Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ - Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΝΤΝΙΠΡΟ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ! -

  • Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023

Ο βομβαρδισμός- συνειδητή μαζική σφαγή των αμάχων της πολυκατοικίας του Ντνίπρο, έρχεται να θυμίσει στους κατοίκους όλου του πλανήτη ότι η νεοχιτλερική Ρωσία όχι απλά συνεχίζει αλλά κλιμακώνει το γενοκτονικό της πόλεμο ενάντια στην ηρωική Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πόλεμο που είναι τμήμα εκείνου που ετοιμάζει στρατιωτικά και προς το παρόν κυρίως πολιτικοδιπλωματικά και οικονομικά ενάντια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτή η κλιμάκωση πρέπει να απαντηθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και στα τρία επίπεδα του.

1. Στο επίπεδο του μόνου προς το παρόν θερμού μετώπου, του Ουκρανικού, η απάντηση πρέπει να είναι ο πλήρης στρατιωτικός εξοπλισμός της ηρωικά αμυνόμενης και μαρτυρικής χώρας με όλο τον απαιτούμενο βαρύ οπλισμό, κυρίως με τανκς, με τα πιο ανεπτυγμένα όπλα αεράμυνας και με τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα.

Για να δοθεί αυτή η βοήθεια στην Ουκρανία πρέπει να νικηθεί η υφεσιακή αυταπάτη που διαπερνά τις περισσότερες χώρες της Δύσης ότι είναι δυνατός ένας ειρηνικός συμβιβασμός, δηλαδή οποιαδήποτε ειρηνική συνύπαρξη με τη Ρωσία αν αυτή δεν αποχωρήσει χωρίς όρους από όλο το ουκρανικό έδαφος.

2. Στο επίπεδο του πολιορκητικού οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολύσει ανοιχτά η Ρωσία και πιο καλυμμένα οι φασίστες σύμμαχοι της, κυρίως η Κίνα, για τον οικονομικό στραγγαλισμό και την πολιτική διάσπαση των ευρωπαϊκών δημοκρατιών, η απάντηση πρέπει να είναι α) η εντατική και άμεση αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης οπότε και αυτών που περιέχουν άνθρακα μιας και κανένας κίνδυνος, ούτε και αυτός της υπερθέρμανσης του πλανήτη συγκρίνεται μεσοπρόθεσμα έστω και απειροελάχιστα με τον παγκόσμιο γενοκτονικό πόλεμο που ετοιμάζει ο ρωσοκινεζικός νεοχιτλερικός Άξονας, β) η βοήθεια σε όλα τα δημοκρατικά κινήματα και τις εξεγέρσεις των λαών του τρίτου κόσμου και πρώτα απ’ όλα της μεγάλης και ηρωικής ιρανικής καθώς και σε όλες τις δημοκρατικές κυβερνήσεις στον τρίτο κόσμο, καθώς σε αυτόν βρίσκεται ο κύριος όγκος των ζωτικής σημασίας πρώτων υλών της Ευρώπης και γ) η αμείλικτη και πιο αποφασιστική πολιτική πάλη ενάντια στην εκτεταμενή 5η φάλαγγα του νεοχιτλερικού Άξονα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη που σηκώνει τις σημαίες του όψιμου αντιαμερικανισμού και κρύβεται σαν φίλη των ρώσων γενοκτόνων κάτω από την ομπρέλα της δήθεν ουδετερότητας ανάμεσα στο θύμα και στο θύτη. Παγκόσμιος πολιτικός εκπρόσωπος όλων αυτών των δήθεν ουδέτερων φασιστών είναι η χώρα στρατιωτικός και οικονομικός κορμός του νεοχιτλερικού Άξονα και υπ αριθμόν 1 σύμμαχος της πουτινικής Ρωσίας, η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ.

3. Στο επίπεδο της πολεμικής προετοιμασίας της Ευρώπης πρέπει να επιδιωχτεί:

α) η πολιτική και ψυχολογική προετοιμασία και η στρατιωτική εκπαίδευση των μαζών για τον επαπειλούμενο πόλεμο. Αυτή η εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται στον παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο και να περιλαμβάνει τη δημιουργία καταφυγίων ικανού χρόνου επιβίωσης για όλο τον πληθυσμό και απέναντι σε τρομοκρατικά πυρηνικά πλήγματα.

β) με τους πιο εντατικούς και οικονομικοτεχνικά συντονισμένους εξοπλισμούς της Ευρώπης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της πολεμικής της βιομηχανίας που να μπορεί να είναι αρκετά ανεξάρτητη και από εκείνη των ΗΠΑ και για στρατιωτικούς λόγους και στο βαθμό που αυτές κινδυνεύουν από ένα αρκετά ισχυρό φασιστικό κίνημα.

Οι έλληνες δημοκράτες και πατριώτες φίλοι του ουκρανικού λαού έχουν να παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη μάχη για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού και των λαών της Ευρώπης. Το βασικό καθήκον τους είναι να δώσουν την πάλη μέσα στη δικιά τους χώρα για να αποκαλύψουν ένα ολόκληρο κυρίαρχο πολιτικό μπλοκ που δουλεύει για την υπονόμευση του ενιαίου πανευρωπαϊκού μετώπου υποστήριξης στην Ουκρανία και αντίστασης στους νεοχιτλερικούς. 

Αυτή η ιδιαίτερη πάλη περιλαμβάνει πέρα από τα παραπάνω δημοκρατικά αιτήματα α) την καταγγελία της εξαιρετικά μαζικής στη χώρα μας ξεδιάντροπα ρωσόδουλης αντιπολίτευσης η οποία όσο κανένα άλλο πολιτικό μπλοκ σαμπόταρε την ενεργειακή της ανεξαρτησία και παρέδωσε τους πιο στρατηγικούς τομείς της παραγωγής της στο ρωσοκινέζικο κεφάλαιο και τους φίλους του.

β) την καταγγελία μιας κυβέρνησης της οποίας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δέσουν πολιτικά ή και να εξαρτήσουν ενεργειακά την Ευρώπη από τα ρωσόδουλα πολιτικά καθεστώτα, κυβερνήσεις και πολιτικοστρατιωτικές φράξιες που την περικυκλώνουν από το Νότο όπως αυτά της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Σερβίας, ενώ, το χειρότερο επιχειρούν να φέρουν και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε πλήρη ρήξη με την Τουρκία και έτσι να ολοκληρώσουν το παλιό σχέδιο των ελλήνων ρωσόδουλων να σπρώξουν εντελώς αυτή τη χώρα που κρατάει στα χέρια της τα κλειδιά της Ευρώπης, δηλαδή τα Στενά και το δρόμο προς τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, στη Ρωσία*. 

γ) να απαιτήσουν από την κυβέρνηση που παριστάνει το φίλο της Ουκρανίας για να συσπειρώνει τη Δύση ενάντια στην Τουρκία να της παραδώσει όλα τα τανκς που της έχει υποσχεθεί και το σημαντικότερο να πάψει να σαμποτάρει τα ευρωπαϊκά μέτρα ενάντια στη Ρωσία στο όνομα των χειρότερων μερίδων του εφοπλιστικού ρωσόφιλου και κινεζόφιλου κεφάλαιου (Μαρινάκης, Προκοπίου κλπ) ή να τη διασπάει οξύνοντας τις εσωτερικές αντιθέσεις τάχα "από τα αριστερά" όπως αυτή για το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

*Το ότι αυτή είναι η πρόθεση τους αποδεικνύεται όχι μόνο  από το ότι συμμαχούν με τους πιο πιστούς φίλους της Ρωσίας (ενώ παριστάνουν τους αντιρώσους)  κατά της Τουρκίας αλλά δεν  καταγγέλλουν ποτέ τη Ρωσία όταν την εξοπλίζει με τους S-400  παρά μόνο τη Δύση ενώ δεν λένε ποτέ ότι οι βασικοί εμπρηστές του πολέμου από την πλευρά της Τουρκίας είναι οι ρωσόφιλοι εφευρέτες της "γαλάζιας πατρίδας".

Αθήνα, 16/01/2023

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE