Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι. Εργάτες και Εργαζόμενοι, Αριστεροί και Δημοκράτες,

Από την πλευρά της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΑΚΚΕ σας ευχόμαστε δύναμη, ανοιχτή σκέψη και πίστη στο λαό μας και στους λαούς όλου του κόσμου για να δώσουμε όλοι μαζί από την καλύτερη δυνατή θέση τις σκληρές μάχες της νέας χρονιάς μέσα στις συνθήκες μιας οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που αναπόφευκτα θα δυναμώνει. Αυτό το δυνάμωμα οφείλεται στο ότι ο ρωσοκινέζικος νεοναζιστικός πολεμικός άξονας και οι πράκτορες του στη βαθειά εξαρτημένη χώρα μας θα προωθήσουν παραπέρα τις θέσεις τους πράγμα που συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο κατακτάει θέσεις εξουσίας στη μια χώρα μετά την άλλη ενώ στην κύρια πλευρά τους οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και οι τριτοκοσμικές αστικές τάξεις προτιμούν να συνεργάζονται μαζί του παρά να του αντιστέκονται.

 

Ωστόσο όπου υπάρχει δράση υπάρχει μοιραία και αντίδραση. Ετσι παντού στον κόσμο δυναμώνουν και οι αντιστάσεις στο ανερχόμενο φαιο-«κόκκινο» μέτωπο καθώς αυτό γίνεται για πρώτη φορά φανερό σαν τέτοιο (ιδιαίτερα στην περίπτωση της μαύρης ηγεσίας των γαλλικών κίτρινων γιλέκων), και ο κίνδυνος των φασιστικών δικτατοριών με εθνικιστικό ή «αριστερό» μανδύα και ενός παγκόσμιου πολέμου γίνεται ορατός σε πολλές χώρες.

Αυτές οι αντιστάσεις αρχίζουν να εκδηλώνονται και στη χώρα μας στο βαθμό που η φασιστική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει από τη μια μεριά την πραξικοπηματική άλωση του κράτους, ειδικά της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, δυναμώνοντας γι αυτό το σκοπό και τη σοσιαλφασιστική τρομοκρατία, και από την άλλη κλιμακώνει και το σαμποτάζ της βιομηχανίας και την παράδοση των βασικών υποδομών της χώρας στους ρωσοκινέζους μονοπωλιστές και τους ντόπιους ολιγάρχες και δυτικούς φίλους τους. Σύντομα επίσης θα φανεί ότι η φασιστική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την αυξανόμενη πείνα της φτωχολογιάς εξαιτίας του παραγωγικού του σαμποτάζ (που χρεώνεται στα ευρωπαϊκά μνημόνια), με την προβοκατόρικη ψευτοδιεθνιστική πολιτική του στο μακεδονικό και στο μεταναστευτικό, και με την υπόθαλψη του λούμπεν καταστροφισμού και του μικροεγκλήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, διευκολύνει κυρίως την πολιτική ανάπτυξη των ρωσόδουλων φασιστών, ιδιαίτερα των ναζί της «Χρυσής Αυγής» που δουλεύουν κυρίως στη μικροαστική τάξη, αλλά και εν μέρει και των σοσιαλφασιστών του ψευτοΚΚΕ που δουλεύει κυρίως στην κρατική υπαλληλία.

Προς το παρόν οι αντιστάσεις σε αυτήν την επίθεση εκδηλώνονται κυρίως μέσα σε εκείνους τους κύκλους της ντόπιας αστικής τάξης που θίγονται άμεσα από τα κλιμακούμενα οικονομικά και πολιτικά χτυπήματα του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζονται από την καραμανλική και λαλιωτική ηγεσία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Όμως τελευταία αρχίζουν να εκδηλώνονται αντιστάσεις και μέσα σε κύκλους της επαναστατικής διανόησης που απελευθερώνονται από το το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μικροαστική και τροτσκιστική εξωκοινοβουλευτική ουρά τους. Μάλιστα, με δεδομένο ότι από τη φύση της η αστική τάξη, ιδιαίτερα η ελληνική, είναι βαθειά εξαρτημένη από το κράτος που είναι από τα γεοφάσκια του κυριαρχημένο σχεδόν απόλυτα από τον ιμπεριαλισμό, οι μεγάλες αντιστάσεις στη φαιο-«κόκκινη» δικτατορία που επαπειλείται είναι νομοτελειακό ότι θα προκύψουν από την ενότητα της επαναστατικής διανόησης με τη νέα αυθόρμητα ταξική εργατική πρωτοπορία. Αυτή αναμφίβολα θα προκύψει όσο η πείνα προχωράει, όσο το βιομηχανικό σαμποτάζ αποχαλινώνεται και όσο η βιομηχανική αστική τάξη προτιμάει να πεθάνει σαν τέτοια παρά να αντισταθεί στον ιμπεριαλισμό και το κράτος του.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ΚΕ της ΟΑΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε επαναστάτη διανοούμενο και σε κάθε συνειδητό εργάτη να αντισταθεί στην επαπειλούμενη δικτατορία των φαιο-«κόκκινων» και στην πείνα που ήδη είναι εδώ και θα δυναμώσει εξαιτίας του λυσσασμένου τους βιομηχανικού και γενικότερα του παραγωγικού σαμποτάζ τους σε όλους τους κλάδους της παραγωγής, της έρευνας και της εκπαίδευσης με στόχο την αποικιοποίηση της χώρας. Αυτή η αντίσταση πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει από τη μια με το οργανωτικό δυνάμωμα του πιο πρωτοπόρου πολιτικού αποσπάσματος της εργατικής τάξης, που είναι σήμερα στη χώρα μας η ΟΑΚΚΕ, από όσους φίλους μας έχουν κατανοήσει τον κρίσιμο ρόλο που αυτή έχει να παίξει στη δημιουργία του νέου κομμουνιστικού κόμματος καθώς και στην πάλη για την αποτροπή της φασιστικής δικτατορίας και της ένταξης της χώρας στο νεοχιτλερικό άξονα του πολέμου. Από την άλλη αυτή η αντίσταση πρέπει να διεξαχθεί από όλες τις λαϊκές δυνάμεις που μπορούν ήδη να τη διεξάγουν και δεν γνωρίζουν ακόμα καλά ή ενδεχόμενα δεν συμφωνούν με όλες τις στρατηγικές αναλύσεις της ή όλες τις ιδεολογικές αρχές της.

Γι αυτό καλούμε κάθε αριστερό και δημοκρατικό άνθρωπο να παλέψει από όποιο πόστο και να έχει για το δυνάμωμα του αντιφασιστικού αντιφαιο-«κόκκινου» μετώπου παντού και από τώρα χωρίς να χάνεται λεπτό. Ιδιαίτερα καλούμε κάθε επαναστάτη διανοούμενο και κάθε δημοκρατικό και ταξικό εργάτη να δουλέψει για τη δημιουργία πυρήνων του ενιαίου ταξικού μετώπου και του λαϊκού αντιφασιστικού (αντιφαιο-"κόκκινου") μετώπου σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, όπως επίσης και πυρήνων λαϊκής αντιφασιστικής αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά. Αυτοί οι πυρήνες πρέπει με τη σειρά τους να δουλεύουν για την ενότητα όλου του λαού σε κάθε μαζικό χώρο δράσης χρησιμοποιώντας τις πιο πλατειές δημοκρατικές μεθόδους δηλαδή φροντίζοντας να μην καταντήσουν ποτέ οι ίδιοι παρατάξεις-συμμορίες που δουλεύουν για τον εαυτό τους.

Η γενική καθοδηγητική αρχή για αυτή τη στάση είναι μία. Οι καταπιεσμένες και εκμεταλλευόμενες μάζες είτε θα απελευθερωθούν οι ίδιες στηριγμένες στον εαυτό τους και ακολουθώντας μια σωστή πολιτική που οι ίδιες αποφάσισαν είτε δεν θα απελευθερωθούν ποτέ. Αυτή η αρχή ισχύει για κάθε αγώνα, δημοκρατικό, αντιφασιστικό, εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικο-επαναστατικό.

Αυτή την αρχή πρέπει να υπερασπίζουμε με όλη μας τη δύναμη πάνω απ όλες τις άλλες στην εποχή της αντεπανάστασης των φαιο-«κόκκινων» που ζούμε η οποία θα καταλήξει υποχρεωτικά στην παγκόσμια ανασυγκρότηση και το θρίαμβο του νικημένου από τους δόλιους «κόκκινους» επαναστατικού προλεταριάτου της ΕΣΣΔ των Λένιν, Στάλιν και της Λαϊκής Κίνας του Μάο Τσε Τουνγκ.

Οι επαναστάσεις που θα προκαλέσουν άθελά τους οι φαιο-«κόκκινοι» επιθετιστές δεν θα έχουν το όμοιό τους στην ιστορία. Θα αποδειχτεί κάποια στιγμή ότι αυτοί έριξαν κατάχαμα στη γη το επαναστατικό προλεταριάτο μόνο για το δυναμώσουν και να το κάνουν ανίκητο.

Αυτό λέγεται άρνηση της άρνησης και είναι βασικός νόμος της διαλεκτικής.

Με αυτή την ένννοια το 2019, όσο άσχημο και να είναι, θα είναι πολύ καλύτερο από το 2018.

Αθήνα 1/1/2019