Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

H Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν με ξεχωριστό μπλοκ και συνθήματα σε συγκέντρωση στο σημείο της Παλιάς Κοκκινιάς από το οποίο ξεκίνησε το τρίωρο κυνηγητό των ναζιστών ενάντια σε τρεις πακιστανούς μετανάστες, έναν εκ των οποίων τραυμάτισαν άσχημα στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι.

Σε αυτή τη συγκέντρωση καλούσαν στην Πλατεία της Αγίας Σωτήρας στις 6.30μμ στις 2 του Νοέμβρη το ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) με ξεχωριστές ανακοινώσεις. Tο ΚΕΕΡΦΑ, είναι μια ενότητα αρκετών ρευμάτων και μετωπικών οργανώσεων όπου τον ισχυρότερο ρόλο τον παίζει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ΠΕΝΕΝ είναι επικεφαλής συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΕΚΠ βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ψευτοΚΚΕ. Μέσα στο ΚΕΕΡΦΑ ήταν και το μπλοκ της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας. Στη συγκέντρωση επίσης καλούσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά – Καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι», η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» και άλλοι φορείς.

Οι αναγνώστες μας ξέρουν πολύ καλά το πόσο καταστροφικές για τον αντιναζιστικό αγώνα θεωρούμε τις πολιτικές όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του ψευτοΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο επίμονα εδώ και χρόνια τις καταγγέλλουμε και γι αυτό ελάχιστες φορές συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν μόνο όταν συμμετέχει και πλατύς αντιφασιστικός κόσμος και δεν εκτίθενται στο λαό από την προβοκατόρικη βία που ξετυλίγεται με την ανοχή των διοργανωτών. Ωστόσο επειδή το ναζιστικό αυτό πογκρόμ αποτελεί τη χειρότερη ως τώρα κλιμάκωση της επίθεσης των ακραίων κανίβαλων μετά την καταδίκη τους, επειδή αυτή η επίθεση θορύβησε ιδιαίτερα τους δημοκράτες στον Πειραιά που αποτελεί το κέντρο βάρους της πολιτικής δουλειάς της οργάνωσης στο λεκανοπέδιο, και επίσης επειδή σύντροφοι μας ζουν στη συγκεκριμένη γειτονιά, κρίναμε ότι έπρεπε να είμαστε εκεί ιδιαίτερα για να μας αισθανθούν δίπλα τους σαν γείτονες τα συγκλονισμένα θύματα της επίθεσης.

Αυτή η επιλογή αποδείχτηκε σωστή καθώς η παρουσία των συντρόφων και συναγωνιστών μας πρόσθεσε μαχητικότητα, καθαρά συνθήματα που αντιστοιχούσαν στη στιγμή και λίγη περισσότερη μαζικότητα σε μια συγκέντρωση που είναι φανερό ότι υποτιμήθηκε στην πολιτική σημασία της από τον όπως αποδείχτηκε ηγεμονικά φερόμενο διοργανωτή της, που ήταν το ΕΚΠ, δηλαδή το ψευτοΚΚΕ. Οι δύο ομιλητές, ο κεντρικός σαν εκπρόσωπος του ΕΚΠ (Ξουράφης), και η εκπρόσωπος ενός τοπικού Συλλόγου Γυναικών (Μυρσίνη Κορωναίου), έδωσαν ελάχιστο βάρος στο γεγονός του πογκρόμ και στην πελώρια για τη δημοκρατία και τον αντιναζισμό σημασία του, και δεν ανέφεραν την πακιστανική καταγωγή των τριών θυμάτων του πογκρόμ. Ουσιαστικά αφιέρωσαν όλο σχεδόν το χρόνο τους στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο Πασαλιμάνι στις 4 του Νοέμβρη και στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ επικεντρώθηκαν στην καταγγελία της ΕΕ σαν υπεύθυνης για το φασισμό, την πείνα και την καταπίεση των εργατών και μάλιστα ακόμα και αυτών στο κινέζικο γκέτο της ΚΟΣΚΟ!!! (https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/276251/n-xoyrafis-ston-peiraia-ton-ergatogeitonion-kanenas-fasistas-den)

Αμέσως μόλις τέλειωσαν οι δύο ομιλίες ξεκίνησαν από την Πλατεία της Αγίας Σωτήρας δύο πορείες σε αντίθετη κατεύθυνση. Η μία είχε επικεφαλής της το ΕΚΠ και τους πολιτικά αντίστοιχους φορείς του ψευτοΚΚΕ και η άλλη είχε επικεφαλής της τις δυνάμεις του ΚΕΕΡΦΑ, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας με τον γραμματέα της Τζαβίντ Ασλάμ.

Οι δύο χωριστές πορείες είχαν σαν αιτία τους την άρνηση του ΠΑΜΕ, οπότε του ΕΚΠ και των άλλων οργανώσεων του ψευτοΚΚΕ που ήσαν εκεί, να δώσουν το λόγο στη συγκέντρωση στους υπόλοιπους διοργανωτές και πάνω απ όλους στα θύματα της ναζιστικής επίθεσης ! Σύμφωνα με την ανταπόκριση της τροτσκιστικής οργάνωσης «Εργατική Αντίσταση-Υποστηριχτές της 4ης Διεθνούς»: "η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου δεν συμφώνησε σε άλλους/ες ομιλητές με αποτέλεσμα να μην μιλήσει ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ!”

(https://ergatikiantistasi.org/2021/11/?fbclid=IwAR03S4jJC3j2e7crtggr6u7cEHNjg_a-52mOIcrVelxXvJqIzIB-I7iNYsI ),

ενώ και η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε το ΠΑΜΕ γιατί «παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία και δεοντολογία απέκλεισε να δοθεί ο λόγος σε μια σειρά αντιφασιστικές οργανώσεις οι οποίες έδωσαν δυναμικό παρόν” 

(https://penen.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/item/12237- ).

Και οι δύο αυτές πηγές αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν οι δύο χωριστές πορείες.

Η πορεία των μετωπικών οργανώσεων του ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας επέστρεψε μόνη της όταν τέλειωσε τη διαδρομή της στην πλατεία και πριν διαλυθεί μίλησαν στους συμμετέχοντες οι Τζαβέντ Ασλάμ και ο Π. Κωνσταντίνου. Ήταν φανερή η ένταση στην ομιλία του επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας για τον πρωτοφανή αποκλεισμό ουσιαστικά των θυμάτων από την ομιλία στη συγκέντρωση.

Είναι φυσικό να περιμένει κανείς ότι οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ, ο 902, κλπ θα έκρυβαν από τα μέλη τους και το λαό ότι φίμωσαν ουσιαστικά τα θύματα της ναζιστικής επίθεσης καθώς και τις υπόλοιπες δυνάμεις που ήταν εκεί, καθώς και τις δύο πορείες κλπ. Το πιο δύσκολο είναι να κατανοήσει κανείς ότι αυτή τη συμπεριφορά του ψευτοΚΚΕ την έκρυψαν και τα βασικότερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα των πολιτικών φορέων που υπέστησαν το ποδοπάτημα.

Έτσι η έντυπη ΕΦΣΥΝ εξαφάνισε το γεγονός των δύο χωριστών πορειών παρόλο που είχε εκτεταμένο ρεπορτάζ και αναφορά σε όσους συμμετείχαν, όχι όμως στην Α.Π και στην ΟΑΚΚΕ. (Υπήρξε πάντως και ένα πρώτο ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΦΣΥΝ μαζί με ξεχωριστή φωτογραφία του μπλοκ της Α.Π και της ΟΑΚΚΕ, το οποίο δεν αναπαράχθηκε στην έντυπη έκδοση). Επίσης η ανταπόκριση της «Εργατικής Αλληλεγγύης» του ΣΕΚ εξαφάνισε την είδηση για δυο πορείες όπως και την παρουσία της Α.Π και της ΟΑΚΚΕ. Το ΚΕΕΡΦΑ μέχρι τώρα που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έχει ανταπόκριση από την πορεία!

 

Η παρουσία της Α.Π. και της ΟΑΚΚΕ σε αυτή τη συγκέντρωση στο πνεύμα της νέας φάσης του αντιναζιστικού κινήματος

 

Η Α.Π. και η ΟΑΚΚΕ ύψωσαν το πανώ τους με το σύνθημα:

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ – ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Οι σύντροφοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν, «Να συλληφθούν οι ρατσιστές τραμπούκοι της Παλιάς Κοκκινιάς», «Η γειτονιά μας δεν σηκώνει ναζιστές», «Εκτός νόμου τώρα η «Χρ. Αυγή» 

Οι σύντροφοι φώναξαν με ιδιαίτερα ένταση το σύνθημα του πανώ ενώ οι διοργανωτές του ΠΑΜΕ έκαναν τα πάντα για να μην ακουστεί ούτε ένα μη δικό τους σύνθημα ακολουθώντας την παλιά τους μέθοδο που τώρα έχουν τελειοποιήσει. Βάζουν πανίσχυρα ηχεία συναυλιών να παίζουν στη διαπασών μουσική και τη διακόπτουν μόνο για τους ομιλητές ή τους συνθηματολόγους τους. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πνίξουν τα συνθήματά μας, με κύριο αυτό του πανώ και τα παρακάτω:

-«ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ»,

-«ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΑΠ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ», και το

- «ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Το μπλοκ μας δεν ακολούθησε καμιά από τις δυο πορείες, μιας και καμιά οργάνωση δεν την είχε προαναγγείλει και καμιά δεν προειδοποίησε κανέναν για τις προθέσεις της.

Θεωρούμε σαν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση αφύπνισης των δημοκρατικών συνειδήσεων το γεγονός ότι άγνωστοι σε μας αντιφασίστες πλησίασαν το μπλοκ μας να μας πουν ότι το σύνθημα του πανώ ήταν αυτό που χρειαζόταν. Όπως αναφέρουμε σε κείμενο ανάλυσης της νέας φάσης στην πάλη με τους ναζιστές που δημοσιεύουμε εδώ, μόνο σήμερα με τη δραστήρια επανεμφάνιση των ναζήδων μέσα στην κρατική και ουσιαστικά διακομματική αδιαφορία γίνεται φανερό ότι διαψεύδεται η εκτίμηση αυτού που ονομάζουμε συνήθως καθεστωτικό αντιφασισμό και αντιναζισμό ότι η «Χρ. Αυγή» τέλειωσε. Οι αντιφασίστες αναζητούν τις αιτίες αυτής της τόσο σύντομης διάψευσης.

Είναι φυσικό που στη τοποθέτηση του που αναφέραμε παραπάνω ο Π. Κωνσταντίνου έδωσε το βάρος του στο να εξηγήσει την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου αποδίδοντας την κυρίως σε αντιθέσεις στους κόλπους της αστικής τάξης και τους κράτους της, ενώ διαβεβαίωσε τους διαδηλωτές ότι αν οι ναζήδες δυναμώσουν κι άλλο θα κατεβεί το τεράστιο πλήθος των αντιναζιστών της μεγάλης περυσινής συγκέντρωσης στο Εφετείο και θα τους συντρίψει. Εδώ θα επισημάνουμε μόνο ένα πράγμα: Ένας πολύ βασικός λόγος που κατέβηκε αυτό το πελώριο ποτάμι εκείνη τη μέρα ήταν ότι σύσσωμη η αστική τάξη και τα ΜΜΕ της προανήγγειλαν την καταδίκη και το τέλος της «Χρ. Αυγής». Έτσι οι δημοκράτες βγήκαν κυρίως για να πανηγυρίσουν μια ακόμα απελευθέρωση της Αθήνας από έναν φασίστα Μινώταυρο μετά από την ιστορική του Οκτώβρη του 44 από τους ναζί και εκείνη του Ιούλη του 1974 από τη χούντα. Όμως αυτή εδώ ήταν μια προσποίηση απελευθέρωσης. Μια αληθινή απελευθέρωση θέλει πολύ πόνο και πολύ περισσότερη συσσώρευση γνώσης από το λαό. Αν αυτή η γνώση έρθει αρκετά νωρίς μπορεί να εμποδίσει μια τρίτη ανοικτή δικτατορία που ετοιμάζουν οι νέοι Χίτλερ στη χώρα μας. Αν όχι, τότε αυτή η δικτατορία θα αποκαλύψει μαζί με τους ανοιχτούς ναζί και εκείνους που επίσης θα ηγηθούν σε αυτήν και σήμερα κρύβονται μέσα στο αντιναζιστικό στρατόπεδο και μάλιστα συχνά σαν φανατικοί αντιφασίστες. Έτσι θα απελευθερωθεί η πολιτική δημοκρατία, η αριστερά και η κομμουνιστική επανάσταση από τον καρκίνο που τις κατατρώει εδώ 65 χρόνια μετά την άνοδο του σοσιαλφασισμού στην εξουσία στην ΕΣΣΔ.