ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ

Στην ιστοσελίδα του ψευτοΚΚΕ μπορεί κανείς να διαβάσει απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος με ημερομηνία 19/5/06 που συμπυκνώνει την ανάλυση του Περισσού για τη νέα διεθνή κατάσταση με αιχμή το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού οπλοστασίου. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι για πρώτη φορά εντάσσεται ανοιχτά και σε θεωρητικό επίπεδο ο νεοχιτλερικός άξονας Μόσχας-Πεκίνου στη στρατηγική αυτού του κόμματος. Η απόφαση αυτή προετοιμάζει τα μέλη του ψευτοΚΚΕ για να αρχίσουν να υπερασπίζονται ανοιχτά την τρέχουσα ιμπεριαλιστική πολιτική της νεοτσαρικής Ρωσίας και της σοσιαλφασιστικής Κίνας.
Η ανάλυσή τους είναι βέβαια στηριγμένη πάνω στο αξίωμα ότι κύριος εχθρός για τους λαούς είναι και υπήρξε πάντα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Έτσι διαβάζουμε: «Τόσο οι ΗΠΑ - κυρίως - όσο όμως και η ΕΕ ανησυχούν και για τις εξελίξεις στο εγγύς μέλλον, αλλά και για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους. Βλέπουν - εκτός από τις μεταξύ τους αντιθέσεις - και ως αντιπάλους την Κίνα και τη Ρωσία. Ανάλογα παίρνουν τα μέτρα τους, προβληματίζονται και ανησυχούν και για «περιφερειακές» δυνάμεις που αναπτύσσονται, όπως είναι η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν κλπ. Ανησυχούν, επίσης, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις και τις συμμαχίες που αναπτύσσονται και στη Λατινική Αμερική, αλλά και των χωρών της Λατινικής Αμερικής με ΕΕ, Κίνα, Ρωσία κλπ.»
«Από την παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ στο μεταξύ τους οξύτατο ανταγωνισμό επιδιώκουν να επισπεύσουν την εδραίωση των θέσεών τους στην Ευρασία, αφού άλλωστε και οι αντιθέσεις και τα προβλήματα οξύνονται εκεί και θα οξυνθούν στο μέλλον ακόμα περισσότερο. Αναμφίβολα, δεν υποτιμούν καθόλου το γεγονός ότι Ρωσία - Κίνα είναι εν δυνάμει απειλή για τα συμφέροντά τους».
Μέλημα των Αμερικανών περιγράφεται πως είναι, ανάμεσα στα άλλα: «Η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο πλαίσιο και της ονομαζόμενης «ενεργειακής ασφάλειας» των ΗΠΑ και «απεξάρτησης» κρατών από τη Ρωσία, αλλά και ως παρεμπόδιση της «επέκτασης» της Κίνας, μέσω των ενεργειακών διασυνδέσεων, είτε προς τη Ρωσία, προς δυσμάς, είτε και προς την Αφρική» και το «να μην προωθηθεί παραπέρα, μέχρι και να σπάσει τελείως η προσέγγιση Κίνας - Ρωσίας - Ινδίας (γενικότερα η συνεργασία της Σαγκάης), όπως και η προσέγγιση χωρών της ΕΕ με τη Ρωσία, Κίνα κλπ.».
Αφού λοιπόν οι ΗΠΑ δε θέλουν τον άξονα Ρωσίας-Κίνας και τις ρώσικες πηγές ενέργειας, κάθε υγιώς σκεπτόμενος κνίτης οδηγείται αμέσως στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να χαιρετίσει τον άξονα αυτό και να χαρεί με τη μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακό δορυφόρο της Ρωσίας. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να προετοιμαστούν για να προσφέρουν γη και ύδωρ στην ανερχόμενη υπερδύναμη που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο παγκόσμιο πόλεμο με πρόσχημα τον αμερικάνικο επεμβατισμό: «Χρειάζεται ετοιμότητα για τις εξελίξεις στην ΟΣΣ (σσ. Σύμφωνο της Σαγκάης). Άλλωστε, ήδη καλούνται τα κράτη - μέλη της ΟΣΣ να αντιμετωπίσουν νέες μεγάλες προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες είναι και η πολύ πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν, οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στον Καύκασο, στην Κεντρική Ασία αλλά και αλλού.»
Παρακάτω μάλιστα η ηγεσία του κόμματος παραδέχεται την ταύτιση στη γραμμή με τον ανερχόμενο νεοχιτλερικό άξονα που δημιουργήθηκε με ρώσικη προτροπή στα τέλη της δεκαετίας του ’90: «Οι δηλώσεις των ΥΠΕΞ αυτών των τριών κρατών (σσ. Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας) ότι δεν ικανοποιούνται από έναν «μονοπολικό» κόσμο, από έναν κόσμο δηλαδή με ένα «αφεντικό», τις ΗΠΑ, είναι ενδεικτικές. Η στάση απέναντι στο Ιράν αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «διαχείρισης» μιας πολιτικής γραμμής αντίθετης με αυτήν που ακολουθούν οι ΗΠΑ». Εδώ η ηγεσία του «Κ»Κεξ αν και κάπως καλυμμένα αποδέχεται την απαίτηση της Ρωσίας για έλεγχο των πυρηνικών όπλων του Ιράν από την ίδια.
Αλλά έτσι συμβαίνει με τους πράκτορες. Αν δεν παινέσουν το αφεντικό που τους κρατάει στο κέντρο του συστήματος της πολιτικής εξουσίας σε μια χώρα ποιόν θα παινέσουν;