίς την προηγούμενη οργανωτική τους συντριβή. Όλα αυτά τα πρώτου βαθμού πολιτικά πραξικοπήματα γίνονται μακριά από το κέντρο της πολιτικής ζωής ενώ οι ναζιστές αφήνονται να προπαγανδίζουν τις θέσεις τους χωρίς αντίλογο. Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες της λεγόμενης «αριστεράς» που συμπλέει μαζί τους σε μια σειρά σημαντικά θέματα εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής (π.χ. εμβολιαστικό, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ενεργειακή περικύκλωση της Ευρώπης κλπ.)

Καλούμε όλους τους δημοκράτες και αντιφασίστες να καταγγείλουν όλα αυτά τα πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα πραξικοπήματα και να απαιτήσουν να βγουν εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες, να καθαιρεθεί η Μ. Παγουτέλη, να εκκαθαριστεί από τους χιτλερικούς ο κρατικός μηχανισμός (αστυνομία, στρατός, δικαιοσύνη και εκκλησία).

Αθήνα, 15/9/2022

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE