Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2014: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

  • Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014

 

Φίλοι, Συναγωνιστές και σύντροφοι,  

Σας ευχόμαστε μια καλή χρονιά. Σε περιόδους εντεινόμενης και ύπουλης καταστροφής σαν την τωρινή, μια χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά καλή μόνο με μια έννοια: Να οδηγεί σε μεγαλύτερη αποκάλυψη του πολύ έντεχνα κρυμένου εχθρού, και σε δυνάμωμα  της αντίστασης σε αυτόν.

  

 

Κάτι τέτοιο είναι σήμερα πολύ πιο εύκολο από όσο στην αρχή της κρίσης και απείρως ευκολότερο από όσο πριν από αυτήν. Γιατί ο ύπουλος αυτός εχθρός, η νεοναζιστική Ρωσία, προχωράει με μεγαλύτερα βήματα από ποτέ μέσα στη χώρα, αλλά όσο προχωράει τόσο δυναμώνει η αποσύνθεσή των εσωτερικών στηριγμάτων της, ενώ τόσο περισσότερο και η ίδια αναγκάζεται να εμφανίζεται ανοιχτά και να εγείρει υποψίες αναφορικά με τις προθέσεις της αγοράζοντας σχεδόν τζάμπα (μόνο η ίδια και δευτερευόντως η σύμμαχός της Κίνα) τα βασικά οικονομικά γάγγλια της χώρας, ιδιαίτερα την ακριβή οικιστική γη. Το βασικό είναι ότι από τα εφτά κοινοβουλευτικά κόμματα- που σε ηγετικό επίπεδο αποτελούν εσωτερικές πολιτικές μεταμορφώσεις του κύριου εχθρού - κανένα δεν εξασφαλίζει σήμερα αληθινή αφοσίωση  από κάποια σημαντική μάζα λαού. Ήδη τα μεν κυβερνητικά κόμματα, που παριστάνουν τα φιλοευρωπαϊκά, έχουν πάρει ανεπιστρεπτί το δρόμο της πολιτικής χρεωκοπίας ενώ τα αντιπολιτευτικά, που δεν κρύβουν τη ρωσοφιλία τους, τρέμουν μπροστά στην εξουσία που τα περιμένει και προσπαθούν όψιμα να διδάξουν ρεαλισμό στην εξαγριωμένη μάζα των οπαδών τους που την έχουν εδώ και τρία χρόνια γεμίσει με μάταιες ελπίδες. Σε λίγο οι μάζες θα αναζητούν πειστικές απαντήσεις και οι κομπογιαννήτες κομματάρχες ηγέτες τους δεν θα μπορούν να τους τις δώσουν.

Όμως η ΟΑΚΚΕ θα μπορεί. Ως τώρα οι κομπογιαννήτες έχουν πνίξει τη φωνή μας  κάτω από τη βία της ακήρυκτης διακομματικής λογοκρισίας τους και, κυρίως κάτω από τις συντονισμένες , ευχάριστες και εύπεπτες, μεγεθυμένες από όλα τα ΜΜΕ δημαγωγίες τους που τόσο επιδέξια εδώ και δεκαετίες χαϊδεύουν και καλλιεργούν τα εθνικά ελαττώματα και τις προκαταλήψεις. Επίσης οι δημαγωγοί κυριαρχούν ακόμα κρυβόμενοι πίσω από τους χοντρόπετσους και τυφλούς πολιτικά ευρωπαίους μονοπωλιστές που υπογράφουν κάθε μέτρο πείνας ενάντια στο λαό. Όμως η σκληρή αλήθεια της ΟΑΚΚΕ, αυτή που καταπνίγηκε για πολλά χρόνια, αλλά επέμεινε, τράβηξε τους μοναχικούς της δρόμους και τελικά επαληθεύτηκε κόντρα στους πάντες, θα  είναι σε λίγο το δικό μας πιο ισχυρό και πιο μαζικό πολιτικό και ιδεολογικό επιχείρημα. Το ότι δεν χαϊδέψαμε ποτέ καμιά προκατάληψη  και δεν ωραιοποιήσαμε καμιά πραγματικότητα, ούτε και τις δικές μας αδυναμίες, θα είναι η πιο ισχυρή εγγύηση για το λαό, ότι δεν θα το κάνουμε αυτό ούτε και στο μέλλον. Πιστεύουμε επίσης ότι ο ελληνικός λαός παρά τα σκληρά βάσανα που περνάει, θα είναι διατεθειμένος να αντέξει πολλά ακόμα μέσα στην πάλη του για να σωθεί, εκτός πια από ένα: την εξαπάτηση. Αν ο εχθρός θα μπορέσει να του επιβληθεί ξανά για κάποιο διάστημα θα είναι πλέον κυρίως με τη βία μιας ωμής δικτατορίας, που όμως θα τον ξεσηκώσει σε επανάσταση.

Κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν τα παραπάνω και πολλοί περισσότεροι  να τα διαισθάνονται. Γι΄ αυτό για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια συναντάμε τόσα πολλά ανοιχτά αυτιά σε όσα λέμε και τόσο πλατειά αποδοχή στις αναλύσεις μας, πράγμα που αποδείχτηκε πρόσφατα σε ένα μικρό δείγμα δράσης μας στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης. Επίσης όχι τυχαία, και το σημαντικότερο, διαπιστώνουμε όλο και πιο έντονη διάθεση συμμετοχής  φίλων μας και συναγωνιστών στην κομματική μας δραστηριότητα.

Καλούμε όλους τους φίλους, συναγωνιστές και συντρόφους μας να κάνουμε το 2014 μια χρονιά σταθμό στην ανάπτυξη της οργανωτικής δουλειάς της ΟΑΚΚΕ και σταθμό στην πάλη της για την οικοδόμηση του νέου Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αθήνα 1.1.2014

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE