Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ιράκ: Με την αεροπορική και πολιτική κάλυψη Ομπάμα, οι ιρανόδουλοι του Ιράκ σφάζουν σουνίτες αμάχους

 

Με το πρόσχημα της δραστηριότητας των βολικών για την παγκόσμια στρατηγική της Ρωσίας κανίβαλων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΣΙΣ), η κυβέρνηση του Ιράκ έχει ξαμολήσει τις σιιτικές πολιτοφυλακές για να ανακαταλάβουν εδάφη από τους τζιχαντιστές.

Τα εδάφη αυτά, στο δυτικό Ιράκ,

κατοικούνται κυρίως από τη σουνιτική μειονότητα της χώρας (το Ιράκ, μαζί με το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και το Μπαχρέιν είναι οι μόνες ισλαμικές χώρες στις οποίες οι σιίτες μουσουλμάνοι υπερτερούν αριθμητικά των σουνιτών).

 

Σ’ αυτά τα εδάφη, μεγάλο κομμάτι του σουνιτικού πληθυσμού αντιστάθηκε στους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους και το πλήρωσε με ανελέητο κυνηγητό και πολύ αίμα.

Τώρα λοιπόν που η Δύση, μαζί με αραβικές χώρες, με τα αεροπορικά τους πλήγματα, οδήγησαν σε υποχώρηση τους σουνίτες ισλαμοναζήδες του Ι.Κ, οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές, πλήρως ελεγχόμενες και υποβοηθούμενες από Ιράν, μπαίνουν τάχα ως απελευθερωτές στα σουνιτικά χωριά και εκτελούν στο σωρό σουνίτες, δήθεν για να τους εκδικηθούν για τη συνεργασία τους με το Ι.Κ..

Φυσικά, όσοι πέφτουν κάτω από το μαχαίρι των σιιτικών συμμοριών είναι συνήθως άμαχοι Ιρακινοί σουνίτες, που στη χειρότερη περίπτωση ανέχονταν το Ι.Κ. λόγω της καταπίεσης που είχαν βιώσει από την ιρανόδουλη σιιτική εξουσία της Βαγδάτης από το 2003 και μετά, ενώ στην καλύτερη ήταν μαχητικοί εχθροί του Ι.Κ. και βρίσκονται σήμερα εντελώς άδικα στο στόχαστρο των ιρανόδουλων “απελευθερω-τών”.

“Οι ΗΠΑ λειτουργούν σαν ασπίδα για τις σιιτικές συμμορίες”

Πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ, ειδικός συνεργάτης πέντε Αμερικανών πρεσβευτών και τριών Αμερικανών στρατιωτικών διοικητών στη Βαγδάτη, ο Άλι Χεντέρι, με άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy, κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι καλύπτει αεροπορικά, αλλά κυρίως πολιτικά τις φιλοκυβερνητικές, σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ.

Ο Χεντέρι σημειώνει ότι η ιρακινή κυβέρνηση είναι επί της ουσίας “θρησκευτικά σεχταριστική (σ.σ. εννοεί ότι μεροληπτεί υπέρ των σιιτών), διεφθαρμένη, ανίκανη να κυβερνά”, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι ΗΠΑ λειτουργούν αυτή τη στιγμή σαν η αεροπορία, ο εξοπλιστής και η διπλωματική ασπίδα των ιρακινών πολιτοφυλακών, οι οποίες διαπράττουν μερικές από τις χειρότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλανήτη”, με πρόσχημα την πάλη κατά του Ι.Κ..

Όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), “κάτοικοι (σ.σ. στις σουνιτικές περιοχές του Ιράκ) απομακρύνονται με τη βία από τα σπίτια τους, απάγονται, σε ορισμένες περιπτώσεις εκτελούνται ομαδικά. Οι Ιρακινοί πολίτες συνθλίβονται από το Ισλαμικό Κράτος και μετά από τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται. Με την κυβέρνηση να απαντά σε όσους θεωρεί ή αποκαλεί  ‘’τρομοκράτες’’ με αυθαίρετες συλλήψεις και εκτελέσεις, οι κάτοικοι δεν έχουν σε ποιον να στραφούν για προστασία”.

“Πρόκειται για ‘’συμμάχους’’ οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα δεμένοι με τον στρατηγικό αντίπαλό μας, την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, πολλές τακτικές των οποίων δεν διαφέρουν καθόλου από εκείνες του Ισλαμικού Κράτους”, συνεχίζει γλαφυρότατα ο Χεντέρι.

Συμπληρώνει δε ότι ο Ομπάμα έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε την εξουσία, μετά τις εκλογές του 2010, να μην την αναλάβει ο κοσμικός και νικητής των εκλογών, Αγιάντ Αλάουϊ, αλλά ο δεύτερος στις εκλογές σιίτης, σεχταριστής και ιρανόδουλος Νούρι Αλ Μαλίκι, τον οποίο η Σαουδική Αραβία επί χρόνια καταγγέλλει ως Ιρανό πράκτορα.

Ο Ομπάμα, κατά τον Χεντέρι, έφτασε να δεχτεί στο Λευκό Οίκο το 2011 τον σιίτη πολέμαρχο των “Ταξιαρχιών Μπαντρ”, Χάντι Αλ Αμέρι, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στα τρυπάνια ως μέσο εκτέλεσης ανθρώπων (!).

Ο Χεντέρι σημειώνει με μεγάλη οξυδέρκεια ότι ο μόνος τρόπος να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι από τους ίδιους τους σουνίτες, κατά το πρότυπο των Συμβουλίων Αφύπνισης (Σαχουάτ) που είχε συγκροτήσει με σουνίτες Ιρακινούς ο Αμερικανός στρατηγός Πετρέους για να πολεμήσει την Αλ Κάιντα το 2006. Αυτόν το μόνο πολιτικά διορατικό αμερικανό στρατηγό τον “έφαγε” ο Ομπάμα με πρόσχημα μια ερωτική του ιστορία.

“Δεν μπορείς να νικήσεις μια σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση με Ιρανούς, σιιτικές πολιτοφυλακές και Κούρδους Πεσμεργκά, μπορείς να τη νικήσεις μόνο με Άραβες σουνίτες”, καταλήγει ο Αμερικανός αναλυτής.

Ο βρώμικος ρόλος του Ομπάμα υπέρ του Άξονα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο συνειδητά φασιστική, δηλαδή με σημερινούς όρους φιλορώσικη διεθνή πολιτική κάνει η προεδρία Ομπάμα, από το γεγονός ότι ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα των κανίβαλων - φονιάδων του Ισλαμικού Κράτους, ενισχύει τη Ρωσία, αλλά και το Ιράν και το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι αυτό αντιβαίνει στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Την ώρα που ο Ομπάμα κάνει ζήτημα αρχής τη “διεθνή συμμαχία” (μαζί με τη Ρωσία) κατά του Ι.Κ., αρνείται πεισματικά να δώσει όπλα ή να στηρίξει ουσιαστικά πολιτικά την Ουκρανία μέχρι η τελευταία να ελευθερώσει τις κατεχόμενες περιοχές της στα ανατολικά, καθώς και την Κριμαία, ακριβώς με πρόσχημα την “προτεραιότητα” της μάχης ενάντια στον “ισλαμιστικό εξτρεμισμό”.  Αποδεικνύεται δηλαδή από τις εξελίξεις πόσο σωστή ήταν η εκτίμηση της ΟΑΚΚΕ το καλοκαίρι του 2014 ότι  η υπόθεση του ΙΚ (ΙΣΙΣ) ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια της πουτινικής Ρωσίας για να δημιουργηθεί ένας στρατηγικός αντιπεριασπσμός στην προέλαση της στην Ουκρανία. Τώρα αποδεικνύεται επιπλέον ότι εκτός από αντιπερισπασμός στο κεντρικό ουκρανικό μέτωπο της Ρωσίας το ΙΚ είναι μια θαυμάσια προβοκάτσια για να σαρώσουν οι ρωσόφιλες δυνάμεις όλο το χώρο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. 

Έτσι το Ισλαμικό Κράτος μέχρι στιγμής πέτυχε, με τη βοήθεια Ομπάμα και την υψηλή εποπτεία της Ρωσίας, να προβοκάρει τη συριακή αντιπολίτευση, στην οποία κυριαρχούσαν δυνάμεις φιλικές προς τη Δύση, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, οδηγώντας ουσιαστικά σε ενδυνάμωση του Άσαντ, που όλοι παραδέχονται ότι δεν μπορεί πια να πέσει και έχει εξαρτηθεί από τη Ρωσία και το Ιράν, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά.

Στο δε Ιράκ, ο Ομπάμα και οι τζιχαντιστές (που στο βάθος δουλεύουν με ενιαία στρατηγική και κέντρο τη Μόσχα) παρέδωσαν ουσιαστικά όλη τη χώρα στο Ιράν, αλλά και απευθείας στη Ρωσία, με την οποία η ιρακινή κυβέρνηση έχει εξοπλιστικές δοσοληψίες και για την οποία η Βαγδάτη στάζει μέλι σε κάθε επίσημη ανακοίνωση.

Η μεγάλη προβοκάτσια του Άξονα με το Ι.Κ. δεν βοηθά μόνον άμεσα τη Ρωσία να μακελέψει την Ουκρανία και να κερδίσει την “αντι-ισλαμιστική”, φασιστική Αίγυπτο του Σίσι. Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί και ως προβοκάτορας για τη ρωσοποίηση κάθε χώρας* στην οποία δρα κι όταν η δουλειά γίνει, θα εξαφανιστεί όσο ξαφνικά εμφανίστηκε. 

*Ήδη η ίδια δουλειά άρχισε και στη Λιβύη, η οποία φαίνεται ότι θα παραδοθεί επίσης στον Άξονα μέσω Αιγύπτου και Σίσι, πάλι με πρόσχημα τους ισλαμοναζήδες του Ισλαμικού Κράτους, που εμφανίστηκαν από το πουθενά και κατέλαβαν δύο πόλεις, ενώ αποκεφάλισαν κτηνωδώς 21 Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες ακριβώς για να προκαλέσουν την δραστήρια επέμβαση του Σίσι.