Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

  • Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες στο ξενοδοχείο Αρίων η συγκέντρωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ιρανική κοινότητα και οι αντιφασίστες συμπαραστάτες. Οι βασικοί ομιλητές, η ιρανή δημοσιογράφος Ναζία Ματανί, ο ιρανός μεταφραστής ελληνικής λογοτεχνίας Ριμπουάρ Κομπαντί και ο γραμματέας της ΚΕ της ΟΑΚΚΕ Ηλίας Ζαφειρόπουλος ανέπτυξαν ο καθένας μια διαφορετική πλευρά του κεντρικού θέματος της συγκέντρωσης. Η πρώτη ομιλήτρια μίλησε για την κατάσταση των γυναικών στο Ιράν, την εξέγερση και την κτηνώδη καθεστωτική βία. Ο δεύτερος ομιλητής μίλησε για την απογοητευτική αντιμετώπιση που είχε ο αγώνας των ιρανών στην Ελλάδα από τον επίσημο πολιτικό κόσμο και ειδικά την αριστερά. Ο τρίτος ομιλητής προσπάθησε κυρίως να εξηγήσει το ζήτημα αυτό με παγκόσμιους και τοπικούς όρους ενώ ανέδειξε τη σημασία της ενότητας της ιρανικής δημοκρατικής εξέγερσης και του ουκρανικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

 Μετά τις εισηγήσεις έγιναν από τους παριστάμενους ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Από όλες αυτές τις τοποθετήσεις βγήκε κυρίως ένα βαθύ πνεύμα ενότητας γύρω από τους ιρανούς δημοκράτες, ενώ οι τελευταίοι ευχαρίστησαν θερμά την ΟΑΚΚΕ για τη συμπαράστασή της. Στη συζήτηση εκφράστηκαν και διαφωνίες μέσα στο αντιφασιστικό στρατόπεδο ενώ εκδηλώθηκε η διάθεση να λυθούν με γνώμονα τις σημερινές ανάγκες της πολιτικής πάλης. Αυτή η διάθεση εκφράστηκε με συγκινητικό τρόπο από μια ιρανή συναγωνίστρια στην περίπτωση της σχέσης της θρησκευτικότητας και των αναγκών της ενότητας του πολιτικού κινήματος.

photosigkentrosis2

Η εκδήλωση έκλεισε με το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία» που φωνάχτηκε δυνατά στα ιρανικά, και μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους.

Όλη αυτή η εκδήλωση είναι μαγνητοσκοπημένη και πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί διαδικτυακά το σχετικό βίντεο. Εκείνο που θεωρούμε σαν το πιο μεγάλο κέρδος της είναι η αίσθηση που αποκόμισαν οι ιρανοί φίλοι μας, και δεν έκρυψαν τη χαρά τους, ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη χώρα καθώς ακούστηκε η φωνή τους και θα ακουστεί περισσότερο όταν το βίντεο κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη χθες είναι ότι μπήκαν οι βάσεις ώστε ένας παγκόσμιου βεληνεκούς και ιστορικού βάρους αγώνας να σπάσει το φράγμα σιωπής που σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό καθεστώς έχει υψώσει απέναντί του. Πρέπει οι κρυφοφασίστες που κρατάνε τα πηδάλια της πολιτικής εξουσίας και που ποδοπατούν τα αλληλέγγυα αισθήματα αυτού εδώ του δημοκρατικού λαού να μάθουν ότι τα ηφαίστεια δεν κλείνουν με φελλούς και να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να τον παραπλανήσουν.

 

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE